Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θέλουμε ένα ευρωψηφοδέλτιο με lifestyle προσωπικότητες, λέει ο Χαρίτσης

Ντροπιαστική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι «σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που καίει την κοινωνία ο πρωθυπουργός απουσίασε από την Βουλή. Επέλεξε να κρυφτεί πίσω από τους υπουργούς και τους βουλευτές του».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «και οι υπουργοί βέβαια επέλεξαν να κρυφτούν, μόνο ο κύριος Βορίδης ήταν παρών και το πολύ 20 βουλευτές». Όπως είπε, «ακούσαμε διάφορες νομικίστικες σοφιστείες για να καλυφθεί ένα έγκλημα. Η κοινωνία το εισπράττει και το κατανοεί».

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι τα πολιτικά συμπεράσματα της έρευνας της Pulse για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο «είναι αποτέλεσμα της οικονομικής δυσπραγίας που κατεδαφίζει το περίφημο Success Story της κυβέρνησης» και «δείχνει ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων, των Ελληνίδων, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα», καθώς «το 60% νιώθει ανασφάλεια για το μέλλον».

Τόνισε ότι «αν η κοινωνία δεν εκφραστεί με σοβαρό τεκμηριωμένο τρόπο και προγραμματικό λόγο, θα εκφραστεί στα άκρα και την Ακροδεξιά, με τρόπο αντιπολιτικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατία, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Σημείωσε ότι το στοίχημα της Νέας Αριστεράς είναι να πείσει τους πολίτες ότι έχει νόημα η πολιτική συμμετοχή και το πολιτικό περιεχόμενο και «για αυτό τον λόγο το κεντρικό σύνθημα της συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς ήταν η πολιτική επιστρέφει».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχουν νόημα οι αντιπαραθέσεις για τα μάτια του κόσμου, αντιπολίτικες συμπεριφορές και οι lifestyle παρουσιάσεις των πολιτικών προσώπων. Η διέξοδος υπάρχει και μπορεί να είναι πολιτική», είπε.

«Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς θα αποτυπώνει την ανάγκη να εκφραστεί η κοινωνία»

Προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι πρώτοι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς και πως το ευρωψηφοδέλτιο «θα αποτυπώνει την ανάγκη να εκφραστεί η κοινωνία». Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει το In, υποψήφιοι με τη Νέα Αριστερά στις ευρωεκλογές θα είναι οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Έλενα Όλγα Χρηστίδη.

«Δεν θέλουμε ένα ευρωψηφοδέλτιο που θα αποτελείται από lifestyle προσωπικότητες. Θέλουμε ανθρώπους μέσα από την κοινωνία που θα εκφράζουν πραγματικές κοινωνικές δυναμικές. Τον κόσμο που νιώθει ότι από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν εκφράζεται», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «η Νέα Αριστερά μπορεί να αποτελέσει τη θετική έκπληξη» και ότι θέλει να εκφράσει έναν αριστερό, προοδευτικό κόσμο, μια νεολαία που νιώθει ότι η φωνή της δεν ακούγεται.

Υποστήριξε ότι υπάρχει συνολικός επανακαθορισμός της πολιτικής ταυτότητας και της εκλογικής συμπεριφοράς μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας και ότι στις ευρωεκλογές θα δούμε και μεγάλες εκπλήξεις.

«Υπάρχει κόσμος απογοητευμένος, που θέλει κάτι διαφορετικό, θέλει να ακούσει σοβαρές ρεαλιστικές προτάσεις οι οποίες να απαντάνε στα πραγματικά του προβλήματα. Κόσμος που θέλει διέξοδο που δεν μπορεί να την βρει ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τα παραδοσιακά κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους», κατάληξε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.

Related posts

ΗΠΑ: Ισχυρότερη από ποτέ η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας, τονίζει ο Λευκός Οίκος

admin

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Διονύσης Μπεχράκης

admin

Μονή Εσφιγμένου κατά Βελόπουλου: Επιβεβαιώνει ότι είχε παράνομες συναλλαγές με καταληψίες στο Άγιο Όρος

admin

Κεραμέως για σχολεία: Καμιά συζήτηση για κλείσιμο ή υποχρεωτική μάσκα λόγω της έξαρσης ιώσεων και κοροναϊού

admin

Θεοδωρικάκος: Με την επιστολική ψήφο η Ελλάδα αγκαλιάζει τους απόδημους Ελληνες

admin

Το τηλεφώνημα Ανδρουλάκη – Κασσελάκη και το ραντεβού που δεν κλείστηκε

admin

Εκλογές 2023: Το νέο σποτ της Νέας Δημοκρατίας – «Μια Ελλάδα που αναπτύσσεται, που παράγει»

admin

ΠΑΣΟΚ: Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών: Μια επανάληψη του παρελθόντος

admin

Η Star της ημέρας

admin