Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πολυτελής έπαυλη των 1.000 τ.μ. που αγόρασε ο Λιονέλ Μέσι στο Μαϊάμι με 10,8 εκατ. δολάρια

Το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Φλόριντα επικράτησε μια εμμονή του κοινού με το αστέρι του ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι, κάτι που μετατράπηκε στην λεγόμενη Messi Mania. Και όσο η πόλη δείχνει την λατρεία της στον διάσημο επιθετικό, με κάθε είδους εμπορεύματα και εισιτήρια για τα παιχνίδια του να γίνονται ανάρπαστα, ο ίδιος και η σύζυγός του, Αντονέλα Ροκούτσο, επιθυμούν να εγκατασταθούν μόνιμα στην περιοχή.

Μετά από ένα εκτενές κυνήγι αγοράς οικείας, το ζευγάρι κατέληξε στην έπαυλη Fort Lauderdale της Φλόριντα, σε μια συμφωνία που εκτιμάται στα 10,8 εκατομμύρια δολάρια, ποσό αρκετά μικρό, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του συμβολαίου του Messi με την Ίντερ Μαϊάμι – το συνολικό πακέτο αποζημίωσής του κυμαίνεται μεταξύ 130 και 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μινιμαλισμός, η πολυτέλεια και η σύγχρονη αισθητική των 10,500 τ.μ.

Η κατοικία των 10.486 τετραγωνικών μέτρων για την ακρίβεια, βρίσκεται στην οδό 91 Compass Lane, μέσα στην περιφραγμένη κοινότητα Bay Colony, η οποία συγκαταλέγεται στις πιο αριστοκρατικές γειτονιές του Fort Lauderdale. Βρίσκεται επίσης κοντά στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Inter Miami, στης οποίας το δυναμικό εντάχθηκε ο Messi τον Ιούλιο, αφού πρώτα είχε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για την πατρίδα του, την Αργεντινή, τον Δεκέμβριο. Έτσι και παρά τα πρόσφατα ταξίδια του παίκτη στη Βολιβία για τον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, ο ίδιος και η οικογένειά του αποφάσισαν να εγκατασταθούν στην περιοχή, επιλέγοντας μια έπαυλη με σύγχρονη αισθητική και πολλές ανέσεις.

Το σπίτι στην Fort Lauderdale διαθέτει συγκεκριμένα, οκτώ υπνοδωμάτια, 9,5 μπάνια και γκαράζ τριών αυτοκινήτων – μαζί με πισίνα και δύο αποβάθρες. Η κατοικία κατασκευάστηκε το 1988 σε ένα οικόπεδο λιγότερου από μισού στρέμματος, από την σχεδιάστρια Lori Morris. Το παραθαλάσσιο σπίτι ανοίγει με μια θολωτή οροφή ύψους οχτώ περίπου μέτρων και διαθέτει επίσης κουζίνα σεφ, γυμναστήριο και σπα, σαλόνι ψυχαγωγίας, γραφείο και μια τεράστια κύρια κρεβατοκάμαρα 1.600 τετραγωνικών μέτρων. Οι εικόνες που δόθηκαν στη διασημότητα δείχνουν μια έντονη είσοδο καλυμμένη με μια σκούρα ταπετσαρία, ενώ μια πιο φωτεινή και πιο μοντέρνα ατμόσφαιρα βρίσκεται σε όλο το υπόλοιπο μέρος της κατοικίας. Η ανοιχτή κουζίνα και το σαλόνι διαθέτουν κρυφό φωτισμό, έπιπλα σε ουδέτερους τόνους και λευκούς τοίχους. Η οικία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα εστιατόρια, τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης, τη λεωφόρο Las Olas Boulevard και το Drive Pink Stadium, όπου η Inter Miami δίνει εντός έδρας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Το πολυτελές αυτό οίκημα από τον ποδοσφαιρικό αστέρα, αποτελεί άλλη μια ώθηση για την αγορά πολυτελών κατοικιών που εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στη Νότια Φλόριντα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μάλιστα η κομητεία Broward, και ιδιαίτερα η πόλη Fort Lauderdale, είδε τις πωλήσεις κατοικιών της άνω του 1 εκατ. δολαρίων να αυξάνονται. Χαρακτηριστικά, πρόσθετες πολυτελείς κατοικίες και πολυκατοικίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση. Ο Messi διαθέτει και άλλα ακίνητα στο Μαϊάμι, μια κατοικία στο Porsche Design Tower και μια δεύτερη στο Regalia Tower στο Sunny Isles Beach.

Φωτογραφίες: Compass Florida LLC

Related posts

Ανoιξε ο δρόμος για «δώρο Χριστουγέννων» – Ποιοι θα είναι δικαιούχοι

admin

Ηλεκτροκίνηση: «Βροχή» οι αιτήσεις – Πρώτα σε ζήτηση τα ηλεκτρικά ποδήλατα

admin

Σημαντική απόφαση του Ecofin: Eκτός ελλείμματος οι αμυντικές δαπάνες

admin

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας – Ε65

admin

Άδεια ειδικού σκοπού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν εργοδότες και εργαζόμενοι για αναστολές

admin

Standard & Poor’s: «Το μικρό θαύμα της Αθήνας» γράφει η Corriere della Sera για την επενδυτική βαθμίδα

admin

Σταϊκούρας: Οι εξωφρενικές τιμές του φυσικού αερίου οδηγούν την Ευρώπη σε ύφεση

admin

Πώς και πότε θα κάνετε την αίτηση για την επιστροφή του ηλεκτρικού ρεύματος

admin

ΔΝΤ: Νέα επί τα χείρω αναθεώρηση για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022

admin