Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμα άνω των 370.000 ευρώ σε επιχειρήσεις προϊόντων rapid test

Πρόστιμα

ύψους 373.943,38 ευρώ επιβλήθηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων κατόπιν διαδικασίας Διευθέτησης Διαφορών.

Όπως ανακοινώθηκε, η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με ομόφωνη απόφασή της, κατά την διαδικασία Διευθέτησης Διαφορών, αποδέχθηκε τις σχετικές προτάσεις Διευθέτησης Διαφοράς που υπέβαλλαν οι εταιρείες «VIOLAK INTERNATIONAL ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΕ, ΙΝΕΞ ΑΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΕΙΔΩΝ και B.B.D. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε» – κατόπιν σχετικής εισήγησης – και επέβαλε μειωμένα πρόστιμα, συνολικού ποσού 373.943,38 ευρώ, για την τέλεση της διαπιστωθείσας παράβασης.

Η υπόθεση αφορούσε σε προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων (rapid test) μέσω δημόσιου διαγωνισμού. Οι παραπάνω εμπλεκόμενες στη διαδικασία εταιρείες , για τις οποίες συλλέχθηκαν αποδεικτικά στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν παράβαση στο πλαίσιο οριζόντιας σύμπραξης, εκδήλωσαν εγγράφως το ενδιαφέρον τους για διερεύνηση της δυνατότητας υπαγωγής του στην διαδικασία Διευθέτησης Διαφοράς και κατέθεσαν σχετικό αίτημα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, από τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία προκύπτει ότι οι εν λόγω εταιρείες υπέπεσαν σε παράβαση της νομοθεσίας, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ τους. «Η παράβαση διήρκησε από τις 8.12.2021 έως τις 03.06.2022 ενώ υπενθυμίζεται ότι οι οριζόντιες συμπράξεις αποτελούν, εξ αντικειμένου περιορισμούς του ανταγωνισμού (by object restrictions of competition)».

Η ολομέλεια της επιτροπής επέβαλε πρόστιμο στις προαναφερόμενες εταιρείες λόγω της συμμετοχής τους σε απαγορευμένες οριζόντιες συμπράξεις και τις υποχρεώνει να παύσουν, εφόσον δεν το έχουν ήδη πράξει, και να παραλείπουν στο μέλλον τις διαπιστωθείσες παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, επιβάλλει, στην «VIOLAK INTERNATIONAL ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Α.Ε.» πρόστιμο 98.234,50 ευρώ, στην «ΙΝΕΞ Α.Ε. ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΕΙΔΩΝ» πρόστιμο 149.316,44 ευρώ και στην «B.B.D. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε.» πρόστιμο 126.392,44 ευρώ. Δηλαδή, επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ποσού 373.943,38 ευρώ για την τέλεση της διαπιστωθείσας παράβασης.

Πηγή --ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:Λεωφόρος Ποσειδώνος: Πώς συνέβησαν τα δύο σοβαρά τροχαία με διαφορά λίγων λεπτών, τι λένε μάρτυρεςΣέρρες: Αγωνία για την 18χρονη Πετρούλα – «Βγήκε να μιλήσει στο κινητό και εξαφανίστηκε» λέει η μητέρα τηςΈντεκα βουλευτές των «Σπαρτιατών» κατά Στίγκα – «Προσβάλλει 250.000 ψηφοφόρους»

Related posts

MyRAE: Nέα πλατφόρμα υποβολής παραπόνων για καταναλωτές ρεύματος και φυσικού αέριου, στην «κορυφή» των αιτημάτων οι λογαριασμοί

admin

Νωρίτερα οι πληρωμές του e-ΕΦΚΑ για τους συνταξιούχους – Ποιες ενισχύσεις θα λάβουν

admin

Επίδομα αδείας: Πότε πληρώνεται και πώς θα το υπολογίσετε

admin

Eνα κτίσμα 200 ετών στη Μύκονο μεταμορφώθηκε σε μια ατμοσφαιρική κατοικία 85 τ.μ.

admin

Πληθωρισμός: Έκανε «άλμα» στο 4,8% το Νοέμβριο

admin

Χρηματιστήρια: Μεγάλες απώλειες στην Ασία μετά τη «βουτιά» στην Wall Street

admin

Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για το A21, με κωδικούς TaxisNet οι αιτήσεις

admin

OΑΕΔ: Πληρώνονται επιδόματα και δώρο Χριστουγέννων

admin

Ποιος θα αγοράσει ένα σκάκι 230.000 ευρώ;

admin