Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Hellenic Cables υπέγραψε σύμβαση προμήθειας υποβρυχίων καλωδίων με τη Seaway7

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων, υπέγραψε σημαντική συμφωνία με τη Seaway7 που αφορά το υπεράκτιο αιολικό πάρκο East Anglia 3, το οποίο αναπτύσσεται από την ScottishPower Renewables.

Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει τη δέσμευση της Hellenic Cables να παρέχει υψηλής ποιότητας καλωδιακές λύσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επιβεβαιώνει τη θέση της ως κορυφαία εταιρεία του κλάδου.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο East Anglia 3 βρίσκεται περίπου 69 χλμ. βορειοανατολικά από την ακτή του Σάφολκ στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 1.400 MW.

Το έργο αυτό θα παράγει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά. Μόλις τεθεί σε λειτουργία το 2026, αναμένεται να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο. Βάσει της σύμβασης, η Hellenic Cables θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τις δοκιμές και την προμήθεια περίπου 275 χλμ. υποβρύχιων τριπολικών καλωδίων εναλλασσόμενου ρεύματος τάσης 66kV και των σχετικών παρελκομένων τους. Η παραγωγή των καλωδίων αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Τα καλώδια θα παραχθούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων με καθετοποιημένη παραγωγή, της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Το έμπειρο και με υψηλή εξειδίκευση προσωπικό της εταιρείας εφαρμόζει τεχνολογία αιχμής και ακολουθεί τις υψηλότερες σχετικές προδιαγραφές διασφαλίζοντας την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Ο κ. Norris, Διευθυντής Έργου για το Seaway7, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που αναθέσαμε τη σύμβαση στην Hellenic Cables για το έργο East Anglia 3. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, βασιζόμενοι στη μακροχρόνια σχέση μας, μετά την επιτυχία της πιο πρόσφατης συνεργασίας μας σε ένα άλλο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο κ. Κωνσταντίνος Σαββάκης Γενικός Διευθυντής στην Hellenic Cables, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μας ανατέθηκε η σύμβαση προμήθειας καλωδίων από τη Seaway7 για το έργο East Anglia 3 και υποστηρίζουμε την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Hellenic Cables δεσμεύεται να παρέχει αξιόπιστες και βιώσιμες καλωδιακές λύσεις για τη μεταφορά καθαρής ενέργειας και είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος του σημαντικού αυτού έργου».

Related posts

Ανησυχία Μακρόν για γενίκευση των αγροτικών κινητοποιήσεων

admin

Mastercard-Πλαίσιο: Τι κερδίζουν οι καταναλωτές αγοράζοντας νέα τηλέοραση

admin

Premia: Υπερκαλύφθηκε 1,36 φορές η ΑΜΚ

admin

Alpha Bank: Συμφωνία πώλησης για δάνεια Σφακιανάκη, Θεοχαράκη, Attrattivo

admin

Χατζηθεοδοσίου: Με τη στήριξη όλων η αγορά μπορεί να παραμείνει ανοιχτή

admin

Βλαχόπουλος (Πειραιώς): Επιτακτική ανάγκη αλλά και ευκαιρία το sustainability

admin

ΤΧΣ: Υπερκάλυψη 8,04 φορές στο βιβλίο της Εθνικής, η κατανομή των μετοχών

admin

Entersoft: Αύξηση 31% στα κέρδη προ φόρων του 2023

admin

TRASTOR: Aγορά οικοπέδου στο Μαρούσι σε πλειστηριασμό

admin