Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά με ιδρυτική διακήρυξη

«Η ιστορία δεν τελείωσε, η πολιτική δεν ξόφλησε, όλα τώρα αρχίζουν» – με αυτήν τη φράση ο Αλέξης Χαρίτσης έκλεισε τις εργασίες της πρώτης πανελλαδικής συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς. Τα στελέχη της θεωρούν πως το πρώτο στοίχημα που είχαν να κερδίσουν το κέρδισαν – και αυτό αφορούσε τη συμμετοχή των μελών της στο τριήμερο, κατά το οποίο παρέμεναν εντός της αίθουσας κρατώντας τη γεμάτη. Δεύτερο στοίχημα ήταν οι ηλικίες που βρέθηκαν στο ΣΕΦ, καθώς εκτός από τους παλιούς αριστερούς που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρον υπήρξε και από ένα κομμάτι της νεολαίας.

Οι περισσότεροι από όσους μίλησαν αναφέρονταν καθαρά στον ΣΥΡΙΖΑ και στην «ασφυκτική κατάσταση εκεί», ενώ από τη Νέα Αριστερά σημειώνουν τον (εμφανώς μικρότερο) αριθμό στελεχών που δεν είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σώμα ενέκρινε τόσο την Ιδρυτική Διακήρυξη όσο και την Πολιτική Απόφαση της συνδιάσκεψης. Σε οργανωτικό επίπεδο, εγκρίθηκε η συγκρότηση του μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού (238 μέλη).

Ανάμεσα στα στελέχη που μεταξύ άλλων μίλησαν, η Εφη Αχτσιόγλου τόνισε πως η μάχη απέναντι στη ΝΔ «δεν θα δοθεί με τη λογική ενός φωτεινού ηγέτη», αλλά «αν συγκροτηθεί το αντίπαλο μπλοκ κοινωνικών δυνάμεων» και ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως δουλειά των στελεχών είναι «να ξανασυγκροτήσουμε τον λαό της Αριστεράς»

Related posts

Οταν ο Αρχιεπίσκοπος πήρε το φραγγέλιο

admin

Νίκος Παππάς: Να πάμε σε τηλεοπτική «συνάντηση» των υποψηφίων

admin

Το προφίλ των 16άρηδων που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά

admin

Ελλάδα – Τουρκία σε μία νέα φάση αναμονής

admin

Γιατί πέταξαν αμερικανικά μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη

admin

Τρικυμία σήκωσαν τα θαλάσσια πάρκα

admin

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπλοκάρει ο Μακρόν τη συμφωνία για την τεχνητή νοημοσύνη

admin

Κασσελάκης: Αν τολμάει ας πει για 41% ο Βορίδης στις οικογένειες των Τεμπών

admin

Ο κατακερματισμός επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ να διεκδικεί ξανά κυβερνητικό ρόλο

admin