Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα επένδυση ετοιμάζεται από τον όμιλο Sani/Ikos

Σε μία ακόμη επενδυτική κίνηση υψηλής σημασίας προχωρά ο όμιλος Sani/Ikos, αφού ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος που, με όχημα την εταιρεία «Σάνη Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Αναπτύξεως και Τουρισμού», κατέθεσε προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Σάνη της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η εν λόγω εταιρεία ανήκει στον όμιλο Sani/Ikos (Sani/Ikos Group SCA) και εκμεταλλεύεται το Sani Resort, το πολυτελές θέρετρο του ομίλου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, σε μικρή απόσταση από το ακίνητο για το οποίο «τρέχει» ο διαγωνισμός.

Η περιοχή, όπως αναφέρει το Ταμείο, είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και χαρακτηρίζεται από υψηλού επιπέδου τουριστική ανάπτυξη με ξενοδοχεία 5 αστέρων (Sani Resort, Αegean Melathron Thalasso Spa Hotel, Posidi Holidays Resort & Suites Hotel, Theoplano Imperial Palace Hotel, Potidaia Istion Club κ.λπ.) και υψηλής ποιότητας παραθεριστικές κατοικίες.

Εκτός από τη συγκεκριμένη επένδυση, ο όμιλος υλοποιεί ένα 5ετές επενδυτικό πλάνο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027, που υπερβαίνει τα 900 εκατ. ευρώ και βάσει αυτού προβλέπονται η αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων και η επέκταση του Ikos brand στη Μεσόγειο με δύο ακόμη πολυτελή all inclusive θέρετρα στην Πορτογαλία και στην Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά τα δύο νέα θέρετρα του ομίλου, σε τροχιά ανάπτυξης έχει μπει το 5 αστέρων Ikos Kissamos που έχει δρομολογήσει ο όμιλος Sani/Ikos στα Χανιά, το πρώτο resort της εταιρείας στην Κρήτη, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του στην Ελλάδα και την προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού προφίλ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το πολυτελές Ikos Kissamos, μία επένδυση που αναμένεται να υπερβεί τον αρχικό προϋπολογισμό των 125 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί στον κόλπο της Κισσάμου στα Χανιά, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του την άνοιξη του 2025.

Το resort θα διαθέτει συνολικά 400 δωμάτια, bungalows και βίλες που θα εκτείνονται σε παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων. Το Ikos Kissamos θα είναι το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα υπό το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts στην Κρήτη. Η ανάπτυξη του πολυτελούς resort αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον high end τουρισμό της περιοχής Χανίων, ενισχύοντας παράλληλα την εικόνα όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και της Κρήτης συνολικά, ως ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού.

Το 2026 θα κάνει πρεμιέρα στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας το Ikos Cortesia, το τρίτο resort του ομίλου στην Ιβηρική χερσόνησο μετά τα δύο, Ikos Andalusia και Ikos Porto Petro, που ήδη λειτουργούν στην Ισπανία. Το πρώην Alfamar Beach Resort, τη θέση του οποίου θα πάρει το Ikos Cortesia, θα ανακατασκευαστεί και θα επαναλειτουργήσει ως all-inclusive θέρετρο, δυναμικότητας 448 δωματίων, βιλών και bungalows, με το συνολικό ύψος των επενδύσεων στο συγκεκριμένο resort να ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ. To 5άστερο συγκρότημα θα αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία του ομίλου στην άλλη άκρη της Ευρώπης.

Το επενδυτικό πλάνο του ομίλου Sani/Ikos προβλέπει επίσης το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος, των Ikos Villas, στα πολυτελή θέρετρα Ikos Porto Petro στη Μαγιόρκα και Ikos Odisia στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με το καινούργιο concept του ομίλου, στα δύο resorts της Ελλάδας και της Ισπανίας θα διατίθενται βίλες 3-4 υπνοδωματίων με ιδιωτική πισίνα που θα προσφέρουν ιδιωτικότητα, με στόχο την προσέλκυση υψηλού επιπέδου ταξιδιωτών, οι οποίοι θα απολαμβάνουν all inclusive υπηρεσίες πολλών αστέρων. Μέσα από το επενδυτικό πλάνο του ομίλου θα δημιουργηθούν πάνω από 2.900 νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή έως το 2025.

Μέσα στο καλοκαίρι έκαναν το ντεμπούτο τους οι τελευταίες δύο προσθήκες του ομίλου, το Ikos Odisia στην Κέρκυρα και το Ikos Porto Petro στη Μαγιόρκα. Συνολικά ο όμιλος διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 12 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, δυναμικότητας άνω των 3.450 δωματίων, και έχει στα σκαριά δύο ακόμη σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την ενημέρωση του Ταμείου, η οικονομική προσφορά του διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιείται σε μία φάση, θα αποσφραγιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Ως προς το ακίνητο, πρόκειται για ένα γεωτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 276.492,70 τ.μ., το οποίο αποτελεί το αυτοτελές, νότιο τμήμα της έκτασης συνολικής επιφάνειας 915.099,72 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα», στην περιοχή Σάνη, εκτός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Κασσάνδρας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η οποία συνιστά το «Αγρόκτημα Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας».

Η Sani («Σάνη Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Αναπτύξεως και Τουρισμού») ξεκίνησε ως μια οικογενειακή επιχείρηση στην Χαλκιδική τη δεκαετία του ’70. Με πρόεδρο τον Σταύρο Ανδρεάδη και διευθύνοντα σύμβουλο τον Ανδρέα Ανδρεάδη, εξελίχθηκε στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο ξενοδοχειακό όμιλο της Μεσογείου, με ιδιόκτητα all-inclusive θέρετρα πολυτελείας. Το 2015, με ομάδα μετόχων και τον Ματιέ Γκιγμέν δημιουργήθηκε ο όμιλος Sani/Ikos, ο οποίος το 2022 προχώρησε σε συμφωνία με το επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης GIC, συναλλαγή που αποτίμησε την αξία του στα 2,3 δισ. ευρώ και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στον κλάδο του τουρισμού στην Ευρώπη από την εποχή της πανδημίας.

Related posts

Εκτόξευση χρηστών Uber στην Ελλάδα το 2021

admin

«Ροκάνισαν» τα κέρδη της ΔΕΠΑ Εμπορίας οι εκπτώσεις σε καταναλωτές

admin

Ψάχνει πληρώματα καμπίνας στην Ελλάδα η Emirates

admin

ΕΥΑΘ: Νέο πρόγραμμα προστασίας αποχευτεύσεων από βρώσιμα λίπη

admin

Prodea: Κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες €62,9 εκατ. το 2020

admin

Σαράντης: Κινήσεις για προστασία του περιθωρίου κέρδους στο β’ εξάμηνο

admin

Platinum διάκριση απέσπασε η Septona

admin

Ναυπηγεία: Οι στόχοι της ΟΝΕΧ στις επισκευές πλοίων

admin

Νέο κατάστημα iStorm στο εμπορικό κέντρο River West

admin