Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κινήσεις για είσοδο στην ΕΝΑ από την Wealth Avenue

Την εισαγωγή στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών προετοιμάζει η επενδυτική εταιρεία Wealth Avenue Plc, η οποία ειδικεύεται στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση οικιστικών ακινήτων.

Πρόκειται για εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, η οποία τρέχει ήδη έργα ανάπτυξης κατοικιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Βασικοί μέτοχοι της Wealth Avenue είναι οι αδερφοί Βανδώροι (Αλέξιος και Ανδρόνικος), αρχιτέκτονες και ο κ. Λευτέρης Κοντός, Capital Markets Expert, ενώ η εταιρεία διαθέτει πολυμετοχική βάση με τη συμμετοχή 230 επενδυτών θεσμικών και ιδιωτών.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανέρχονται σήμερα σε 1,4 εκατ. ευρώ και αποτελούν τη σημερινή ρευστότητα της εταιρείας προκειμένου να προχωρήσει σε έργα development ακινήτων. Πάντως η εταιρεία έχει ήδη προβεί σε συναλλαγές flipping ακινήτων καθώς προχώρησε στην απόκτηση 6 διαμερισμάτων (2 από ιδιώτες και 4 από τράπεζες) εκ των οποίων έχει ήδη μεταπωλήσει τα τρία.

Ωστόσο, η βασική δραστηριότητα παραμένει το development και η πώληση των οικιστικών projects που ήδη δρομολογεί, ενώ απώτερος στόχος είναι η δημιουργία χαρτοφυλακίου ακινήτων τα οποία η Wealth Avenue θα εκμεταλλεύεται, εξασφαλίζοντας σταθερές ταμειακές ροές.

Σε ότι αφορά τις τρέχουσες οικιστικές αναπτύξεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται μέσω SPV’s , όπου μαζί με την Wealth Avenue συμμετέχουν ιδιώτες επενδυτές της βάσης της, ήδη έχει ανακοινωθεί η δημιουργία κατοικιών στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 900.000 ευρώ και αφορά στη δόμηση 580 τ.μ. ενώ άμεσα αναμένεται η έκδοση οικοδομικών αδειών.

Ακολουθεί επίσης η δημιουργία συγκροτήματος κατοικιών στο Πόρτο Ράφτη, συνολικής ανωδομής 770 τ.μ., με προϋπολογισμό της τάξης 1,4 εκατ. ευρώ. Εκεί πρόκειται να δημιουργηθούν διαμερίσματα της τάξης των 75 τ.μ. με υψηλή μεταπωλητική αξία.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει ακίνητο στο Μαρούσι για τη δημιουργία ακόμη ενός συγκροτήματος κατοικιών, που αφορά σε νέα επένδυση προϋπολογισμού 600 χιλ. ευρώ και πάλι με το μοντέλο της συνεπένδυσης.

Στην παρούσα φάση οι κύριες αγορές δραστηριότητας είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ωστόσο σε δεύτερο χρόνο σύμφωνα με τον κ. Βανδώρο εξετάζεται το ενδεχόμενο οικιστικών επενδύσεων σε τουριστικές περιοχές, τομέας ο οποίος υποστηρίζεται και από δημόσια και ευρωπαϊκά προγράμματα επιδοτήσεων.

Πέραν των σχεδίων για development οικιστικών ακινήτων, η εταιρεία σύμφωνα με τον κ. Κοντό εξετάζει τις επενδύσεις και σε άλλα hard assets όπως μικρά πάρκα -, με στόχο την εξασφάλιση σταθερών ροών.

Related posts

Πυρά πρακτόρων ΟΠΑΠ κατά της κυβέρνησης

admin

Η «συμπερίληψη» στις προτεραιότητες της Generali

admin

Lavipharm: Αύξηση 17% στις πωλήσεις 9μήνου

admin

Νέα γραφεία στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί η Randstad

admin

Επιστροφή χρημάτων με την αγορά εκτυπωτών Hewlett Packard

admin

ΒΙΣ: Αρνητικό EBITDA και ζημίες για το 2023

admin

Β. Καραμούζης (Εθνική): Μπαράζ επενδύσεων στην Ελλάδα έως το 2030

admin

Κέρδη 6,5 εκατ. ευρώ το 2020 για την Άβαξ

admin

Ιούλιο η παραγωγή ενέργειας από την οικογένεια Παντελιάδη

admin