Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Δωρεά των συστημικών τραπεζών για τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία

Οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών παρέθεσαν σήμερα γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα κ. Çağatay Erciyes, με αφορμή τη δωρεά των συστημικών τραπεζών για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Βασίλης Ράπανος ενημέρωσε τον κ. πρέσβη ότι οι τράπεζες έχουν ήδη αποστείλει το ποσό των 150.000 ευρώ στην Κρατική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) και το ίδιο ποσό στην Ερυθρά Ημισέληνο της Τουρκίας (Kizilay).

Ο κ. Erciyes ευχαρίστησε τις τέσσερις τράπεζες για τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους και τις διαβεβαίωσε ότι θα αξιοποιηθεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

O κ. Ράπανος δήλωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες δίνουν πάντα το παρών σε στιγμές κρίσιμες και η κοινωνική τους προσφορά και εταιρική υπευθυνότητα δεν γνωρίζει σύνορα.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Ράπανος ανέφερε ότι ανεξάρτητα από την παραπάνω δωρεά, οι τέσσερις τράπεζες απέστειλαν το ποσό των 200.000 ευρώ στη μη κυβερνητική οργάνωση Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (Rumvader) που εδρεύει στην Τουρκία, για την κάλυψη αναγκών στέγασης των σεισμοπαθών στην περιοχή της Αντιόχειας.

Related posts

Γκ. Χαρδούβελης: Τι σημαίνει ο πόλεμος για το Σύμφωνο Σταθερότητας

admin

Χρηματοδότηση επενδύσεων για εξοικονόμηση αρδευτικού νερού από την Τράπεζα Πειραιώς

admin

ΕΚΤ: Υποχώρησαν περαιτέρω τα κόκκινα δάνεια στις μεγάλες τράπεζες το γ’ τρίμηνο

admin

Σεντένο (ΕΚΤ): Ανησυχία για τη στασιμότητα της οικονομίας

admin

Εξαϋλώθηκαν $465 δισ. από τις διεθνείς τραπεζικές μετοχές

admin

Τουρκία: Οι κρατικές τράπεζες εγκαταλείπουν το ρωσικό σύστημα πληρωμών Mir

admin

Attica Bank: Αύξηση κεφαλαίου με στρατηγικό ΤΧΣ και ΤΜΕΔΕ

admin

Λύσεις ανοικτής τραπεζικής από την Mastercard

admin

Εως και 100% η τηλεργασία στον όμιλο της Alpha Bank

admin