Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βαλτιμόρη: H κατάρρευση της γέφυρας μπορεί να οδηγήσει σε πρωτόγνωρες αποζημιώσεις λέει η Lloyd’s

Οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις που θα προκύψουν από την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη θα μπορούσαν να είναι οι μεγαλύτερες που έχουν δοθεί ποτέ στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλισης, δήλωσε ο CEO του κολοσσού Lloyd’s of London, Τζον Νηλ.

“Θα επιφέρει απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Νομίζω ότι έτσι θα είναι, αν και είναι λίγο νωρίς για να πούμε πόσο πραγματικά θα κοστίσει”, είπε ο Νηλ σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή, στο Bloomberg News, προσθέτοντας ότι το γεγονός έχει “τη δυναμική να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία της ναυτιλίας”.

Η κατάρρευση της γέφυρας την Τρίτη, μετά την πρόσκρουση του πλοίου Dali, απειλεί να προκαλέσει χάος σε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, με αναλυτές της Barclays να εκτιμούν χτες ότι οι ασφαλιστικές θα βρεθούν αντιμέτωπες με απαιτήσεις ύψους έως και 3 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την Barclays, οι αξιώσεις μόνο για τη γέφυρα ενδέχεται να φτάσουν τα 1,2 δισ. δολάρια, με επιπλέον απαιτήσεις ύψους 350 με 700 εκατ. για τους θανάτους, καθώς και ποσά που δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα για τη διακοπή λειτουργίας του λιμανιού.

Από την πλευρά του, ο Τζον Νηλ της Lloyd’s σημείωσε σήμερα ότι “υφίσταται ένα αρκετά περίπλοκο πλέγμα ασφαλιστικών εταιρειών που εμπλέκονται με το συμβάν”, προσθέτοντας ωστόσο ότι η δική του εταιρεία υποθέτει κάθε χρόνο ότι μπορεί να προκύψει μία τέτοιου είδους κατάσταση, κάτι που καθιστά έτσι τις οικονομικές επιπτώσεις της “διαχειρίσιμες”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “υπάρχουν όμως παραπάνω από αρκετές ασφαλιστικές τις οποίες θα αγγίξει το ζήτημα σταδιακά”, σημειώνοντας ότι τα ζητήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα ενδέχεται να περιπλέξουν περαιτέρω τον υπολογισμό των απωλειών.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ο CEO της Lloyd’s εκτίμησε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος διαθέτει δυνάμεις προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θα προκύψουν.

Related posts

Λιβύη: Δεκάδες μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική διασώθηκαν στην έρημο

admin

Ολλανδία: Ο βασιλιάς ζητάει συγγνώμη για τον ιστορικό ρόλο της χώρας του στο δουλοκτητικό σύστημα

admin

Η Πολωνία σχεδιάζει να στείλει έως 10.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

admin

Κίνα – Σιδηρόδρομος: Διαχείριση περισσότερων από 16,29 εκ. επιβατικών ταξιδιών την Κυριακή

admin

Κίνα: Ούτε η Ουκρανία ούτε η Ρωσία έχουν κλείσει “τελείως” την πόρτα στις συνομιλίες

admin

Ο Μάρκος υπόσχεται ισχυρότερους δεσμούς με τις ΗΠΑ πριν από τη συνάντηση με τον Μπάιντεν

admin

NBC: Απαγγέλλονται κατηγορίες στον Τραμπ για απόπειρα ανατροπής εκλογικού αποτελέσματος

admin

Πακιστάν: Παρατείνεται για 14 ημέρες η κράτηση του πρώην πρωθυπουργού Ίμραν Χαν

admin

Τι θα φέρουν πέντε επιπλέον χρόνια διακυβέρνησης Ερντογάν

admin