Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ταραχή, το τέλος και η βροχή αγωγών για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, οι βόλτες του Νίκου Α στα τραπέζια και οι μπίζνεσμεν του ΤΕΕ, τα κακά ξεμπερδέματα με τον Αntenna και η ημέρα-κλειδί της Alpha Bank

Δεν είναι σαν εμάς που δεν κάνουμε μηνύσεις, δεν κάνουμε αγωγές, δεν πάμε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γιατί έπειτα από τόσα χρόνια είμαστε συνηθισμένοι στο να μας βρίζουν, επώνυμα και ανώνυμα, κυρίως τα αφεντικά σου. Και επειδή έχουμε κι εμείς… μια γλώσσα να, ένα μας λέγανε (στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) δέκα τους γράφαμε, για πελάτες τους είχαμε. Όχι όλους φυσικά, γιατί υπάρχουν και ευπρεπείς, κανονικοί πολιτικοί που δεν συμφωνούν μαζί μας, όπως και εμείς μαζί τους. Όλα καλά.

Νευρική κρίση

-Από χθες λοιπόν η υπόθεση τρολ του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει άλλη διάσταση με αφορμή την Πεν Νταλαούρα και – καιρός ήταν – να πάει όλο το θέμα στη Δικαιοσύνη και στις Αρχές Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Γιατί είναι άλλο η πολιτική κριτική και άλλο τα ποινικά αδικήματα. Και η κυρία Νταλαούρα, όπως και άλλα τρολ, δεν θα τη γλιτώσουν προφανώς, δηλώνοντας ότι δεν είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή τον Τσίπρα, αλλά όταν ταυτοποιηθούν οι ηλεκτρονικοί λογαριασμοί τους θα αρχίσει το πάρτι των αγωγών και των μηνύσεων από τους δεκάδες ανθρώπους που έχουν συκοφαντήσει και βρίσει. Γι’ αυτό και τους έπιασε πρεμούρα ή μάλλον τρέμουλο όταν εμφανίστηκε ο Σκουρλέτης και είπε ότι θα πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βέβαια να το δω πρώτα γιατί μπορεί ας πούμε να πάνε σε κανέναν ιστορικό συμβιβασμό, αφού όταν ανοίξει ο υπόνομος θα βγουν όλοι οι αρουραίοι του διαδικτύου. Καλημέρα, Θάνο, τι νέα, όλα καλά; Σου ‘ρχεται, να ξέρεις.

Φοροδιαφυγή

-Δυο λόγια για την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση να δηλώνουν κατ’ ελάχιστο περίπου 10.000 ευρώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ώστε να φορολογούνται με 1.100-1.300 ευρώ τον χρόνο. Αλήθεια τώρα, κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας έτσι; Υπάρχει κάποιος να βγάζει κάτω από τον βασικό μισθό ενός εργαζομένου και να δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας; Καλά, για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάμε, γιατί αυτοί έχουν τσακωθεί με τη λογική και την αλήθεια χρόνια, αλλά το ΠΑΣΟΚ; Αντιπολίτευση γιατί υποχρεώνονται σε ένα χιλιάρικο φόρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν μόλις κάτι λιγότερο από 10.000 ευρώ; Το πιο ωραίο είναι ότι οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων των ενδιαφερομένων είναι πιο χαλαρές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι σκέφτονται πιθανώς ότι είναι καλύτερο να δίνεις ένα χιλιαρικάκι στην εφορία παρά να σε ψάχνει…

Μυστήρια αποπομπή

-Προχθές πέρασε στα ψιλά η απομάκρυνση υψηλόβαθμου στελέχους του Antenna Tv. Οι πληροφορίες μου λένε ότι αυτά που «βρήκαν» οι αρμόδιοι δεν ήταν καθόλου καλά, ειδικά όσον αφορά σχέσεις με μία εταιρεία παραγωγής και θα πάνε για κακά ξεμπερδέματα.

Από το τραπέζι των υπουργών στο τραπέζι των Συριζαίων

-Οι μηχανικοί δεν διακρίνονται για το χιούμορ τους, αλλά όποιος έκανε το event management προχθές το βράδυ στον «Φάρο» του Νιάρχος, στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ, είχε μεγάλα κέφια. Πρώτο τραπέζι τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, Δένδιας, Άδωνις, Σκυλακάκης και Λίνα Μενδώνη κι ακριβώς στη μέση ο Νίκος Ανδρουλάκης. Όσοι δεν είχαν καλή θέαση, απολύτως δικαιολογημένοι με τόσους προσκεκλημένους, έψαχναν να δουν ποιος είναι «αυτός ο υπουργός του Μητσοτάκη». Στην αρχή υπήρχε μια ψύχρα στο τραπέζι, αλλά ο πάγος έσπασε όταν ο Δένδιας άρχισε να ψιθυρίζει στο αυτί του προέδρου Νίκου. Μην πάει ο νους σας στο κακό και στα μυστικά, για λόγους σεβασμού προς τους ομιλητές.

