Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή τεχνολογία ιπτάμενου αυτοκινήτου πωλήθηκε σε κινεζική εταιρεία

Μια τεχνολογία ιπτάμενου αυτοκινήτου, που αρχικά αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε με επιτυχία στην Ευρώπη, αγοράστηκε από κινεζική εταιρεία.

Με κινητήρα BMW και συμβατικό καύσιμο, το AirCar πέταξε για 35 λεπτά μεταξύ δύο αεροδρομίων της Σλοβακίας το 2021, χρησιμοποιώντας διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης.

Χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά για να “μεταμορφωθεί” από αυτοκίνητο σε αεροσκάφος, σημειώνει σε ρεπορτάζ του το BBC.

Πλέον οχήματα που κατασκευάζονται με βάση τον σχεδιασμό του θα χρησιμοποιούνται σε μια “συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή” της Κίνας.

Η Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, με έδρα το Cangzhou, έχει αγοράσει αποκλειστικά δικαιώματα για την κατασκευή και τη χρήση αεροσκαφών AirCar σε άγνωστη περιοχή.

Η εταιρεία έχει κατασκευάσει το δικό της αεροδρόμιο και σχολή πτήσεων μετά από προηγούμενη εξαγορά από άλλον Σλοβάκο κατασκευαστή αεροσκαφών, δήλωσε ο Anton Zajac, συνιδρυτής της KleinVision, της εταιρείας που δημιούργησε το AirCar.

Έχοντας πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη της επανάστασης των ηλεκτρικών οχημάτων, η Κίνα αναπτύσσει τώρα ενεργά λύσεις πτητικών μεταφορών.

Τον περασμένο μήνα, μια εταιρεία που ονομάζεται Autoflight πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους που μετέφερε επιβάτες μεταξύ των πόλεων Shenzhen και Zhuhai. Το ταξίδι, το οποίο διαρκεί τρεις ώρες με το αυτοκίνητο, ολοκληρώθηκε σε 20 λεπτά, ανέφερε – αν και το αεροσκάφος δεν μετέφερε επιβάτες.

Το 2023 η κινεζική εταιρεία eHang έλαβε πιστοποιητικό ασφαλείας από Κινέζους αξιωματούχους για το ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί της. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, από την πλευρά της, ανέφερε ότι τα ιπτάμενα ταξί θα μπορούσαν να γίνουν τακτικό χαρακτηριστικό του ουρανού μέχρι το 2028.

Σε αντίθεση με αυτά τα επιβατικά αεροσκάφη που μοιάζουν με drone, το AirCar δεν απογειώνεται, ούτε προσγειώνεται κάθετα και απαιτεί διάδρομο προσγείωσης.

Εξακολουθούν πάντως να υπάρχουν σημαντικά εμπόδια για αυτή τη μορφή μεταφοράς όσον αφορά την υποδομή, τη ρύθμιση και την αποδοχή της τεχνολογίας από το κοινό.

Οι παγκόσμιες προσπάθειες ρύθμισης του κλάδου έχουν οδηγήσει “πολλούς προσπαθούν να βρουν μια εντελώς νέα σειρά ερωτήσεων που πρέπει να τεθούν”.

“Από αυτή την άποψη, η ιστορία της Δύσης μπορεί μερικές φορές να επιβραδύνει τα πράγματα, καθώς υπάρχει κάποιος πειρασμός να προσπαθούμε να συμπιέσουμε αυτές τις νέες μηχανές στις παλιές κατηγορίες”, πρόσθεσε ο κ. Ράιτ. “Η Κίνα θα μπορούσε κάλλιστα να το δει αυτό ως μια ευκαιρία να προχωρήσει”.

Παρόμοιες ανησυχίες ίσχυαν κάποτε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – στα οποία η Κίνα έχει γίνει ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς.

Related posts

Αλβανία: Διεκόπη για τις 29/12 η δίκη των Μπελέρη- Κοκαβέση

admin

Αυστραλία: Ακραίος κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές λόγω καύσωνα

admin

Δύο άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην ανατολική Ουκρανία

admin

Περισσότεροι από 1.000 Ρώσοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Φινλανδία για να αποφύγουν την επιστράτευση

admin

Μεσανατολικό: Αμπντάλα και Αμπάς καταδικάζουν τη “συλλογική τιμωρία” των Παλαιστινίων από το Ισραήλ

admin

Γάζα: Άρθηκαν τα ζητήματα Χαμάς – Ισραήλ, απόψε η απελευθέρωση της δεύτερης ομάδας ομήρων

admin

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται το Κίεβο, λέει ότι η Ουάσινγκτον στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας

admin

Τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Ζελένσκι και Ερντογάν

admin

ΗΠΑ προς Αζερμπαϊτζάν: “Αφήστε να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στο Ναγκόρνο Καραμπάχ”

admin