Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Χωρίς την πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική, δεν θα υπήρχε διερεύνηση

Αν δεν είχε καταθέσει το ΚΚΕ πρόταση για Εξεταστική, δεν θα υπήρχε ούτε συζήτηση ούτε διερεύνηση των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει τις προτάσεις για Προανακριτική, γιατί θέλει να διερευνηθεί με κάθε τρόπο η τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, χωρίς να έχει αυταπάτες λόγω της δεδομένης πλειοψηφίας που υπάρχει.

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε το γεγονός ότι ήδη η ΝΔ έχει δηλώσει πως η κυβερνητική πλειοψηφία θα καταψηφίσει τις προτάσεις για Προανακριτική και άρα δεν θα συσταθούν, κάτι που γνώριζαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που άσκησαν κριτική στο ΚΚΕ για την πρότασή του για Εξεταστική.

Και σημείωσε ότι, τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν τη συγκάλυψη επειδή έχουν σοβαρές ευθύνες για τα Τέμπη και θα βγουν στη φόρα.

«Είστε το τρίγωνο του κουκουλώματος»

«Είστε το τρίγωνο της συμφοράς, του κουκουλώματος και της συγκάλυψης», είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι προσπαθούν επίσης να αθωώσουν την πολιτική της «απελευθέρωσης» της ΕΕ, που είναι η «τέλεια συνταγή» για μια τραγωδία όπως τα Τέμπη.

Σημείωσε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα φορτώνουν όλα σε έναν σταθμάρχη, ενώ σχολιάζοντας τα περί «σανίδας σωτηρίας» του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση, που ακούστηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «γελάνε και τα τρία μνημόνια που ψηφίσατε με τη ΝΔ» και έδειξε τα κυβερνητικά έδρανα όπου το ΠΑΣΟΚ καθόταν μαζί με τη ΝΔ όταν συγκυβερνούσαν.

«Γελάνε και τα μνημόνια που ψηφίσατε, κ. Ανδρουλάκη»

«Κάνατε λάθος βέβαια και μείνατε μόνοι σας, αφού όλα τα κόμματα, εκτός από εσάς, ψήφισαν την πρόταση του ΚΚΕ την προηγούμενη εβδομάδα. Μήπως ήθελαν όλοι να δώσουν σανίδα σωτηρίας στη ΝΔ και έμεινε μόνο το ΠΑΣΟΚ, μόνο και συνεπές στον αντιδεξιό αγώνα; Γελάνε και τα τρία μνημόνια που ψηφίσατε παρεΐτσα με τη ΝΔ και οι καρέκλες εδώ δεξιά μου, που έχετε καθίσει δυο φορές μαζί σε κυβερνήσεις με την ‘επάρατο’», τόνισε αναφερόμενος στην καταψήφιση από το κόμμα Ανδρουλάκη της πρότασης του Περισσού για σύσταση Εξεταστικής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε καταληκτικά πως ο ελληνικός λαός που παρακολουθεί έχει βγάλει τα συμπεράσματά του για τις επιδιώξεις του καθενός και της καθεμιάς.

«Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Αυτή την υπόσχεση αναλάβαμε τον περασμένο Μάρτιο ενώπιον του ελληνικού λαού που διαδήλωνε. Αυτή την υπόσχεση έχουμε αναλάβει και ενώπιον των συγγενών των θυμάτων. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε», τόνισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Related posts

Ερντογάν στον Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα κλιμάκωσε την ένταση – Να την κατευθύνουμε στον διάλογο

admin

Υπουργείο Υγείας: Οι προτεραιότητες στο ΕΣΥ και τα νοσοκομεία

admin

Τσίπρας: Ομολογία ενοχής Μητσοτάκη η παραίτηση Δημητριάδη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

admin

Μάθε παιδί μου… εξωστρέφεια

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε έντονη κρίση παραδέχτηκε ο Φάμελλος – Κάλεσε σε ενότητα

admin

Στενεύουν τα περιθώρια για τους υποψήφιους διαδόχους

admin

Βίντεο-ντοκουμέντο από τους επικίνδυνους ελιγμούς της τουρκικής ακταιωρού στα Ίμια

admin

Ανοιχτή μάχη για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές

admin

Πραγματική ανταλλαγή πυρών- Πόσο εύκολο είναι να έρθει ο Ερντογάν βράδυ;

admin