Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Νέο ομόλογο και πρόταση για buyback τίτλων Tier 2 αξίας €400 εκατ.

Σε επαναγορά ομολόγων Tier 2 σε μετρητά, ύψους 400 εκατ. ευρώ, προχωρά σήμερα η Εθνική Τράπεζα, και ταυτόχρονα σε νέα ομολογιακή έκδοση. 

Η νέα έκδοση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του ΜREL. Το προηγούμενο ομόλογο είχε εκδοθεί το 2019 και λήγει το 2029. Ωστόσο στην πενταετία ξεκινά το δικαίωμα της έκδοσης νέου και αντικατάστασης των τίτλων, εφόσον διαπιστώνει η τράπεζα ότι οι συνθήκες της αγοράς είναι πολύ καλύτερες. 

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η Eθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 596/2014 και τον ελληνικό νόμο 3556/2007, την εκκίνηση, τη 19η Μαρτίου 2024, της προαιρετικής πρότασης εξαγοράς έναντι μετρητών εν σχέσει με τις Ομολογίες €400.000.000 Μειωμένης Εξασφάλισης (Tier 2) που λήγουν το 2029 (ISIN: XS2028846363).

Η Τράπεζα περαιτέρω ανακοινώνει την πρόθεσή της να προχωρήσει, λαμβανομένων υπόψη των συνθήκων της αγοράς, στην έκδοση νέας σειράς, εκπεφρασμένων σε ευρώ ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (Tier 2) υπό το πρόγραμμα έκδοσης ομολογιών Global Medium Term Note Programme συνολικού ποσού €5.000.000.000 της Τράπεζας (οι Νέες Ομολογίες). Θα υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή των Νέων Ομολογιών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Η ολοκλήρωση της Πρότασης Εξαγοράς τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της επιτυχούς ολοκλήρωσης (κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια του Προσφέροντος) της έκδοσης των Νέων Ομολογιών (η Προϋπόθεση της Νέας Έκδοσης).

Οπως επισημαίνει η τράπεζα, ο διακανονισμός της Πρότασης Εξαγοράς και η ολοκλήρωση έκδοσης των Νέων Ομολογιών αναμένεται να λάβουν χώρα την ίδια ημέρα.

Καμία πράξη δεν έχει λάβει χώρα και δεν θα αναληφθεί σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία εν σχέσει με τις Νέες Ομολογίες, ώστε να επιτραπεί η δημόσια προσφορά των Νέων Ομολογιών ή η διανομή εγγράφων της προσφοράς σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία όπου η ανάληψη πράξης για αυτό τον σκοπό απαιτείται.

Οι Commerzbank Aktiengesellschaft, Goldman Sachs Bank Europe SE, Intesa Sanpaolo S.p.A, J.P. Morgan SE, Morgan Stanley Europe SE και Natixis είναι οι Διαχειριστές της Πρότασης Εξαγοράς.

Related posts

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Συνεργασία με Epsilon Net για το 85% των εταιρειών

admin

Πόσο επηρεάζουν τον OΛΠ οι επιθέσεις των Χούτι

admin

Cairo Mezz: Καθαρή ζημιά 1,3 εκατ. ευρώ το 2022

admin

ΔΑΑ: Στο 25,5% η έμμεση συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου μετά την εισαγωγή στο ΧΑ

admin

Ρεκόρ κερδοφορίας το 2021 για την Τράπεζα Καρδίτσας

admin

Στον «Ηρακλή» εντάχθηκε το Frontier II της Εθνικής

admin

Ideal: Το σερί των κερδοφόρων deals και η «επόμενη μέρα»

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη – #SkepsouAllios: Μία εκστρατεία προτροπής και ενημέρωσης

admin

ΒΙΣ: Απέκτησε εξωχρηματιστηριακά το 2,25% η βασική μέτοχος

admin