Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκλεισαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ – Πάνω από 60.000 ψηφοφόροι, ικανοποίηση για τη διαδικασία

Τελείωσε στις 21:00 η εσωκομματική ψηφοφορία φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την εκλογή 35 υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάνω από 60.000 μέλη και φίλοι του κόμματος προσήλθαν στις κάλπες, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένα από την προσέλευση που ξεπέρασε τον στόχο που είχαν θέσει. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 18:00 είχαν προσέλθει στις κάλπες πάνω από 47.000 πολίτες, ενώ στις 12:30 ο αριθμός ήταν στους 35.000.

Τα αποτελέσματα της προκριματικής ψηφοφορίας αναμένεται να γνωστοποιηθούν αύριο Δευτέρα 15 Απριλίου, με την καταμέτρηση των ψήφων και την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επέλεξαν.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία ήταν προγραμματισμένο να τελειώσει στις 20:00, ωστόσο, κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει παράταση της διαδικασίας έως τις 21:00 καθώς υπήρξε αίτημα από πολλά εκλογικά κέντρα στην επικράτεια, που εγκρίθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Εκείνην την ώρα η διαδικασία έκλεισε οριστικώς.

«Λόγω αυξημένης προσέλευσης στα εκλογικά τμήματα, η διαδικασία των προκριματικών για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρατείνεται κατά μία ώρα έως τις 9μμ. Στις κάλπες και ηλεκτρονικά» είχε τονίσει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βούλα Κεχαγιά σε ανάρτηση στο Χ.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, τόσο στη δια ζώσης ψηφοφορία όσο και στην ηλεκτρονική. Άλλωστε, όπως είχε αναφέρει το in, στην Κουμουνδούρου ήταν σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, με τη λεγόμενη Help Desk που υπήρχε να ήταν επιφορτισμένη για τη λύση όλων τεχνικών -και μη- ζητημάτων που προκύπτουν, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Στιγμιότυπο από τη διαδικασία

Πόσοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές εκλέγονται – Στις ΗΠΑ ο Κασσελάκης

Από την εκλογική διαδικασία θα προκύψουν 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές, από τους πάνω από 200 που είναι υποψήφιοι. Ακόμη, 5 υποψήφιοι θα πάρουν το χρίσμα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη ενώ δύο θέσεις είναι κατοχυρωμένες από τους νυν ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου θα πραγματοποιήσει περιοδεία. Μεταξύ άλλων θα βρεθεί με μέλη της ομογένειας αλλά θα συμμετέχει και σε θεσμικού τύπου συναντήσεις. Στην ψηφοφορία εκλογής των ευρωβουλευτών συμμετείχε ηλεκτρονικά.

Παράλληλα, την Πέμπτη 18 Απριλίου προγραμματίζεται κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις ευρωεκλογές, στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει και τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο καταμερισμός όσων εκλέγονται ανά περιφέρεια:

Αττική: Εκλέγονται 12

Απόδημοι: Εκλέγονται 2

Κεντρική Μακεδονία: Εκλέγονται 4

Θεσσαλία: Εκλέγονται 3

Δυτική Ελλάδα: Εκλέγονται 3

Κρήτη: Εκλέγονται 2

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Εκλέγονται 2

Πελοπόννησος: Εκλέγεται 1

Στερεά Ελλάδα: Εκλέγεται 1

Νότιο Αιγαίο: Εκλέγεται 1

Ήπειρος: Εκλέγεται 1

Δυτική Μακεδονία: Εκλέγεται 1

Ιόνιο: Εκλέγεται 1

Βόρειο Αιγαίο: Εκλέγεται 1

Related posts

Φάμελλος: Έχουν καταρρεύσει οι μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας του δήθεν επιτελικού κράτους για την αντιπυρική περίοδο

admin

Νέα διαμάχη στην «αυλή» των Σπαρτιατών: Μήνυση Κατσιβαρδά κατά Στίγκα

admin

Το νέο κόμμα της Αριστεράς

admin

Παύλος Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: «Από την καταψήφιση είναι καλύτερη η αποχή»

admin

Ισραήλ: Επικοινωνία Μητσοτάκη με Μπλίνκεν για τον πόλεμο

admin

Μενέντεζ κατά Τουρκίας για επιπλέον προμήθεια S-400: Ξεκάθαρη παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ

admin

Η πρώτη δημοσκόπηση με το νέο κόμμα των «11»

admin

Γ. Οικονόμου: Η υπόθεση Μπελέρη σκιάζει σοβαρά τις σχέσεις μας με την Αλβανία

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η εσωκομματική κόντρα λίγο πριν τη δεύτερη συνεδρίαση της ΠΓ

admin