Δύσκολη εποχή για «γέφυρες»

-Το κλίμα από cool εξελίχθηκε σε ιλαρό όταν εξαφανίσθηκαν ως δια μαγείας οι τέσσερις υπουργοί, μετά την ομιλία του οικοδεσπότη και προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργου Στασινού. Ο πρόεδρος Νίκος μετακινήθηκε στο ακριβώς όπισθεν τραπέζι με τους Συριζαίους, όπου καθόταν ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος και έδινε ρεσιτάλ ο βιρτουόζος της πολιτικής Χρήστος Σπίρτζης, πρώην ΠΑΣΟΚ, μετά o Τσίπρας που τώρα ψάχνεται γενικώς. Αν και έστησα αυτί δεν κατάλαβα αν έκλεισε η μετεγγραφή, αν και οι πληροφορίες λένε ότι παρά το ότι και οι τρεις είναι μηχανικοί (ο Φάμελλος, χημικός μηχανικός) είναι δύσκολη εποχή για «γέφυρες».

Όλοι πλην Κασσελάκη

-Στην εκδήλωση, εκτός από πολιτικούς και… μηχανικούς, ήταν και αρκετοί επιχειρηματίες. Το παρών έδωσαν ο Μιτζάλης από την ΑΒΑΞ, ο Εξάρχου της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ο Χρυσάφης από Μυτιληναίο, Περδικάρης και Σουρέτης από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τούμπουρος από ΕΛΛΑΚΩΡ, Κοπελούζος, Αλαφούζος, Βρεττού, Αθανασίου κ.ά. Ήταν η ενδεδειγμένη ευκαιρία για να βγουν τα… φτυάρια. (το ένα τραπέζι εναντίον του άλλου). Οι συνδαιτυμόνες πάντως μία απουσία κατέγραψαν: του Στέφανου Κασσελάκη. «Δεν προσκλήθηκε;», ρώτησα. «Βεβαίως, αλλά δεν ήρθε», πήρα την απάντηση. «Και πού θα καθόταν;», ξαναρώτησα, μαζί με τους «θεσμικούς», την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Κώστα Τασούλα; Η απάντηση ήταν κατηγορηματικά όχι, «γιατί υπάρχει το πρωτόκολλο για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Παρεμπιπτόντως, ο Στέφανος κάλεσε σήμερα στην Κουμουνδούρου τον Στασινό και άλλους προέδρους επαγγελματικών επιμελητηρίων και ομοσπονδιών για το θέμα των αλλαγών στη φορολόγηση.

Ο στρατηγικός επενδυτής της ΕΑΒ και το οικοσύστημα

-Σε φάση ανάταξης είναι η ΕΑΒ όπως λέγαμε και χθες, με το υπουργείο Άμυνας να έχει αναλάβει τα πράγματα για να τρέξουν. Έχει προηγηθεί η προεργασία που έγινε την περασμένη τετραετία στο υπουργείο Ανάπτυξης, για την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή, με τη Lockheed Martin να παίρνει το 49% της εταιρίας. Τώρα, η μπάλα είναι στον Νίκο Δένδια, ο οποίος έχει σημαντικά πλάνα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία, καθώς στο Πεντάγωνο υπάρχει σχεδιασμός να ενοποιηθεί με ένα οικοσύστημα καινοτομίας που θα δημιουργηθεί με τεχνογνωσία και από ξένους εταίρους, με τους οποίους έχουμε πλαίσιο αμυντικής συνεργασίας. Για να ξέρετε, επ’ αυτού προγραμματίζονται και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Η Alpha Bank προχωρεί και η Εθνική “ζεσταίνεται “ για πώληση έως 25%

-Η διαδικασία για την πώληση του 9% της Alpha Bank από το ΤΧΣ είναι σε εξέλιξη, με καταληκτική ημερομηνία τη 10η Νοεμβρίου και την αίσθηση που επικρατεί στην αγορά, να είναι πως δεν θα υπάρξει ανταγωνιστική προσφορά. Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον της Unicredit για το 9% της Alpha Bank δίνει ειδικό βάρος και άλλη δυναμική στη διαδικασία αποεπένδυσης του ΤΧΣ. Στο μεταξύ όμως όλα είναι έτοιμα για να εκκινήσει και η διαδικασία διάθεσης ποσοστού της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο σύμφωνα με την απόφαση του ΤΧΣ μπορεί να είναι έως και 25% από το 40% που κατέχει το Ταμείο. Το ποσοστό της ΕΤΕ που θα περάσει σε ιδιωτικά χέρια θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση για τις μετοχές, η οποία σύμφωνα με τα αποτελέσματα των road show είναι υψηλή.

