Image default
PIRAEUS BANK

Ισχυρή ελληνική παρουσία στο συνέδριο της JP Morgan

Ξεκινάει σήμερα το επενδυτικό συνέδριο της JP Morgan στη Νέα Υόρκη, ένα συνέδριο που θα αναδείξει σε μια δύσκολη περίοδο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι κινητές αξίες της χώρας, με κύριο βάρος στις τράπεζες, στις κατασκευές και στην ενέργεια.

Εν όψει της αποκρατικοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς και της υπόλοιπης αποκρατικοποίησης της Εθνικής Τράπεζας, το συνέδριο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρά το γεγονός πως η παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε αυτό θα γίνει διαδικτυακά. Το πρόγραμμα του συνεδρίου, πέραν των πολυπληθών συναντήσεων, προβλέπει ένα τραπεζικό πάνελ στο οποίο θα αναλυθεί το τραπεζικό σύστημα που αλλάζει και μεταμορφώνεται, στοιχείο το οποίο αναμένεται να καταφέρει να διατηρήσει τις τράπεζες για μεγάλο χρονικό διάστημα κερδοφόρες. Αυτό το πάνελ θα συντονίζει ο αναλυτής της JP Morgan, Mehmet Sevim, και σε αυτό θα μετέχουν οι 4 CEOs των συστημικών τραπεζών, κ.κ. Μυλωνάς, Ψάλτης, Καραβίας, Μεγάλου.

Στη Νέα Υόρκη στο συνέδριο της JP Morgan θα βρεθούν και θα εκθέσουν τις απόψεις τους στους επενδυτές οι Aegean Airlines, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Attica Bank, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Helleniq Energy, Intrakat, Lamda Development, Μυτιληναίος, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΔΕΗ, Τιτάν, Τράπεζα Κύπρου, αξιωματούχοι του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ, η διοίκηση του CVC Greece, η Grivalia, η Olympia Group και η PeopleCert. Τα θέματα των επιτοκίων και της κερδοφορίας θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μιας και οι πελάτες της JP Morgan ενδιαφέρονται κυρίως για τις πηγές κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός θα μετάσχει διαδικτυακά (μια ίωση τον κράτησε στην Αθήνα). Το συνέδριο θα κάνει focus και σε θέματα κατασκευαστικά, αλλά και σε ενεργειακά. Θα υπάρξει πάνελ στο οποίο θα συμμετέχουν οι ΓΕΚ Τέρνα, Intrakat και Mytilineos. Ο επικεφαλής της JP Morgan, Jamie Dimon, θα παραθέσει γεύμα στους CEOs όλων των εταιρειών, στο οποίο θα είναι και ο πρόεδρος της Ελληνικά Χρηματιστήρια κ. Χαντζηνικολάου αλλά και ο CEO κ. Κοντόπουλος από την πλευρά των διοργανωτών. Πολλά funds θα βρεθούν στο επενδυτικό αυτό συνέδριο, μεταξύ των οποίων η GIC (σιγκαπουριανό fund που κινείται σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο), Point 72 (αμερικανικό hedge fund), Fiedelity (ο γνωστός οίκος που διαχειρίζεται μια μεγάλη οικογένεια αμοιβαίων κεφαλαίων), RWC (παγκόσμιος οργανισμός με γραφεία σε Λονδίνο, Μαϊάμι και Σιγκαπούρη) κ.λπ.

Τι αναζητούν οι διεθνείς επενδυτές

H κερδοφορία κάτω από συνθήκες διεθνών πιέσεων αποτελεί μακροπρόθεσμο ζητούμενο. Επομένως, τα υψηλά μερίσματα και τα εφήμερα κέρδη δεν μπορούν να είναι στόχος για επιχειρήσεις και τράπεζες. Αυτό διασφαλίζουν οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές και οι anchor investors που σταδιακά αντικαθιστούν τα hedge funds. Μεγάλοι επενδυτές αναζητούν σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας κλάδους και επιχειρήσεις με μακροπρόθεσμες αποδόσεις, με προοπτικές και δυνατότητες μετάβασης στη νέα οικονομία, όπως αυτοί κατονομάζουν την ψηφιακή οικονομία.

Related posts

Νέοι λογαριασμοί για αποταμιεύσεις από την τράπεζα Πειραιώς

admin

Χρηματιστήριο: Έβαλε «φρένο» στις απώλειες, τζίρος – μαμούθ στην Πειραιώς

ad

Τράπεζα Πειραιώς: Διευρύνει τις δράσεις της στη μάχη κατά του COVID-19

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Καλύφθηκε πλήρως η έκδοση για το 22% + 5%

ad

Τράπεζα Πειραιώς: Deal για πώληση των δραστηριοτήτων στη Σερβία

admin

Πειραιώς: Στο “σφυρί” συμβάσεις Leasing 535 εκατ. ευρώ

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς κοντά στους πλημμυροπαθείς

admin

Η μεγάλη χρονιά του… Χρήστου Μεγάλου

ad

Την Τράπεζα Πειραιώς επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

admin