Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΒΑΝ: Μια ελληνική βιομηχανία στη λίστα με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις

Το να περιλαμβάνεται στη λίστα των «Financial Times» με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μια ελληνική εταιρεία δεν είναι και το πιο συνηθισμένο. Αυτό συνέβη όμως στη φετινή λίστα FT 1000 Fastest Growing Companies in Europe που ανακοίνωσαν οι «Financial Times» και η εταιρεία ερευνών Statista, όπου το «παρών» δίνουν πέντε ελληνικές επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών και η ΕΛΒΑΝ ΑΒΕΕ, η οποία κατέκτησε την 28η θέση ανάμεσα στις βιομηχανικές εταιρείες. Η φετινή κατάταξη καταγράφει τις ευρωπαϊκές εταιρείες που πέτυχαν τον υψηλότερο σύνθετο ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων τους μεταξύ 2018 και 2021, εστιάζοντας ουσιαστικά στο ποιες τα κατάφεραν εν μέσω των συνεπειών της πανδημίας.

Η ΕΛΒΑΝ, με έσοδα που έφτασαν τα 16,6 εκατ. ευρώ το 2021 έναντι 6,14 εκατ. ευρώ το 2018, πέτυχε ρυθμό ανάπτυξης στην τετραετία 170% και σύνθετο ετήσιο ρυθμό 39%. Από αυτή την άποψη ο ιδιοκτήτης και επικεφαλής της εταιρείας, αλλά και δεινός σκακιστής, Κωνσταντίνος Καστάνης, έχει βρει τον τρόπο να κάνει διαδοχικά ρουά ματ στο δύσκολο τερέν της πραγματικής οικονομίας.

Leader της αγοράς

Η παραπάνω διάκριση έρχεται να επιβεβαιώσει τον θεαματικό ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας που δραστηριοποιείται σε ένα όχι και τόσο «εμφανές» πεδίο της αγοράς, την κατασκευή σχαρών καλωδίων και συστημάτων στηρίξεως για διάφορες εφαρμογές, αποτελώντας την κορυφαία στη χώρα μας και μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες αυτού του εξειδικευμένου, αλλά τόσο απαραίτητου τομέα.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα το όνομά της είναι συνώνυμο με τον σχεδιασμό και την παραγωγή, εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, πιστοποιημένης ποιότητας σχαρών καλωδίων και συστημάτων στηρίξεως. Στις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις στην Παιανία, που καλύπτουν 11.000 τ.μ., εκ των οποίων 4.000 τ.μ. είναι η στεγασμένη επιφάνεια, παράγονται πάνω από 4.000 τυποποιημένα είδη.

Εκτός από leader της αγοράς στον τομέα των σχαρών καλωδίων, διαθέτει πλέον συνεχή παρουσία και στον χώρο των σταθερών βάσεων στήριξης φωτοβολταϊκών, έχοντας εκτελέσει έργα εκατοντάδων MWp. Παράλληλα, προσφέρει για τα φωτοβολταϊκά έργα πλήρεις λύσεις (μελέτη, προμήθεια υλικών, εγκατάσταση) αντικεραυνικής προστασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο --.GR

Related posts

Eurostat: Στο 12,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο– Διψήφιο ποσοστό στην Ευρωζώνη

admin

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

admin

Κωτσόβολος: Στο πρώτο μισό του Απριλίου θα περάσει στη ΔΕΗ

admin

Ακίνητα: «Τρέχουν» να προλάβουν νέες αντικειμενικές και πωλήσεις με μετρητά

admin

«Ανάσα» με τις αποδείξεις: Τα δυο σενάρια που παγώνουν ποινές και πρόστιμα

admin

Πρόστιμο €230.000 στη BIC επειδή πωλούσε σχολικά είδη με υψηλότερο περιθώριο κέρδους

admin

Αιγιαλός – παραλίες: Οι 7 αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος

admin

Pfizer: Τα έσοδά της έφτασαν τα 26 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2022 – Αύξηση 77% από πέρυσι

admin

Σκρέκας για ρεύμα: Μελετάται ειδικό τιμολόγιο για τους πολύτεκνους – Τι αλλάζει από τον Ιούλιο με τις επιδοτήσεις

admin