Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυναμική ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση Fruitlogistica

Νέες συμφωνίες για την περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών εξασφάλισαν οι Έλληνες εκθέτες που συμμετείχαν στη Διεθνή έκθεση FRUITLOGISTICA, η οποία έγινε στο Βερολίνο από 7 ως 9 Φεβρουαρίου 2024.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο εθνικό περίπτερο 332 τ.μ. που οργάνωσε Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), φιλοξενήθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου, καθώς και επίσημοι φορείς προώθησης και εμπορίας φρούτων και λαχανικών, όπως ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ). Η σημασία που έχει η μεγαλύτερη έκθεση φρέσκων αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως, επιβεβαιώνεται τόσο από τη συμμετοχή σε αυτή 3.239 εκθετών από 84 χώρες όσο και από την υψηλή επισκεψιμότητα, η οποία φέτος άγγιξε επίπεδα ρεκόρ, με πάνω από 78.000 επισκέπτες από 130 χώρες.

Επίσης με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγικών δυνατοτήτων μικρών επιχειρήσεων που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό, οργανώθηκαν από την Enterprise Greece, για πρώτη φορά φέτος σε χώρο του εθνικού περιπτέρου, B2B συναντήσεις ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων του κλάδου, με ξένους αγοραστές. Οι συμμετέχοντες, πέρα από τη διερεύνηση νέων συνεργασιών με ξένους αγοραστές, είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση από κοντά και να δικτυωθούν με άλλους έμπειρους Έλληνες και ξένους εξαγωγείς. Οι συναντήσεις αυτές, εκτιμάται ότι θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον κλάδο. Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών αυξήθηκαν κατά 21% σε αξία και 8,5% σε όγκο το 2023 σε σχέση με το 2022, φτάνοντας τα 1,68 δισ. ευρώ και 1,730 εκατομμύρια τόνους αντίστοιχα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εξαγωγικής επιχείρησης Φραγκίστας Γ.Ν Α.Ε, κ. Γιώργος Φραγκίστας αναφερόμενος στην έκθεση τόνισε:

«Η φετινή παρουσία μας στη Δ.Ε FRUITLOGISTICA 2024 ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, είδαμε όλους τους σημαντικούς συνεργάτες μας από όλο τον κόσμο αλλά κάναμε και αρκετές νέες επαφές. Χάρη στην υποστήριξη και άριστη συνεργασία με την Enterprise Greece, προβάλουμε και προωθούμε δυναμικά τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, στη FRUITLOGISTICA Berlin, τη σημαντικότερη έκθεση του κλάδου μας παγκοσμίως. Η βοήθεια και η στήριξη της Enterprise Greece είναι πολύ σημαντική, επιτρέποντας στις εταιρείες να εστιάσουν στην εξαγωγική τους προσπάθεια, απολαμβάνοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με πολύ λογικό κόστος συμμετοχής».

Related posts

Τράπεζα Πειραιώς: Η Francesca Tondi νέο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ

admin

Σημαντική διάκριση απέσπασε η Active Energy Solutions

admin

ΣΙΔΜΑ: Πτώση τζίρου 18% και ζημιές στο εξάμηνο

admin

Aegean: Πτήσεις κοινού κωδικού με τη Cyprus Airways

admin

iStorm: Σάββατο τα εγκαίνια του πρώτου Apple Premium Partner Store στη Θεσσαλονίκη

admin

Aegean: Πάνω από 1 εκατ. επιβάτες τον πρώτο μήνα της νέας καλοκαιρινής περιόδου

admin

Mytilineos: Αλμα καθαρών κερδών 116% στο εξάμηνο

admin

Μνημόνιο Συνεργασίας της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την Serbijagas

admin

H Space Hellas συντονιστής σε τρία νέα ευρωπαϊκά έργα κυβερνοασφάλειας

admin