Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κονέ

Στo βίντεο με το οποίο καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν υποψηφιότητα για ευρωπολιτευτές μέσω του isyriza, ο Στέφανος Κασσελάκης λέει στον θεατή «χωρίς κονέ, αδιαμεσολάβητα, μπαίνεις στην πρώτη γραμμή», προτού καταλήξει πως η ιδέα του είναι μια τομή για την ελληνική δημοκρατία. Εντάξει, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πως θα διεξαχθούν αυτές οι χιλιοτραγουδισμένες προκριματικές. Εδώ η ΚΟΕΣ αρνείται να εκλεγούν ηλεκτρονικά οι σύνεδροι επειδή δεν μπορεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Αποχή

Από το βήμα των επιτροπών που συζητούν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Σωκράτης Φάμελλος αναρωτήθηκε «ποια εμπιστοσύνη θα έχει η κοινωνία σε μια κυβέρνηση και σε ένα κοινοβούλιο που ο Πρωθυπουργός λέει στους βουλευτές του να μην πάνε να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο; Πώς θα μιλήσουμε μετά για την αντιπολιτική και απολιτική στάση;». Καλή απορία. Ως βουλευτής ενός κόμματος που απείχε συντεταγμένα για πέντε ολόκληρους μήνες από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, θα μπορούσε να μας δώσει και την απάντηση.

Υπόθεση

«Η κατάσταση και η ποιότητα του κράτους δικαίου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευόμαστε στα χέρια εκείνων που ήθελαν να περιορίσουν σε τέσσερα τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ή που ακόμη απειλούν με πογκρόμ τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές» πόσταρε ανάμεσα σε άλλα ο Ακης Σκέρτσος για να σχολιάσει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Μεταξύ μας, πάντως, ο μπαμπούλας που επικαλείται δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια, δεν κατόρθωσε ποτέ να υπάρξει γιατί δούλεψαν τα θεσμικά αντίβαρα.

Κληρονομιά

Ο Δημήτρης Νατσιός κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού και της ζητεί να στραφεί εναντίον του Netflix για να προστατεύσει την πολιτιστική μας κληρονομιά αφού η πλατφόρμα παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο ομοφυλόφιλο. Ας ελπίσουμε ότι το λάθος ενός άλλου υπουργού, που έτρεξε να κατεβάσει ένα έργο τέχνης από το ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης επειδή δεν άρεσε στον θρησκευόμενο δάσκαλο ο οποίος βρέθηκε αρχηγός κοινοβουλευτικού κομματιδίου, δεν θα επαναληφθεί.

Related posts

Ερντογάν: Η Αγία Σοφία στο νέο τουρκικό διαβατήριο

admin

Ραντεβού στην Ουάσιγκτον Μπλίνκεν – Γεραπετρίτη

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η ρήξη των τάσεων…

admin

Οι μικροί εμφύλιοι του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Τσαβούσογλου: Υπάρχουν νησιά που το καθεστώς ιδιοκτησίας δεν είναι ξεκάθαρο

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Όρισε το στόχο για τις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης – Τι σημαίνει «απόλυτη ανατροπή»

admin

Τουρκία: Πού στοχεύει ο Ερντογάν με την ακραία ρητορική κατά της Αθήνας

admin

Παφίλης για φωτιές: Για άλλη μία φορά… στο ίδιο έγκλημα θεατές

admin

Εντείνεται η δυσφορία της Άγκυρας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας

admin