Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος αντιπολιτευτικός πόλος από τον Τεμπονέρα

Για την όλη νέα κρίση και διάσπαση, αντέδρασε σκληρά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικώς με ανακοίνωση: «Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία», έλεγε το γραφείο Τύπου. Λίγο μετά, στις 4 μ.μ. άρχισε η Πολιτική Γραμματεία χωρίς πια τους αποχωρήσαντες. «Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας. Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε εισηγητικά ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ανακοίνωσε πως η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε δύο εβδομάδες και θα έχει τον χαρακτήρα «πολιτικού κέντρου».

Διαφοροποίηση με το «καλημέρα»

Κι εδώ ήλθε η νέα αντιπολίτευση εντός με το «καλημέρα». Ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε αιχμηρά στην ΠΓ πως «ο σεβασμός στο καταστατικό δεν συνάδει με τη δημιουργία παράκεντρων και παρα-οργάνων που αντιστρατεύονται τα θεσμοθετημένα όργανα». Και δεν δέχθηκε τη συμμετοχή του στο εν λόγω κέντρο. Εθεσε δε επιτακτικά το θέμα της διεξαγωγής του συνεδρίου ακόμη και τον Ιανουάριο, κι ενώ έχει προς το παρόν οριστεί για τον Φεβρουάριο με απόφαση της ΚΕ. Πλάι σε αυτό καταγράφηκε και η διαφοροποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου – που εκφράζει τώρα ένα ενδιάμεσο μπλοκ στη νέα συριζαϊκή γεωγραφία που είπε στην ΠΓ πως «στόχος θα έπρεπε να είναι η διεύρυνση και η συσπείρωση δυνάμεων, όχι η συρρίκνωση», ενώ διαφώνησε με τον όρο «αποστάτες». Από μεριάς ηγεσίας θα επιχειρηθεί η εξωστρέφεια και η δουλειά εντός Βουλής με στόχο όπως λένε την κυβέρνηση. Παράλληλα θα ζητηθούν οι έδρες πίσω, κάτι που έγινε χθες από τη Δώρα Αυγέρη: «Εξάλλου υπάρχουν και ιστορικά και πολιτικά παραδείγματα βουλευτών που φεύγοντας παρέδωσαν την έδρα τους. Οπως μου είχε πει και εμένα μια παλιά συντρόφισσα όταν εξελέγην, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κόμμα των μελών όχι κόμμα των βουλευτών». Η ανακοίνωση πάντως της ΠΓ ήταν αιχμηρή: «Αυτό που ο καθένας μπορεί να συμπεράνει, είναι ότι η μόνη διαφωνία όσων εγκαταλείπουν σήμερα το κόμμα, είναι η διαφωνία με τη βούληση της βάσης», ανέφερε. Και παρακάτω: «Δεν θα κάνουμε τη χάρη ούτε σε όσους ονειρεύονται μια αριστερή παρένθεση, ούτε σε αυτούς που απεργάζονται την παλινόρθωση ενός ψευδεπίγραφου δικομματισμού, με τη συνεργασία διαφόρων προθύμων».

Related posts

Καρφί Κοτσακά στον Κασσελάκη: Η Επιτροπή Δεοντολογίας λογοδοτεί μόνο στο Συνέδριο όχι στον πρόεδρο

admin

Debate: Την αναβολή του αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή

admin

Πλεύρης: Στο 59-41 ο διαχωρισμός της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ

admin

Δένδιας: Eίμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό

admin

Νίκος Χριστοδουλίδης: Επισκέφθηκε μαζί με τον Ερσίν Τατάρ το Εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους

admin

Βόλτα Σακελλαροπούλου στην ανακαινισμένη αγορά Μοδιάνο

admin

Mε μήνυμα Μητσοτάκη οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό

admin

Γεωργιάδης: Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε για τον πατέρα του Καλλιάνου

admin

Οι μπλε φάκελοι ως… προεκλογικό υλικό για το 2023

admin