Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειδώνουν» επιλογές ανανέωσης, συσπείρωσης

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου είναι αφενός να υπηρετεί την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, στην οποία η Χαριλάου Τρικούπη επενδύει, και αφετέρου να προσεγγίζει όλες τις πλευρές του κόμματος για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση – ειδικά σε περιοχές, όπως η Αττική και η Βόρεια Ελλάδα, στις οποίες το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από το πανελλαδικό του. Τρεις υποψηφιότητες έχουν ήδη ανακοινωθεί: η Μαρία Δαφέρμου από τα Χανιά, η Ολγα Μαρκογιαννάκη (μια υποψηφιότητα με αναφορές στη Βόρεια Ελλάδα) και, στη λογική της διεύρυνσης, ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, ο οποίος είναι γιος του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά. Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται κι άλλες σταδιακές ανακοινώσεις μέχρι την επικύρωση της λίστας από την Κεντρική Επιτροπή.

Εκτός από τον σημερινό ευρωβουλευτή, Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει εκ νέου μια θέση στο Στρασβούργο, άλλα ονόματα έχουν «κλειδώσει» από νωρίς: συγκεκριμένα, αυτό του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, του πρώην ευρωβουλευτή, καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Κώστα Χρυσόγονου, του γραμματέα του τομέα Ανάπτυξης Ηλία Κικίλια και του γραμματέα του τομέα Περιβάλλοντος, Παναγιώτη Δημόπουλου – η δική του εκδήλωση, την προηγούμενη εβδομάδα, άναψε και τις σχετικές εσωκομματικές φωτιές. Αλλη μία υποψηφιότητα αναμένεται να είναι αυτή του πρώην υπουργού Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη, στον οποίο η Χαριλάου Τρικούπη επενδύει για άνοιγμα στους ψηφοφόρους του πολιτικού Κέντρου.

Πρόσωπα από τον ευρύτερο πασοκικό χώρο που αναμένεται να μπουν στην ευρωλίστα είναι η καρδιολόγος Ρόζα Βρεττού και ο δάσκαλος Σταύρος Πετράκης, ενώ ακούγονται οι Δανάη Τσακάλου και ο Παναγιώτης Γκανιάτσος. Από τον αυτοδιοικητικό χώρο η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Εφη Κουτεντάκη και η Χριστίνα Αλίρη, ενώ εκπρόσωποι της νέας γενιάς θεωρούνται ο επικεφαλής της Νεολαίας, Γιώργος Τσούμας, και ο Λευτέρης Καρχιμάκης. Κρούσεις που, εκτός απροόπτου, έχουν γίνει αποδεκτές έχουν δεχθεί ο αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής, η πολιτική επιστήμονας Μαρία Καρακλιούμη και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Μεγάλο ερώτημα αποτελεί η σχετική φημολογία, που δεν διαψεύδεται, για την προσέγγιση του εν ενεργεία ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη – οι σχέσεις του Ζαγοράκη με τον Ανδρουλάκη είναι πολύ καλές από την εποχή που συνυπήρχαν στις Βρυξέλλες και η μεταγραφή του, αν και προξενεί σούσουρο εντός ΠΑΣΟΚ, θεωρείται πως έχει απήχηση σε ένα κοινό της Βόρειας Ελλάδας, και με αθλητικές αναφορές, που το κόμμα δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει.

Related posts

Εντολή δουλειάς, συνεργασίας, χωρίς αποκλεισμούς

admin

Αντίστροφη μέτρηση για τα… χακί

admin

Οι Βρυξέλλες κρατούν στον «πάγο» την αλβανική ένταξη λόγω Μπελέρη

admin

Ιμπραχή Καλίν: Νέες απειλές με αιχμή τα νησιά και το μεταναστευτικό

admin

Η Ελλάδα έτοιμη να υπερασπιστεί την ύπαρξή της με όλα τα νόμιμα μέσα, λέει ο Δένδιας

admin

ΥΠΕΣ: Στις Αρχές το πόρισμα για το email gate

admin

Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Ο Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος σοσιαλιστής των τελευταίων χρόνων»

admin

«Σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα» – Νέα «πυρά» Σαμαρά στον Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα

admin

Νέα ομάδα και από την Αυτοδιοίκηση

admin