Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισημερινός: Απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του ο Βρετανός επιχειρηματίας Κόλιν Άρμστρονγκ

Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή του βρετανού επιχειρηματία Κόλιν Άρμστρονγκ από το σπίτι του στην επαρχία Λος Ρίος του Ισημερινού, αφού η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την απελευθέρωσή του. Ο Άρμστρονγκ, επίτιμος πρόξενος του Ηνωμένου Βασιλείου στη βιομηχανική πόλη Γουαγιακίλ, απήχθη από ενόπλους το Σάββατο.

Απελευθερώθηκε και είναι πλέον ασφαλής, γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο αρχηγός της αστυνομίας Σέζαρ Ζαπάτα. Ανακοίνωσε επίσης τη σύλληψη εννέα υπόπτων – εκ των οποίων ένας υπήκοος άλλης χώρας – χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας είπε αργότερα σε δημοσιογράφους ότι μια Κολομβιανή είχε απαχθεί μαζί με τον Άρμστρονγκ προτού την αφήσουν ελεύθερη σε συνοικία της Γουαγιακίλ. Πίστευε ότι ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά, τα οποία αποδείχθηκε πως ήταν ψεύτικα.

Αστυνομικοί έκαναν περισσότερες από 30 εφόδους σε σπίτια υπόπτων, εντοπίζοντας όπλα, πυρομαχικά, χειροβομβίδες και ναρκωτικά. Κατέσχεσαν επίσης το αυτοκίνητο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή.

Τα κίνητρα των απαγωγέων ήταν οικονομικά, επιβεβαίωσε η αστυνομία. “Δεν θα επιτρέψουμε την ατιμωρησία. Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται”, ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Μόνικα Παλένσια.

Οι απαγωγές για λύτρα πληθαίνουν στον Ισημερινό μεσούσης της αυξανόμενης εγκληματικότητας που αποδίδεται κυρίως σε συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.

Την απελευθέρωση του επίτιμου πρόξενου του Ηνωμένου Βασιλείου στη Γουαγιακίλ χαιρέτισε ο βρετανός πρεσβευτής στον Ισημερινό, ο Κρις Κάμπελ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην αστυνομία.

Related posts

Γερμανία: Νέα υποχώρηση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Μάρτιο

admin

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν οι δύο Νοτιοκορεάτες που είχαν απαχθεί από ενόπλους πριν από 17 ημέρες

admin

Δύο νέα υπερσύγχρονα πλοία ro-ro στη γραμμή Βενετία – Μπάρι – Πάτρα από τον όμιλο Grimaldi

admin

Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Boeing – Δεν επηρεάστηκε η ασφάλεια των πτήσεων

admin

Ρωσία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου, μετά από επίθεση ουκρανικών drones

admin

Γερμανία: “Ναι” στην παραμονή των Patriot στην Πολωνία μέχρι τέλος του 2023

admin

Ρωσία: Ο πρεσβευτής της Γαλλίας εκλήθη για τις “απαράδεκτες” δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος ΥΠΕΞ

admin

Ιταλία: Ιταλός με καταγωγή από την Ιορδανία συνελήφθη για τη ρίψη μολότοφ έξω από το αμερικανικό προξενείο της Φλωρεντίας

admin

Το Ιράν συνέλαβε ξένο σκάφος που μετέφερε 2 εκατ. λίτρα λαθραίων καυσίμων

admin