Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Δίνουμε ηχηρή απάντηση στο αντεργατικό έκτρωμα»

Το παρών στη μαζική κινητοποίηση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα, από ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία και άλλους φορείς της Αττικής, έδωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο: «Βρισκόμαστε απόψε εδώ στο Σύνταγμα, για να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας, τη διεκδίκηση για τις κατεπείγουσες ανάγκες του λαού μας, ιδιαίτερα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, αλλά και πριν από τις πυρκαγιές».

«Ταυτόχρονα είμαστε εδώ, για να δώσουμε ηχηρή απάντηση στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, που φέρνει στη Βουλή, και για το οποίο τα συνδικάτα ετοιμάζουν απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη, τη μέρα που θα συζητιέται στην Ολομέλεια της Βουλής αυτό το έκτρωμα» συμπλήρωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Οι έντονες λαϊκές αντιδράσεις σημειώνονται στον απόηχο των φονικών πλημμυρών στη Θεσσαλία.

Κεντρικό σύνθημα

Η μεγάλη κινητοποίηση των εργατικών συνδικάτων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα έρχεται ως απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ήδη συζητείται στη Βουλή και αφορά το εργασιακό.

Κεντρικό σύνθημα στα χείλη των διαδηλωτών από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία ήταν: «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την εγκληματική πολιτική».

Οι έντονες λαϊκές αντιδράσεις σημειώνονται στον απόηχο των φονικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, καθώς και των καταστροφικών τους συνεπειών τους, με τις ανάγκες στην περιοχή να εντείνονται.

Να σημειωθεί ότι προετοιμάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτέμβρη, όπως ήδη έχουν αποφασίσει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια Σωματεία.

Related posts

Οι χιαστί χατζάρες, το Makarov και το Καλάσνικοφ

admin

Ελληνοτουρκικά: Νέο κλίμα και με μηδενικές παραβιάσεις

admin

Ο Τσίπρας παίρνει το όπλο του – Η πίεση για Κασσελάκη και το διπλό μήνυμα

admin

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Έγιναν αστοχίες και λανθασμένοι χειρισμοί

admin

Σταμάτης για Τέμπη: «Αν ήμουν στη θέση του Καραμανλή μπορεί να αυτοκτονούσα»

admin

Στέφανος Κασσελάκης: «Σκυλοβαρεθήκαμε με τον Τάιλερ την υπερέκθεση…»

admin

«Σεβασμός στο ανθρωπιστικό δίκαιο» – Οι 3 ώρες του Μητσοτάκη στο Ελιζέ, το τετ α τετ με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό

admin

Νέα πρόκληση Ακάρ – Η Ελλάδα εφηύρε τον «Νέο-οθωμανισμό» για να δικαιολογήσει τον επεκτατισμό της

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση νομοθετεί σκανδαλωδώς ασυλία για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

admin