Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλικό νοσοκομειακό πλοίο θα φτάσει τις επόμενες ημέρες στην Αίγυπτο για να συμβάλει στην θεραπεία των παιδιών της Γάζας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης, στις 3 Δεκεμβρίου πρόκειται να φτάσει στο λιμάνι του Αλ Αρίς, στην Αίγυπτο, ιταλικό νοσοκομειακό πλοίο με στόχο να παρασχεθεί βοήθεια στα παιδιά που έχουν τραυματισθεί στη Γάζα.

‘Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στο πλοίο θα εργαστούν και παιδίατροι άλλων εθνικοτήτων, κυρίως Καταριανοί, αλλά και υγειονομικό προσωπικό το οποίο ανήκει σε σειρά οργανισμών.

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση κάνει γνωστό ότι “μελετάται η δημιουργία ενός νοσοκομείου εκστρατείας στην Γάζα, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα”, ενώ “γιατροί δύο ιταλικών νοσοκομείων, που βρίσκονται στην Ρώμη και στην Γένοβα, πρόκειται να μεταβούν στα Εμιράτα για να συμβάλουν στην θεραπεία παλαιστίνιων ανηλίκων που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της χώρας, τις ημέρες αυτές”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τέλος, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι παρακολουθεί στενά, από την πρώτη στιγμή, την παροχή βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, σε συνεργασία με τις χώρες τις ευρύτερης περιοχής.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Ουκρανία: Για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή, άνοιξε για τους πολίτες η πρόσβαση σε παραλίες στην Οδησσό

admin

Ανώτατος ηγέτης Ιράν: Φιλάμε τα χέρια εκείνων που οργάνωσαν την επίθεση στο Ισραήλ

admin

Το Ισραήλ μετράει τις κινήσεις του – Οι δύο γραμμές στο πολεμικό συμβούλιο και ο ρόλος των ΗΠΑ και G7 που ζητούν αυτοσυγκράτηση

admin

Ούτε μέσω βιντεοδιάσκεψης στην G20 ο Πούτιν

admin

Συρία: Δεν υπάρχει δικαιολογία για τα ιορδανικά αεροπορικά χτυπήματα

admin

Άλλοι 19 νεκροί σε επιθέσεις στην Αμπιέι, που διεκδικούν το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν

admin

Xiaomi: Εκτίναξη προσαρμοσμένων καθαρών κερδών κατά 147% στο β’ τρίμηνο

admin

Το ΝΑΤΟ γιορτάζει τα 75 του χρόνια με το βλέμμα στην Ουκρανία

admin

Βρετανία: Θα επανενταχθεί στο ευρωπαϊκό επιστημονικό πρόγραμμα Copernicus

admin