Image default
PIRAEUS BANK

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «αντεπίθεση» της Helleniq Energy και το «αύριο» της MIG

Ανακοινώνει μεγέθη: Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα της MIG, καθώς δημοσιεύει τα μεγέθη του 2023. Ωστόσο, αυτό που κυρίως ενδιαφέρει την επενδυτική κοινότητα είναι το σχέδιο της Πειραιώς (βασικός μέτοχος) για το «αύριο» της εισηγμένης. Τα σενάρια είναι αρκετά και μένει να αποδειχθεί στην πράξη τι απ’ όλα αυτά θα επιβεβαιωθούν. Πάντως, η πρόσφατη εξαγορά ακινήτου στην Σταδίου ενδεχομένως αποτελεί «πυξίδα» για τις επόμενες κινήσεις.

Σε υψηλό 1,5 έτους: Από τα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 1,5 έτους εισέρχεται στη νέα εβδομάδα η μετοχή της Lavipharm, η οποία ξεπερνά πλέον το 0,9 ευρώ. Με κέρδη 16% από τις αρχές του 2024 και 109% από τις αρχές του Μαρτίου 2023, η εισηγμένη «τρέχει» ένα ισχυρό ράλι, συνεχίζοντας την πορεία ανάκαμψης, η οποία ξεκίνησε μετά την έξοδο από το καθεστώς Επιτήρησης.

Στόχος τα υψηλά 4ετίας: Άνω των 8,20 ευρώ βρίσκεται πλέον η μετοχή της Helleniq Energy, η οποία «φιγουράρει» στο υψηλότερο σημείο από τον Αύγουστο του 2023, διευρύνοντας άνω του 12% τη φετινή μεταβολή. Πλέον, η εισηγμένη έχει αφήσει πίσω τα προ-placement επίπεδα, με το επόμενο εμπόδιο να τίθεται στην περιοχή των 8,60 ευρώ, η οποία αποτελεί υψηλό 4ετίας.

Κοντά στα 5 δισ.: Μία «ανάσα» από το ορόσημο των 5 δισ. ευρώ απέχει πλέον η μετοχή της Πειραιώς, η οποία μετρά αντίστροφα για την αποεπένδυση του ΤΧΣ. Από τις αρχές του 2024, η συνολική άνοδος της τράπεζας ξεπερνά το 22%, με τον μέσο ημερήσιο τζίρο να ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ -δείγμα του υψηλού ενδιαφέροντος.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Πειραιώς: Δεν περιμένουμε «ουσιώδεις επιπτώσεις» από τους ελέγχους

admin

Χαντζηνικολάου: Σοβαρό ενδιαφέρον ξένων για ελληνικά assets

admin

Υπέρ του «ναι» στην ΑΜΚ της Πειραιώς τάσσεται η Glass Lewis

admin

Πειραιώς: Κέρδη άνω των 200 εκατ. ευρώ από το swap με το Δημόσιο

admin

Πειραιώς: Δεσμεύεται σε κοινή δράση με άλλες τράπεζες για την κλιματική αλλαγή

admin

Δημοπρατεί 48 ακίνητα η Τράπεζα Πειραιώς

admin

«Διαμάντι τεχνολογίας και καινοτομίας» το e-branch της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Δάνεια 385 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς μέσω ΤΕΠΙΧ ΙΙ

admin

Πειραιώς: Μάζεψε 6 εκατ. ευρώ από πλειστηριασμούς ακινήτων

admin