Μεταξύ 13 και 16-17 Νοεμβρίου

-Εφόσον, λοιπόν, δεν έχουμε εκπλήξεις που θα ανατρέψουν τα σημερινά δεδομένα, η 13η Νοεμβρίου μπορεί να αποδειχθεί σημαντική ημέρα για τη διαδικασία αποεπένδυσης του Δημοσίου από τις τράπεζες, καθώς υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να συμπέσουν η μεταβίβαση του 9% της Alpha Bank και η έναρξη της διαδικασίας για τη διάθεση των μετοχών της ΕΤΕ. Τα βιβλία για το private placement και τη δημόσια προσφορά της Εθνικής τράπεζας θα ανοίξουν και θα τρέξουν ταυτόχρονα, με στόχο όλα να τελειώσουν ως τις 16- 17 Νοεμβρίου.

Οι τράπεζες ετοιμάζονται για εκδόσεις ομολόγων αξίας 3 δισ. ευρώ

-Εκδόσεις ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ σχεδιάζουν οι ελληνικές τράπεζες για το 2024 ώστε να ανταποκριθούν στους στόχους για MREL (Ελάχιστη απαίτηση για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις) που λήγουν στο τέλος του 2025. Το περιβάλλον είναι ρευστό, αλλά η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα διευκολύνει τον δανεισμό των τραπεζών τους από τις αγορές.

Τα 35 εκατ. ευρώ της Eurolife

-Διανομή κερδών στους μετόχους της από προηγούμενες χρήσεις αποφάσισε η Eurolife FFH Insurance Group. Η έκτακτη γενική συνέλευση της ασφαλιστικής εταιρείας έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση του ΔΣ και έτσι θα μοιραστεί το ποσό των 35 εκατ. ευρώ. Τη μερίδα του λέοντος θα πάρει φυσικά η Fairfax Holdings του Πρεμ Γουάτσα που κατέχει το 80% της Eurolife.

Το μεγαλύτερο βάρος

-Η MYTILINEOS την προηγούμενη εβδομάδα πέτυχε την εξαιρετική επίδοση “AA” για τις πρακτικές Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης (ESG) στον δείκτη Morgan Stanley Capital International (MSCI) και μπήκε έτσι στην παγκόσμια ελίτ εταιρειών με υψηλές επιδόσεις σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, διαπιστώσαμε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε σχέση με τον MSCI αλλά και τον FTSE 25: για πρώτη φορά στην ιστορία της, η εταιρεία κατέλαβε το μεγαλύτερο βάρος στους σημαντικότερους δείκτες της ελληνικής αγοράς.

Πάνω οι τζίροι για ΑΚΜΗ και Μητροπολιτικό Κολέγιο

-Το deal είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλιο και είχε κάνει αίσθηση, καθώς η αποτίμηση για την εξαγορά του Μητροπολιτικού Κολεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ από την BC Partners (μέσω της BC Partners GR Investment) είχε ακουστεί πως κινήθηκε σε επίπεδα άνω των 210 εκατ. ευρώ. Το Μητροπολιτικό Κολέγιο πάντως είχε μια εξαιρετική χρονιά πέρυσι, αφού -με βάση τις οικονομικές καταστάσεις που αναρτήθηκαν στο ΓΕΜΗ- εμφάνισε κύκλο εργασιών 42,1 εκατ. ευρώ, έναντι 33,5 εκατ. ευρώ ( 25,6%) και προ φόρων κέρδη 16 εκατ. ευρώ έναντι 9,2 εκατ. ευρώ (74%). Οι προοπτικές για το 2023 διαγράφονται καλύτερες, αναφέρει η διοίκηση. Όσο για την ΑΚΜΗ Εκπαιδευτική Εταιρεία, το 2022 έκλεισε με έσοδα 25,3 εκατ. ευρώ, έναντι 23,2 εκατ. το 2021 ( 9%) και προ φόρων κέρδη 5,4 εκατ. έναντι 7,1 εκατ. το 2021 (-24%). Σημειώστε πως η εξαγορά του μεγαλύτερου ομίλου στον χώρο της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα θεωρήθηκε ως σήμα για την έλευση νέων επενδυτικών κεφαλαίων στη συγκεκριμένη αγορά.

