Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Nvidia ανακοίνωσε νέο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης: “Χρειαζόμαστε μεγαλύτερες GPUs”

Η Nvidia ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια νέα γενιά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης και λογισμικό για την εκτέλεση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Η ανακοίνωση, που έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών της Nvidia στο Σαν Χοσέ, έρχεται καθώς η εταιρεία προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση της ως ο προμηθευτής που θα επιλέξουν οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

Η τιμή της μετοχής της Nvidia έχει πενταπλασιαστεί και οι συνολικές πωλήσεις έχουν υπερτριπλασιαστεί από τότε που το ChatGPT της OpenAI έδωσε το έναυσμα για την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης στα τέλη του 2022. Οι διακομιστές μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPU) υψηλών προδιαγραφών της Nvidia είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη μεγάλων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Εταιρείες όπως η Microsoft και η Meta έχουν δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά των τσιπ.

Η νέα γενιά επεξεργαστών γραφικών τεχνητής νοημοσύνης ονομάζεται Blackwell. Το πρώτο τσιπ Blackwell ονομάζεται GB200 και θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Η Nvidia δελεάζει τους πελάτες της με πιο ισχυρά τσιπ για να ενισχύσει τις νέες παραγγελίες. Οι εταιρείες και οι κατασκευαστές λογισμικού, για παράδειγμα, εξακολουθούν να αγωνίζονται να αποκτήσουν την τρέχουσα γενιά των “Hopper” H100 και παρόμοιων τσιπ.

“Το Hopper είναι φανταστικό, αλλά χρειαζόμαστε μεγαλύτερες GPU”, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, στο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας στην Καλιφόρνια.

Η εταιρεία εισήγαγε επίσης το λογισμικό ονόματι NIM, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας στους πελάτες έναν ακόμη λόγο για να παραμείνουν στα τσιπ της Nvidia έναντι ενός αυξανόμενου πεδίου ανταγωνιστών.

Τα στελέχη της Nvidia λένε ότι η εταιρεία γίνεται λιγότερο ένας μισθοφορικός πάροχος τσιπ και περισσότερο ένας πάροχος πλατφόρμας, όπως η Microsoft ή η Apple, πάνω στην οποία άλλες εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν λογισμικό.

“Το Blackwell δεν είναι ένα τσιπ, είναι το όνομα μιας πλατφόρμας”, δήλωσε ο Huang.

Related posts

Τα ουκρανικά στρατεύματα καταγράφουν μικρή πρόοδο εν μέσω “εξαιρετικά σφοδρών” συγκρούσεων

admin

Ρωσία: Καταρρίψαμε ουκρανικά drones πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

admin

Ιταλία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο του Τίβολι, λίγο έξω από την Ρώμη

admin

Η Ουκρανία ανακατέλαβε το χωριό Αντρίιβκα στα ανατολικά της χώρας

admin

ΟΗΕ: Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα προειδοποιεί ότι οι κάτοικοι της Γάζας λιμοκτονούν

admin

Συνάντηση Ερντογάν με Αμπάς – Για γενοκτονία κατηγόρησε το Ισραήλ ο Τούρκος πρόεδρος

admin

Χαμάς: Πολλοί από τους ομήρους στη Γάζα “μάλλον σκοτώθηκαν πρόσφατα”

admin

Bloomberg: Αύξηση δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξετάζουν οι ΗΠΑ

admin

ΝΔ: Ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται σαν αντίγραφο του κ. Τσίπρα σε εκδοχή influencer

admin