Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος «πονοκέφαλος» για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Χρειαζόμαστε αλλαγή στρατηγικής» λέει ο Τεμπονέας

Με τις φήμες περί μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη να μην έχουν κοπάσει, παρά τη διάψευση από την Κουμουνδούρου και τις δηλώσεις περί «ιστορίας επιστημονικής φαντασίας» και «Όσκαρ ηλιθιότητας» εκ μέρους του βουλευτή Χανίων, προβληματισμός επικρατεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα, η οποία δεν συνιστά ακριβώς και… κοπλιμέντο για τον πρόεδρο του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τεμπονέρας εξέφρασε την ανησυχία του για τη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ – υπενθυμίζεται ότι εμφανίζεται σταθερά τρίτος, μετά το δεύτερο ΠΑΣΟΚ – αλλά και για την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου.

«Η αξιοπιστία δεν εξασφαλίζεται με αμφίσημες θέσεις»

Όπως ανέφερε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος:

«1. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι χρειαζόμαστε αλλαγή στρατηγικής. Απαιτείται άμεση κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής, εξωστρεφής δράση εκτός των κομματικών οργανώσεων με ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πρωτοβουλίες πολιτών, ανάκτηση της αξιοπιστίας που δεν εξασφαλίζεται με αμφίσημες θέσεις (νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θέση για τα εξοπλιστικά, νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιστολική ψήφος) και αξιοποίηση όλων των στελεχών με διάθεση συμπερίληψης.

»Είναι ζωτικής σημασίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι τουλάχιστον δεύτερος στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές. Στόχος αντικειμενικός είναι η διατήρηση της κυβερνητικής προοπτικής, έστω και από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

»2. Το κόμμα φαίνεται να χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην εμφανίζει εικόνα συντεταγμένου πολιτικού φορέα. Απουσιάζουμε από την έστω ήπια κοινωνική κινητικότητα (φοιτητές-αγρότες-πλειστηριασμοί). Η απουσία των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών και των αγροτών είναι εκκωφαντική και δίνουν την εικόνα ισχνής αντιπολίτευσης, που δεν μπορεί να παρέμβει στα μεγάλα ζητήματα.

»3. Ο προσυνεδριακός διάλογος εξελίσσεται με πολύ χαμηλή συμμετοχή των μελών. Απουσιάζει η αρθρογραφία, οι εκδηλώσεις προβληματισμού, η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και των υπολοίπων κομμάτων του προοδευτικού χώρου. Να επιδιώξουμε την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη διαμόρφωση του νέου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Related posts

Έκλεισαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ – Πάνω από 60.000 ψηφοφόροι, ικανοποίηση για τη διαδικασία

admin

Ευρωβουλή: Ζητά την ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου

admin

Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο

admin

Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα για Κασσελάκη: Να προσφύγει τώρα στη βάση για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη

admin

Αλλαγή ώρας: Εντέλει θα καταργηθεί; – Την απάντηση δίνει η κυβέρνηση

admin

Το ΥΠΕΞ αποσύρει τη ροζ σημαία λόγω διαμαρτυριών

admin

Ελενα Ακρίτα κατά ΕΦΣΥΝ για τον… υπέρκομψο Τάιλερ

admin

Έρχονται νέα μέτρα κατά της ακρίβειας – Τι ανέφερε ο Μητσοτάκης για τα αυθαίρετα

admin

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Αιχμηρά συνθήματα από διαδηλωτές έξω από το γραφείο του στις Σέρρες

admin