Μια απολύτως προβλέψιμη αγορά…

-Τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση χθες στο Χρηματιστήριο, με τον όγκο των συναλλαγών να αυξάνεται στα 85 εκατ. ευρώ, για να επιβεβαιώσει την επιθυμία επαγγελματιών της αγοράς να ξεπεράσουν το όριο των 1.200 μονάδων. Σ’ ένα διεθνές χρηματιστηριακό περιβάλλον που όλοι περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα και οι χρεοκοπίες σκάνε από παντού, το Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν εκπλήσσει, αντιθέτως επιβεβαιώνει τη στρατηγική του soft landing. Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε μια μεγάλη διόρθωση με χαμηλό όγκο συναλλαγών και τώρα επιχειρεί τα πρώτα ανοδικά του βήματα με περισσότερες συναλλαγές στα βαριά χαρτιά. Οι Τράπεζες, πρωταγωνιστές στα σενάρια αλλά και στην ειδησεογραφία. Στην αγορά της Αθήνας, αποφεύγονται οι υπερβολές. Τόσο στην πτώση όσο και στην άνοδο οι κινήσεις γίνονται προσεκτικά, επαγγελματικά. Χθες είδαμε επαγγελματικές αγορές και σε άλλες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (JUMBO 3,16%, Μotor Oil 4,5%, Aegean 5,84%, ΟΤΕ 3,24%, Lamda 5% κ.λπ.). Οι μερισματικής απόδοσης μετοχές (ΟΠΑΠ Mytilineos κ.λπ.) στολίζουν κάθε χαρτοφυλάκιο, ενώ οι υψηλές αποδόσεις έρχονται από εταιρείες που δείχνουν να υλοποιούν τα σχέδιά τους και κινούνται αναπτυξιακά.

Η Eurobank Sec πρώτη με διαφορά στήθους

-Προφανώς βοήθησε η μεγάλη συναλλαγή για το 1,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank με το ΤΧΣ και τον Οκτώβριο, η Εurobank Equities ΑΕΠΕΥ κατάφερε και πέρασε στην πρώτη θέση -από πλευράς συναλλαγών- των χρηματιστηριακών εταιρειών. Στο 20,39% το μερίδιο της Eurobank Equities, στο 20,12% η χρηματιστηριακή της Πειραιώς, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η μη τραπεζική Euroxx με μερίδιο 11,45%. Η εταιρεία Greenpost Trading Europe Ltd, που έχει ένα μικρό γραφείο στην οδό Κίμωνος στη Λευκωσία, πραγματοποίησε το 1% της αξίας συναλλαγών του Οκτωβρίου στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Τρεις ερίζουν για τη 2η θέση στην κεφαλαιοποίηση

-Η μετοχή του ΟΠΑΠ έχει καλομάθει τους μετόχους της και παρά τις συχνές μερισματικές αποκοπές, καταφέρνει και ανακάμπτει κατά μέσο όρο σε 2 έως 4 χρηματιστηριακές συνεδριάσεις. Χθες, οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ εισέπραξαν το προμέρισμα του 1 ευρώ, αλλά η μετοχή μέσα στην ίδια συνεδρίαση κάλυψε ήδη το 50% της διαφοράς, καθώς ξεκίνησε από τα 15,2 ευρώ και έκλεισε στο υψηλότερο σημείο της, στα 15,51 ευρώ. Αυτήν την αποκοπή μερίσματος του ΟΠΑΠ έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο ΟΤΕ για να περάσει στη 2η θέση από πλευράς κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με 5,869 δισ. ευρώ. Από κοντά και η Eurobank με χρηματιστηριακή αξία 5,658 δισ. ευρώ. Επομένως, τις επόμενες μέρες θα έχουμε 3 διεκδικητές για τη 2η θέση στην αγορά.

