Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Roadshow στο Λονδίνο με «εθνική Ελλάδος» και…σινιάλα Μητσοτάκη στους επενδυτές

Roadshow στο Λονδίνο με «εθνική Ελλάδος» και...σινιάλα Μητσοτάκη στους επενδυτές

Ισχυρό μήνυμα για τη θετική πορεία της Ελλάδας, αναμένεται να δώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Roadshow της Morgan Stanley, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τη Δευτέρα και την Τρίτη, 27 και 28 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο του Greek Investment Conference του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Morgan Stanley, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από σημαντικούς οίκους αξιολόγησης, όπως ο S&P -ενώ, στο μεταξύ, προβλέπεται αναβάθμιση και από τον Fitch- καθώς και για την επιτυχημένη αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική, αλλά και την Alpha Bank. Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αποτελεί αναβάθμιση για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία μπορεί να αποκτήσει, πλέον, τις προοπτικές να προσελκύσει ένα διαφορετικό επενδυτικό κοινό και σημαντικά κεφάλαια.

Σημαντική για την ελληνική αποστολή είναι και η ανάπτυξη της χώρας, η οποία υπεραποδίδει έναντι της Ευρωζώνης, με τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου να εντάσσονται στα κορυφαία trades του 2024 από τη Société Générale, γεγονός που αντανακλά την αξιοπιστία της χώρας. Τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας παρουσιάζουν, επίσης βελτιώσεις, καθώς η χώρα βρίσκεται σε πορεία εξυγίανσης και ανάπτυξης, μειώνοντας, σταδιακά, το χρέος και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Μεγάλη σημασία έχει το ότι εξέλιξη της χώρας είναι μετρήσιμη. Η θετική πορεία της Ελλάδας έχει αναγνωριστεί από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Κομισιόν να αναμένει ανάπτυξη 2,4% το 2024 και 2,2% το 2025.

Ταυτόχρονα, η χώρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους δικαιούχους του Ταμείου Ανάκαμψης, κάτι που ευνοεί τις επενδύσεις σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει στόχους που αφορούν τη βιωσιμότητα και την πράσινη μετάβαση και επενδύουν στο ESG, ενισχύοντας έτσι τη συνεισφορά της χώρας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Στην ελληνική αποστολή θα συμμετάσχουν, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Α. Πατέλης, οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών: Π. Μυλωνάς (διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής), Χρ. Μεγάλου (διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Financial Holdings), Φ. Καραβίας (διευθύνων σύμβουλος της Eurobank) και Β.Ψάλτης (διευθύνων σύμβουλος, Alpha Services and Holdings). Οι τράπεζες αναμένεται να κερδίσουν το ενδιαφέρον των διαχειριστών, ενώ υψηλά θα είναι και το ενδιαφέρον για την ενέργεια.

Στο Λονδίνο θα ταξιδέψουν και οι κ.κ. Ε. Μυτιληναίος, Π. Τζανννετάκης (CEO της Motor Oil), Κ. Μαύρος (διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες) και Α. Εξάρχου (CEO της Ιντρακάτ).

Οι εισηγμένες που θα συμμετάσχουν στο roadshow του Χρηματιστηρίου και της Morgan Stanley στο Λονδίνο είναι οι εξής: ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha, ΕΧΑΕ, EYΔΑΠ, Αustrian Card, Autohellas, Cenergy, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Epsilon Net, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, HelleniQ Energy, Ideal, Intrakat, Intralot, Lamda, Motor Oil, Mytilineos, Εθνική Τράπεζα, Noval, Optima, Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, Profile, ΔΕΗ, Σαράντης, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Τιτάν και Βιοχάλκο, καθώς και η Τράπεζα Κύπρου.

#Μητσοτακης #roadshow #Morgan_Stanley #Χρηματιστήριο_Αθηνών

Related posts

Intralot: Μερική πρόωρη αποπληρωμή ομολόγου από Intralot Capital Luxembourg

admin

ΣΙΔΜΑ: Τι θα συζητηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση

admin

Η Πειραιώς θεσπίζει πρόγραμμα παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών

admin

ΕΘΝΙΚΗ Asset Management: Νέο Αμοιβαίο Κεφάλαιο ΔΗΛΟΣ Extra Income 5ετές-Ομολογιακό

admin

ΟΛΘ: Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου- Πρόεδρος ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

admin

Mytilineos: «Πράσινο φως» στη ΓΣ για αγορά ιδίων μετοχών

admin

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Αποχώρησε ο εσωτερικός ελεγκτής της εταιρείας

admin

ΔΕΗ: Επιβεβαιώνει υποβολή προσφοράς για υδροηλεκτρικό σταθμό στη Β.Μακεδονία

admin

Χρηματιστήριο: Δύσκολη η διατήρηση των 1.400 μονάδων

admin