Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάικ Πομπέο: Η Ελλάδα είναι ένα καταπληκτικό μέρος για επενδύσεις

Τη σημασία των επενδύσεων ως εργαλείο, όχι απλά παραγωγής πλούτου, αλλά και

ενίσχυσης της σταθερότητας και της ειρήνης στη διεθνή κοινότητα

, τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών,

Μάικ Πομπέο

, από το βήμα του πρώτου

Αμερικανικού Μεσογειακού Επενδυτικού Φόρουμ

(American Mediterranean Investment Forum) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

«Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για τις επενδύσεις στη Μεσόγειο, για την ευημερία στον κόσμο και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να επενδύσει κανείς» είπε την Τετάρτη ο Μάικ Πομπέο ανοίγοντας την ομιλία του.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έκανε εκτενή αναφορά στον κρίσιμο ρόλο που παίζουν οι επενδυτικές επιλογές για την ευημερία, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τελικά την ειρήνη στον πλανήτη.

«Θέλουμε να είμαστε εδώ (στη νοτιοανατολική Ευρώπη) για να βοηθήσουμε να οικοδομηθεί ένα βιώσιμο μέλλον. Η πολιτική μας, επί κυβέρνησης Τραμπ, ήταν πάντα να στηριζόμαστε στην διπλωματία και την οικονομία για να διασφαλίσουμε ότι ο αμερικανικός ή ο ελληνικός στρατός δε θα χρειαζόταν να πάει κάπου για να κάνει κάτι δύσκολο και να ρισκάρει τις ζωές αγαπημένων προσώπων.

Όταν λειτουργούμε σωστά τη διπλωματία, όταν κάνουμε σωστά την οικονομία, μειώνουμε αυτούς τους κινδύνους. Αυτό είναι που με λυπεί με την κατάσταση του κόσμου που αντιμετωπίζουμε σήμερα» τόνισε ο Πομπέο, σημειώνοντας ότι καθοριστικό για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν το γεγονός ότι η Δύση απώλεσε την ικανότητα να πείθει ότι μπορεί να τιμωρήσει τους εισβολείς που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάτι ανάλογο δεν θα συμβεί και στην Ασία» προειδοποίησε.

Αναφερόμενος στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ο Αμερικανός πολιτικός δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την πορεία μείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

«Άκουσα τα στατιστικά για τον λόγο ελληνικού ΑΕΠ/χρέους. Μακάρι και η Αμερική να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Οι περισσότερες συναλλαγές ανά τον κόσμο και η αποταμίευση πλούτου γίνονται σε δολάρια ή ευρώ. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα παραμείνει έτσι. Το αμερικανικό χρέος πλησιάζει στο να επεκταθεί σε ένα επίπεδο 120%-130% του ΑΕΠ. Αυτό είναι ένα σοκαριστικό νούμερο για μία από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Είναι μία πρόκληση για την Αμερική, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αν συνεχίσουμε να απαιτούμε όλο και μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού ΑΕΠ απλά για να πληρώνουμε τόκους στο χρέος, τότε θα πληγωθεί το βιωτικό επίπεδο όχι μόνο των Αμερικανών, αλλά όλου του κόσμου».

--.grΕιδήσεις σήμερα:Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του «112» για εκκένωση του χωριού Σωτήριο στη ΛάρισαΤραγωδία στην Κυψέλη: Νεκρός βρέθηκε ο 25χρονος που αγνοούνταν για μια εβδομάδα«Έξωση» στον Φάμελλο από τον Κασσελάκη – Παίρνει το γραφείο του στη Βουλή

Related posts

Moody’s: Υποβάθμισε μικρές και μεσαίου μεγέθους τράπεζες στις ΗΠΑ

admin

Ακίνητα – Βραχυχρόνια μίσθωση: Τετραπλασιάστηκαν τα φορολογικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο

admin

COP28: Τι θα πουν Στυλιανίδης-Τραυλού-Φαφαλιός για τον ρόλο της ναυτιλίας στην απανθρακοποίηση του πλανήτη

admin

Πόθεν έσχες: Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της προθεσμίας – Οι υπόχρεοι

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 1.300 μονάδες με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες

admin

Από αύριο οι αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα στήριξης για «Μικρές» και «Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις»

admin

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: 420 δόσεις στις τράπεζες, 240 στο δημόσιο και κούρεμα 80%

admin

ΕΝΦΙΑ: Γιατί δεν θα συμφέρει το «σπάσιμο» της ακίνητης περιουσίας με το νέο μοντέλο

admin

Η Ούρσουλα, η «καρέκλα» της και ο Μητσοτάκης, η οικογένεια Φιλίππου με το χέρι στη τσέπη, ο καπνός και η φωτιά στην Πληροφορική και το Hilton στα Χανιά

admin