Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Η Ρωσία πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς στην Ουκρανία τη νύχτα και τα ξημερώματα της Δευτέρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Ένας άνδρας ηλικίας 72 ετών και μια ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας στη νότια περιοχή Χερσών, δήλωσε ο περιφερειάρχης Ολεξάντρ Προκούντιν.

Η γενική εισαγγελία ανέφερε ότι ένας άνδρας που οδηγούσε ποδήλατο σκοτώθηκε σε ρωσικούς βομβαρδισμούς κοντά στην ανατολική πόλη Τορέτσκ και ότι μια γυναίκα σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή γύρω στο μεσημέρι στην ανατολική πόλη Αβντιίβκα.

Ο κυβερνήτης της περιοχής της Οδησσού, Όλεχ Κίπερ, δήλωσε ότι η περιοχή του Ιζμαήλ, όπου βρίσκονται λιμάνια του ποταμού Δούναβη που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή σιτηρών, έγινε στόχος επίθεσης με drone, αλλά δεν ανέφερε ζημιές σε λιμάνι ή υποδομή σιτηρών.

Στις τελευταίες ρωσικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας είπε ότι 18 από τα 24 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν και ότι 17 πύραυλοι κρουζ καταστράφηκαν πάνω από τις περιοχές Ντνιπροπετρόβσκ, Πολτάβα και Χμελνίτσκι.

Η Μόσχα λέει ότι η Ουκρανία επιτίθεται όλο και περισσότερο σε στόχους εντός της Ρωσίας. Στην τελευταία τέτοια επίθεση, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη νοτιοδυτική Κριμαία και ένα τρίτο πάνω από την περιοχή Μπέλγκοροντ την Κυριακή, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας .

Related posts

Η Τουρκία σκότωσε 32 αντάρτες του PKK στο βόρειο Ιράκ

admin

Ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Μάιο

admin

Σύμβουλος του Νετανιάχου: “Η Χαμάς θα νιώσει απόψε την οργή μας”

admin

Τουρκία: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης άρρωστου Αμερικανού σπηλαιολόγου

admin

WSJ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει να στείλει νέα όπλα στο Ισραήλ

admin

Ρωσία προς Τόκιο: “Σοβαρές συνέπειες” αν πύραυλοι Patriot που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία καταλήξουν στην Ουκρανία

admin

Ισραήλ: “Μη ρεαλιστικά” τα αιτήματα Χαμάς για εκεχειρία, αλλά θα στείλουμε αντιπροσωπεία στο Κατάρ

admin

Ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει ότι εξάλειψε “τρομοκρατικό πυρήνα” στη Δυτική Όχθη και τον επικεφαλής του

admin

Copernicus: Το 2023 θα είναι η πιο θερμή χρονιά στην ιστορία

admin