Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιβεβαίωσε το deal-μαμούθ στη Βρετανία η Mytilineos

Η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS), σε συνέχεια δημοσιευμάτων ηλεκτρονικού τύπου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η MYTILINEOS καθώς και η GE Vernova, έχει αναδειχθεί προτιμώμενος προμηθευτής (preferred supplier) στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργούν οι “SP Transmission” και “National Grid Electricity Transmission” για το έργο “Eastern Green Link 1”, που αφορά έργο δικτύου σταθμών μετατροπέων HVDC.

Εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, και καταρτιστούν οι τελικές συμβάσεις του έργου, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, αναφέρει η εισηγμένη.

Οπως έγραψε το -.gr, με βάση την ανακοίνωση της κοινοπραξίας, οι δυο εταιρείες θα αναλάβουν να προμηθεύσουν δύο σταθμούς μετατροπής HVDC σε κάθε άκρο ενός καλωδίου που θα συνδέει το East Lothian στη Σκωτία με την κομητεία Durham στην Αγγλία.

Η διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 190 χιλιομέτρων και αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών (2,8 δισ. ευρώ) θα μεταφέρει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η GE Vernova συνεργάζεται με τη Mytilineos για την παροχή των τεχνικών έργων και της τεχνολογίας για τους σταθμούς μετατροπέων HVDC, που αποτελούν τους ακροδέκτες για το καλώδιο HVDC και μετατρέπουν το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο ρεύμα, που χρησιμοποιείται στο χερσαίο δίκτυο μεταφοράς.

Related posts

Με το όνομα «Κύπρος» βαφτίστηκε το πρώτο Airbus A321neo της Sky express

admin

Σημαντικά έργα ΑΠΕ στην Ισπανία ολοκλήρωσε η Mytilineos

admin

Μυτιληναίος: Διαπραγματεύσεις για εξαγορά της Unison

admin

Η στρατηγική ανάπτυξη της Aegean σε ορίζοντα 6ετίας

admin

AFII: Κοντά να πιάσει τους στόχους για το πράσινο ομόλογο η ΔΕΗ

admin

PwC: Πώς εκτυλίσσεται ο μετασχηματισμός για τις εταιρείες εφοδιασμού

admin

Μέλος του Insurance Development Forum η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών

admin

Ημερίδα προσλήψεων σε Χανιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη οργανώνει η Emirates

admin

Ο Σάββας Ανδρέου νέο μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Τράπεζας

admin