Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης για τις τριετίες: Να βοηθήσουμε χιλιάδες εργαζόμενους που εδώ και χρόνια δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ αύξηση

«Η χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού αποτελεί εισήγηση και προσωπική δική μου και της γενικής γραμματέως κας Στρατινάκη. Είμαστε σε στέρεο μέγεθος, η ανεργία πέφτει με μεγάλη ταχύτητα. Η ζήτηση στην αγορά εργασίας είναι πάρα πολύ μεγάλη και με τα μέτρα που λαμβάνουμε πιστεύουμε ότι θα είμαστε κάτω από το 10% πάρα πολύ σύντομα», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θέλαμε να δώσουμε το δικαίωμα σε όλους όσοι έπιασαν δουλειά από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά να χτίσουν το δικαίωμά τους στο επίδομα του 10%», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι ο νόμος θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή στα τέλη Οκτωβρίου.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvkk7fmi3fgh)

«Θα πατήσουμε το κουμπί και η 15η Φεβρουαρίου του 2012 θα είναι η 1η Ιανουαρίου 2024», πρόσθεσε. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι «αναδρομική εφαρμογή δεν μπορεί να τεθεί διότι ο νόμος προχώρησε τότε σε αναστολή εφαρμογής μέχρι τη στιγμή που η ανεργία θα πέσει κάτω από 10% σε 4 συνεχόμενα τρίμηνα.Εμείς, προχωράμε στην άρση της αναστολής και λίγο γρηγορότερα».

Τόνισε επίσης, ότι «όσοι είχαν συμπληρώσει προυπηρεσία 1- 2 ετών πριν την 15η Φεβρουαρίου προσμετράται στο επίδομα τριετίας. Αν στις 14 Φεβρουαρίου 2012 είχες μία ημέρα για το 10%, στις 2-1- 2024 δικαιούσαι το 10%».

«Η τριετία ακολουθεί την πορεία του κατώτατου μισθού. Εκεί που προβλέπεται στη σύμβαση των εργαζομένων και έχουν δοθεί στο ενδιάμεσο αυξήσεις, εκεί μπορεί να γίνει με συμφωνία εργαζόμενου – εργοδότη, αντιλογισμός. Ξεπαγώνουμε τις τριετίες γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε εκείνους τους εργαζόμενους που εδώ και περίπου 10 χρόνια δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ αύξηση. Εκείνους τους εργαζόμενους που δουλεύουν 10 χρόνια με τον ίδιο μισθό», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvkyf6n1tcgh)

«Ο λόγος που προχωράμε ταχύτερα το ξεπάγωμα των τριετιών είναι γιατί θέλουμε να ξεκολλήσουμε από τον πάτο του βαρελιού εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους που δουλεύουν με τον βασικό μισθό πάνω από 10 χρόνια. Στη διάταξη θα προβλέπεται ρητώς η μη αναδρομικότητα γιατί ο σκοπός μιας κυβέρνησης είναι να βρει την ισορροπία μεταξύ ενός δικαίου αιτήματος και των αντοχών της οικονομίας . Αν πηγαίναμε να επιβάλουμε αύξηση 30% στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, οι μισοί θα έχαναν τη δουλειά τους γιατί οι επιχειρήσεις θα κατέρρεαν».

Για την κατάργηση της παρακράτησης στους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «και ο Πρωθυπουργός ήταν υπέρ αυτής της ρύθμισης αλλά και ο βασικός του σύμβουλος για την οικονομία Αλέξης Πατέλης ήταν πολύ ένθερμος υποστηρικτής αυτής της πρωτοβουλίας του υπουργείου Εργασίας. Το έβαλα πρώτο στην ατζέντα μου ερχόμενος στο υπουργείο Εργασίας. Ο σκοπός αυτής της διάταξης είναι να ενθαρρύνει τους συνταξιούχους, οι οποίοι θέλουν να δουλέψουν, να μπορούν να το κάνουν νόμιμα».

Ειδήσεις σήμερα:



Άνοιξαν οι κάλπες, ψηφίζουν για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ – 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα

Έξτρα έσοδα από Τουρισμό, AirBNB και ηλεκτρονικές συναλλαγές «καλύπτουν» το πακέτο αυξήσεων Μητσοτάκη

Ο απολογισμός των θυμάτων από τις πλημμύρες στη Λιβύη έφθασε τους 11.300 νεκρούς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Related posts

Επιδόματα – ΔΥΠΑ: Πώς θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

admin

Χατζηδάκης: Το «αυτοκίνητο» της κυβέρνησης δεν έχει όπισθεν στο θέμα της φοροδιαφυγής

admin

Συνήγορος του Καταναλωτή: Διπλασιάστηκαν οι καταγγελίες για το ηλεκτρονικό εμπόριο

admin

North Evia Pass 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

admin

Το Βατερλώ των Ιταλών στον ελληνικό σιδηρόδρομο

admin

6th Athens Investment Forum: Το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης και οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία

admin

Χρηματιστήρια: Μικρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, πτώση στην Ασία

admin

Επιφυλακτική η εκκίνηση της εβδομάδας στη Wall Street

admin

Ελλάδα: Χαμός στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων!

admin