Μια καλή βδομάδα για τον Σωκράτη Κόκκαλη…

-Η μετοχή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, καθώς ολοκληρώνεται με τις τυπικές εγκρίσεις, η διαδικασία απόκτησης του ΑΚΤΩΡΑ, κέρδισε 10,33% μέσα σε μια εβδομάδα. Παράπλευρο όφελος για τον Σωκράτη Κόκκαλη που διατηρεί ακόμη ποσοστό 5% στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Ταυτόχρονα όμως χθες είδαμε και τις άλλες μετοχές του Σ. Κόκκαλη να βελτιώνουν τις αποτιμήσεις τους: την Intracom να κερδίζει 1,9%, την Intralot να κερδίζει 0,7% ακόμη και τον ΚΕΚΡΟΠΑ να ανεβαίνει κατά 5,79%

Μια -ακόμη- νέα παρουσία στον όμιλο Olympia

-Μια ακόμη αλλαγή στον Όμιλο Olympia της οικογένειας Πάνου Γερμανού. Τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας και Εταιρικών υποθέσεων του Olympia Group (την οποία κατείχε για πολλά χρόνια η Νικόλ Ιωαννίδη που μετακινήθηκε στην Alpha Bank), αναλαμβάνει στις 27 Νοεμβρίου. η Μαριάννα Ντάβου, μέχρι χθες διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας PITCH. H Μαριάννα Ντάβου, παλιό στέλεχος της άλλοτε πανίσχυρης CIVITAS, έχει διανύσει μια μεγάλη διαδρομή στην Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις, στον Όμιλο Κοπελούζου, στη Fraport Greece, στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και τον Ελληνικό Οργανισμό Αιολικής Ενέργειας.

Στοχεύει πάλι το 1 δισ. ευρώ η Aegean

-Για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης (Air France, Lufthansa, KLM κ.λπ.), το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν εξαιρετικά καλό, με αύξηση της επιβατικής κίνησης και των εσόδων. Το «εορταστικό» τελευταίο τρίμηνο του έτους αναμένεται συναρπαστικό. Την ίδια ακριβώς διαδρομή ακολουθεί και η Aegean η οποία είδε την κεφαλαιοποίησή της να κατρακυλά στα όρια των 900 εκατ. ευρώ, αλλά από τη Δευτέρα ξεκίνησε μια έντονα ανοδική πορεία και με το χθεσινό 5,84% της μετοχής, ανέβηκε στα 970 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της Aegean δεν κρύβει την επιθυμία της να σταθεροποιηθεί ο Όμιλος «στο club του 1 δισ. ευρώ», στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ώστε να είναι ορατή και επιλέξιμη από τα μεγάλα επενδυτικά funds που αναζητούν ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Στο 18% το arbitrage της ΑΝΕΚ

-Για τις 22 Νοεμβρίου ορίστηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕΚ και την ίδια μέρα ακριβώς η γενική συνέλευση της Attica Group ώστε να εγκριθεί και να κλειδώσει η σχέση ανταλλαγής των μετοχών για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών. Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό πως η ανταλλαγή θα γίνει με τη μετοχή της ΑΝΕΚ στα 0,32 ευρώ, στο Χρηματιστήριο η μετοχή διαπραγματεύεται στα 0,2720 ευρώ, δημιουργώντας ένα εξόφθαλμο arbitrage 18%. Μοναδική λογική εξήγηση γι’ αυτή τη διαφορά είναι ο παράγων «χρόνος». Ίσως χρειαστούν περισσότερες της μιας γενικές συνελεύσεις μετόχων της ΑΝΕΚ, για να υπάρξει η απαραίτητη εγκριτική πλειοψηφία.

- --.gr

Related posts

Συντάξεις Ιανουαρίου: Οι πληρωμές για κάθε ταμείο

admin

Επιδόματα ανεργίας – Χατζηδάκης: Παράταση όλων των επιδομάτων για δύο μήνες

admin

Οικονομία: Πόσο και πότε αυξάνονται ο κατώτατος μισθός και τα επιδόματα

admin

myAADE: Ψηφιακά η επικοινωνία με τις ΔΟΥ από 9 Μαΐου – Πώς θα γίνεται η υποβολή των αιτημάτων

admin

Ρύθμιση χρεών προς ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ έως και 72 δόσεις: Ενοποιούνται οι ΚΑΔ που μπορούν να υπαχθούν

admin

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο άγνωστος επιχειρηματικός πόλεμος για τα brands που του αποφέρουν εκατομμύρια

admin

Γονικές Παροχές: Από σήμερα οι ψηφιακές μεταβιβάσεις ακινήτων και οι έλεγχοι σε όσους έκαναν δωρεές χρημάτων

admin

ΕΝΦΙΑ: Έφτασε η ώρα των εκκαθαριστικών, πώς θα το εκδώσετε

admin

Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

admin