Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυλωνάς (ΕΤΕ): Κλειδί οι επενδύσεις στην καινοτομία

Η Εθνική Τράπεζα έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην αναβάθμιση των ψηφιακών δυνατοτήτων της αλλά και στην καινοτομία, αναζητώντας και ευκαιρίες για επένδυση σε νέες ανερχόμενες καινοτόμες εταιρείες.

Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Endeavor Greece και φιλοξένησε η Εθνική Τράπεζα στο Μέγαρο Μελά.

Σε συζήτηση με θέμα την εξέλιξη των πληρωμών και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα για ξένες επενδύσεις, στην οποία εκτός του κ. Μυλωνά συμμετείχε ο κ. Τάκης Γεωργακόπουλος, Global Head of Payments της JPMorgan και συντόνισε η κ. Κωνστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου Phaea Resorts και Πρόεδρος του ΔΣ της Endeavor Greece, ο κ. Μυλωνάς επισήμανε ότι η Εθνική Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα το οικοσύστημα της καινοτομίας τα τελευταία 15 χρόνια.

Σχολιάζοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας, τόνισε ότι η Εθνική έχει κάνει άλματα, με το 97% των συναλλαγών να διενεργείται πλέον μέσω ψηφιακών καναλιών και σημείωσε ότι η τράπεζα προχωρά πλέον στον κόσμο του embedded banking, όπου τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες ακολουθούν τον πελάτη, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για συνεργασίες όπως αυτή με την Epsilon Net.

Παράλληλα, ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να αναδειχθεί σε ευρωπαϊκό τεχνολογικό κόμβο, ξεκινώντας από την εκπαίδευση. Υποστήριξε πως τα αποτελέσματα θα ήταν θεαματικά, εάν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα συνδέονταν πιο στενά με την αγορά εργασίας και δημιουργούνταν ένα ελκυστικό περιβάλλον για την ακαδημαϊκή κοινότητα Ελλήνων επιστημόνων, που κατά μεγάλο ποσοστό σήμερα δραστηριοποιείται στο εξωτερικό.

Παρότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσονται, ο CEO της Εθνικής Τράπεζας ανέφερε ότι η σχέση εμπιστοσύνης της Τράπεζας με τον πελάτη ενισχύεται με την ανθρώπινη επαφή.

Η διοργάνωση έλαβε χώρα με αφορμή την παρουσίαση της εξέλιξης των επενδύσεων του Endeavor Catalyst Fund IV, ενώ στους καλεσμένους της εκδήλωσης περιλαμβάνονταν επιχειρηματίες που ανήκουν στο δίκτυο της Endeavor καθώς και επικεφαλής funds και family offices.

Η Εθνική Τράπεζα είναι μέλος του Δ.Σ. της Endeavor Greece, ενώ συμμετέχει ως leading LP investor στο Endeavor Catalyst Fund IV, στηρίζοντας την καινοτόμα επιχειρηματικότητα και τους υποσχόμενους επιχειρηματίες της χώρας.

Related posts

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Μειωμένες τιμές στο φυσικό αέριο κίνησης

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην απόκτηση της Θαλής από την Motor Oil

admin

Αποχωρεί η Μαριάννα Πολιτοπούλου από την ΝΝ Hellas

admin

Εως τέλη Απριλίου οι δεσμευτικές προσφορές για το 20% της Αριάδνη Interconnection

admin

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Προστασία από διακοπές ρεύματος μόνο για τους ευάλωτους

admin

BriQ Properties: Πως προχωρά η συγχώνευση με ICI και οι βασικές επενδύσεις

admin

HP Hellas: Οι τρεις εξαγορές και η νέα στρατηγική

admin

Ηuawei Ελλάδος: Δίνει 27 υποτροφίες για σπουδές σε τεχνολογία και πληροφορική

admin

Στην Prodea Investments «Διογένης» και «Αθηνών Αρένα»

admin