Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Tesla θα δαπανήσει περισσότερα από $500 εκατ. φέτος για να επεκτείνει το δίκτυο ταχείας φόρτισης

Η Tesla θα δαπανήσει περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια φέτος για να επεκτείνει το δίκτυο ταχείας φόρτισης, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έλον Μασκ, λίγες ημέρες μετά την απροσδόκητη απόλυση υπαλλήλων που διαχειρίζονταν την επιχείρηση.

“Απλά για να επαναλάβω: Η Tesla θα ξοδέψει πολύ περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια για την επέκταση του δικτύου Supercharger για τη δημιουργία χιλιάδων ΝΕΩΝ φορτιστών φέτος”, ανέφερε ο Μασκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

“Αυτά είναι μόνο για τις νέες τοποθεσίες και τις επεκτάσεις, χωρίς να υπολογίζονται τα λειτουργικά έξοδα, τα οποία είναι πολύ υψηλότερα”, είπε.

Μετά τις απολύσεις την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ δήλωσε ότι η Tesla σχεδίαζε να επεκτείνει το δίκτυο Supercharger, αλλά με πιο αργό ρυθμό για νέες τοποθεσίες.

Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων υιοθετούν το πρότυπο φόρτισης της Tesla για τη Βόρεια Αμερική, καθιστώντας τους Supercharger της εταιρείας πιο κοντά στο να γίνουν το πρότυπο της βιομηχανίας.

Ωστόσο, η απόφαση του Μασκ να απομακρύνει την ομάδα της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ανατρέπει τα σχέδια για την ανάπτυξη νέων σταθμών ταχείας φόρτισης και μπορεί να καθυστερήσει τις προσπάθειες του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την ηλεκτροκίνηση των αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει μοιράσει 5 δισ. δολάρια σε πολιτείες σε διάστημα πέντε ετών για την κατασκευή 500.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος National Electric Vehicle Infrastructure, και η Tesla ήταν από τους μεγαλύτερους κερδισμένους αυτών των ομοσπονδιακών κονδυλίων μέχρι στιγμής.

Related posts

Πούτιν: Δεν θα παραβιάσουμε καμία συμφωνία σχετικά με τη Βόρεια Κορέα

admin

Τζάστιν Τριντό: Νίκη του Τραμπ θα σήμαινε “αβεβαιότητα” για τον Καναδά

admin

Αργεντινή: Νέα επεισόδια σε διαδήλωση εναντίον της λιτότητας

admin

Ρωσία και Τουρκία συμφωνούν για επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία “σύντομα”

admin

Απειλούν οι Χούθι: Όλα τα αμερικανικά και βρετανικά συμφέροντα αποτελούν τώρα “θεμιτούς στόχους”

admin

Νέα νομική υπόθεση κατά Γιουβέντους για “παρατυπίες” σε πληρωμές παικτών

admin

Τουρκία: Βουλευτής έπαθε καρδιακή προσβολή μέσα στο κοινοβούλιο και κατέρρευσε

admin

ΗΠΑ: Στάσιμη στο 40% η δημοτικότητα Μπάιντεν

admin

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι θα συνεχίσουν να βυθίζουν πλοία βρετανικών συμφερόντων

admin