Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AFII: Κοντά να πιάσει τους στόχους για το πράσινο ομόλογο η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ είναι πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων που συνδέονται με πράσινο ομόλογο από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με το Anthropocene Fixed Income Institute.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η ΔEH δεν θα καταβάλει επιπλέον πληρωμή στους επενδυτές του ομολόγου ως «ποινή» για την απώλεια του στόχου βιωσιμότητας, όπως προεξοφλεί η τρέχουσα αποτίμηση του ομολόγου. 

Τα ομόλογα βιωσιμότητας απαιτούν συνήθως από τους εκδότες τους να πληρώσουν επιπλέον κουπόνι αν χάσουν προκαθορισμένους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς στόχους. 

Η αποτυχία της ΔEH να πιάσει τον στόχο βιωσιμότητας το 2022 που συνδέονταν με ομόλογο λήξης του 2026 πυροδότησαν στοιχήματα ότι θα χάσει και τον στόχο της φετινής χρονιάς ο οποίος συνδέεται με ομόλογο λήξης του 2028. 

«Η αγορά φαίνεται πώς δεν έχει “χωνέψει” ακόμα αυτή τη νέα πληροφορία» τόνισε η επικεφαλής έρευνας του AFII, Τζο Ρίτσαρντσον. 

Το πράσινο ομόλογο της ΔEH περιλαμβάνει στόχο για μείωση εκπομπών ρύπων κατά 57% ώς το 2024. 

Το AFII ανέφερε ότι στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία τον προηγούμενο μήνα, τα οποία περιλάμβαναν λεπτομέρειες για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, της δίνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι έχει επιτύχει τον στόχο. 

Η παρουσίαση καταδεικνύει μια «δέσμευση στη μείωση εκπομπών ρύπων, για την οποία μπορεί να δημιούργησε κίνητρα η ύπαρξη ενός ομολόγου βιωσιμότητας». 

Related posts

Στηρίζει τις ευάλωτες γυναίκες η Helleniq Energy

admin

AVAX: Καθαρά κέρδη 10 εκατ. ευρώ, πρόταση για μέρισμα €0,03

admin

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα Brave in από Πειραιώς και ΕΛΕΠΑΠ

admin

Ηγεμονία του γκρουπ Zara με 615 εκατ. ευρώ πωλήσεις στην Ελλάδα

admin

«Πράσινη» πιστοποίηση και για τα τρία εργοστάσια της Ήπειρος ΑΕΒΕ

admin

CNP Assurances: Πιστοληπτική αξιολόγηση Α1 από τη Moody’s

admin

Το πρόγραμμα «Green School» εγκαινιάζει η Τράπεζα Χανίων

admin

Αλ. Εξάρχου (Intrakat): Break even στο τέλος του 2023

admin

Στο χαρτοφυλάκιο της WorldHotels το Makedonia Palace

admin