Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλαβίνας για γάμο ομοφύλων: Κατ’ όνομα φιλελεύθερη η στάση Μητσοτάκη, όταν υποκινεί σε αποχή

«Στο ΠΑΣΟΚ δεν μιλάμε για κομματική πειθαρχία αλλά για ιδεολογική συνέπεια. Σε ζητήματα αξιακά και ζητήματα ταυτότητας δεν θεωρούμε σωστό να επιβάλει κανείς κομματική πειθαρχία. Ο καθένας και η καθεμία έχει την ευθύνη να καταλαβαίνει πού βρίσκεται, ποιον κομματικό φορέα εκπροσωπεί και να στοιχίζεται με όσα αυτός ο φορέας διαχρονικά υπηρετεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας για τη στάση των βουλευτών της Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μάλιστα, ο κ. Γλαβίνας υπογράμμισε ότι «η θέση αυτή είναι απόφαση των συνεδρίων του ΠΑΣΟΚ, ανήκει στον ιδεολογικό μας πυρήνα, την επανέλαβε καθαρά και ο πρόεδρος χθες, σε σχετική συνέντευξή του».

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό επί της αρχής, λέγοντας πως «ήταν πάντα στην πρωτοπορία αυτών των μεταρρυθμίσεων και ιστορικά είναι το κόμμα που έκανε τις μεγάλες τομές».

«Υπενθυμίζω ότι και στο σύμφωνο συμβίωσης, ενώ η πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και τότε απείχαν από την ψηφοφορία, το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, την στήριξε και αυτό θα κάνει και τώρα», σημείωσε ο Θανάσης Γλαβίνας.

«Είναι κατ’ όνομα φιλελεύθερη η στάση του πρωθυπουργού»

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία και την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς τη νομοθετική πρωτοβουλία που εξήγγειλε, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Open, επισήμανε πως «το παράδοξο είναι ότι ο πρωθυπουργός υποκινεί ουσιαστικά τους διαφωνούντες βουλευτές του να μην έρθουν να ψηφίσουν».

«Είναι κατ’ όνομα φιλελεύθερη η στάση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, μέλη της οποίας, όπως για παράδειγμα η αρμόδια υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, έχουν ενστάσεις επί του θέματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να καταλήξει πως «αντί η κυβέρνηση να καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε συζήτηση, μας επιτίθεται, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλά για αφωνία του ΠΑΣΟΚ. Αυτά δεν είναι αποδεκτά και δεν δημιουργούν κλίμα συναίνεσης, αλλά υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».

Related posts

Τεμπονέρας στην Κεντρική Επιτροπή: Δεν χρειαζόμαστε ένα «συνέδριο-φιέστα του αρχηγού»

admin

Εύα Καϊλή: Τι δήλωσε μετά από την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή – Γιατί δεν θα ασκήσει έφεση

admin

Γεύμα με μενού τα ελληνοτουρκικά; – Στην Καστέλλα Κοτζιάς και Κασσελάκης

admin

Ελίζα Βόζεμπεργκ για Γεωργούλη: «Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τον Παπαδημούλη»

admin

Νέα Αριστερά με ιδρυτική διακήρυξη

admin

Οικονόμου: Λανθασμένη και άστοχη η ομιλία μέλους του Αζόφ στη Βουλή

admin

Πάνος Σκουρλέτης: «Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα λαϊκίστικο κεντροδεξιό μόρφωμα»

admin

Κηδεία υποσμηναγού Τουρούτσικα: Η στιγμή που έκανε Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη και Τσίπρα να δακρύσουν

admin

Μήνυμα στους διοικητές νοσοκομείων: Αξιολόγηση ανά μήνα και ξαφνικές εφόδους

admin