Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε ο Κουτσούμπας

Επίθεση δέχτηκε ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Θεσσαλονίκη, από φασιστοειδή, μετά από debate υποψηφίων, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση για τις τοπικές εκλογές στη Νίκαια.

«Να καταγγείλω ένα γεγονός που έγινε πριν λίγο», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, «μια επίθεση φασιστοειδών ενάντια στον υποψήφιο δήμαρχό μας της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Θεσσαλονίκη, τον σύντροφο Βασίλη Τομπουλίδη, στον οποίο επιτέθηκαν, τον χτύπησαν, όμως οι κομμουνιστές δεν λυγάνε, σηκώνονται, ορθώνουν το ανάστημά τους και παλεύουν».

«Αυτό δείχνει πόσο μας φοβούνται. Πόσο τους προβληματίζει η μεγάλη άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης και εδώ στην Κοκκινιά του αγώνα, της μνήμης, της συνείδησης», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας τους ΚΚΕ.

Τι καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

«Το απαράδεκτο, θρασύδειλο χτύπημα στον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Βασίλη Τομπουλίδη, από φασιστοειδή, από εθνικιστική ομάδα 30 ατόμων, υποστηρικτών του εθνικιστή υποψηφίου Ζιαμπάζη, μετά το τέλος του debate υποψηφίων που διοργανώθηκε από το μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ και το τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ», καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως σημειώνει, «η ομάδα εθνικιστών που προηγούμενα χειροκροτούσε τον κ. Ζιαμπάζη, επιτέθηκε στον Βασίλη Τομπουλίδη με φράσεις όπως ‘Σταλινοφασίστα’ κ.α., που παραπέμπουν σε φρασεολογία φασιστικών μορφωμάτων και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Η επίθεση αποτράπηκε κάτω από τη δυναμική παρέμβαση του κόσμου, που βρέθηκε στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου για να παρακολουθήσει το debate».

«Ενοχλήθηκαν οι εθνικιστές, γιατί νωρίτερα ο Βασίλης Τομπουλίδης τους κατήγγειλε για τον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Τούμπα», σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Τονίζει στην ανακοίνωσή της πως «η επίθεση αυτή δεν ήταν τυχαία. Τους ενόχλησε η ξεκάθαρη δήλωση του υποψηφίου μας στο debate απέναντι στο εθνικιστικό – φασιστικό μόρφωμα – συνδυασμό».

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Βασίλης Τομπουλίδης, δήλωσε πως «είναι η τελευταία φορά που συμμετέχουμε στο ίδιο πάνελ με την εθνικιστική, αντικομουνιστική, ομοφοβική παράταξη του κ. Ζιαμπάζη. Οπαδοί τού χθες το βράδυ μέσα στο σκοτάδι βανδάλισαν το εκλογικό περίπτερο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Τούμπα, κολλώντας αυτοκόλλητα της παράταξης του. Καλούμε το λαό της πόλης να τους στείλει σπίτι τους ενισχύοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση. Το ίδιο περιμένουμε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις».

Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι υποψήφιοί της δηλώνουν καθαρά: «Ούτε σπιθαμή γης στα φασιστικά, εθνικιστικά, αντικομμουνιστικά, ρατσιστικά μορφώματα. Δεν χωράνε ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο. Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους. Τώρα μπλόκο στους φασίστες, με ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση παντού, ειδικά στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Να τους στείλουμε σπίτι τους».

Το χρονικό του επεισοδίου

Για έντονη «λεκτική αντιπαράθεση», που μετατράπηκε σε… μάχη, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κάνουν λόγο τοπικά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνουν πως λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και των Ενωμένων Μακεδόνων, παρατάξεων οι οποίες διεκδικούν τον δήμο Θεσσαλονίκης, μετά το debate υποψηφίων δημάρχων, το οποίο διοργάνωσε η ΕΣΗΕΜΘ.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ακούστηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί και οι Ενωμένοι Μακεδόνες εξύβρισαν τους δύο υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ τους αποκάλεσαν πολλάκις «σταλινοφασίστες».

Τελικά, η επέμβαση των ψυχραιμοτέρων κατεύνασε τα πνεύματα και απεφεύχθησαν τα χειρότερα, σημειώνουν ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, που δεν αναφέρουν χτύπημα στον υποψήφιο του ΚΚΕ.

Related posts

Γκάγκα: Αμεσα οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών – Κινητοποιήσεις από την ΠΟΕΔΗΝ

admin

Μητσοτάκης: Tο πρόβλημα του Ισραήλ χρειάζεται πολιτική λύση – Αυτή είναι των δύο κρατών

admin

Γκάφα Κασσελάκη – Επικαλέστηκε τον Ηρόδοτο για φράση που… ανήκει στον Ηράκλειτο

admin

Αλλαγή πλάνων για την ελληνική εκπροσώπηση στα Τίρανα

admin

Βαθιές ρωγμές στο κράτος δικαίου αλλά η κυβέρνηση βλέπει «ανθέλληνες και συνωμότες

admin

Με πυξίδα τη θετική ατζέντα

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ναι» της Ελλάδας στην αποστολή τεθωρακισμένων

admin

«Στροφή» από τον Ράμα για την υπόθεση Μπελέρη

admin

Μητσοτάκης: Αποδείξαμε ότι μπορούμε να τους πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας

admin