Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ασφαλισμένο στην Atradius Hellas το 25% της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας

Το 1/4 της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας ασφαλίζει η Atradius Hellas, που δραστηριοποιείται από το 1998 στην Ελλάδα, στον τομέα υπηρεσιών ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων και είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων.

Αυτό γνωστοποιήθηκε σε, πρόσφατη, εκδήλωση για τον εορτασμό των 25 χρόνων της Atradius Hellas, ενώ ο Γεράσιμος Τζέης, CEO της εταιρείας, μιλώντας στην εκδήλωση αναφέρθηκε στην πορεία της, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2023 τα ασφαλιστικά έσοδα της Atrsadius Hellas θα είναι αυξημένα κατά 4% και θα ξεπεράσουν τα 27 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον ανέφερε ότι η εταιρεία, που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο, συγκεντρώνει και στις δύο αγορές μερίδιο 48%, ενώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία 8μηνου του 2023, ασφαλίζει εξαγωγές αξίας 13,25 δισ. ευρώ (συνυπολογίζοντας και τα πετρελαιοειδή), που αντιστοιχεί σχεδόν στο 25% της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας.

Κατά την παρέμβαση του, ο CEO της Atradius Hellas εξήγησε πως «ρόλος του ασφαλιστή πιστώσεων είναι καθοριστικός για τη βιωσιμότητα των σύγχρονων επιχειρήσεων, δεδομένης της μεταβλητότητας και της διεθνοποίησης των οικονομιών. Η οικονομική ύφεση στην χώρα μας, οι συνέπειες της πανδημίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων και οι επιπτώσεις της πρόσφατης γεωπολιτικής κρίσης, ανέδειξαν ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τις επιχειρήσεις είναι πολλοί».

Μιλώντας για το μέλλον της εταιρείας, υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσει να στηρίζει τους ασφαλισμένους, δημιουργώντας δικλείδες ασφαλούς επιχειρηματικότητας σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας. Με σύγχρονα ψηφιακά μέσα και μοντέλα υπολογισμού του ρίσκου θα επιμείνει να σχεδιάζει εξατομικευμένες λύσεις».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Τέσκ, CMO του ομίλου Atradius, ανέφερε ότι «η πορεία και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας αποτυπώνουν τα χαρακτηριστικά της ποιοτικής ανάπτυξής της στην Ελλάδα και επιβεβαιώνουν την απόφαση της μητρικής να στηρίξει περαιτέρω τη θυγατρική της και να ενισχύσει την εξωστρέφειά της σε διεθνείς αγορές. Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα έχει βιώσει συνεχείς οικονομικές κρίσεις τα τελευταία χρόνια και έχει αντιληφθεί σε μεγάλο βαθμό την αναγκαιότητα κάλυψης του πιστωτικού κινδύνου. Για αυτό και, διαρκώς, μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων προσανατολίζεται στην ασφάλιση του ρίσκου της αφερεγγυότητας και στην αξιοποίηση των καινοτόμων εργαλείων ανάλυσης δεδομένων που έχει αναπτύξει η Atradius. Η νέα τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη και το Machine learning, μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε κρίσιμη πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση τεράστιου αριθμού επιχειρήσεων σε μία περίοδο που οι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια μέρος των εσόδων τους ή ακόμα και στην πτώχευσή τους είναι πολυάριθμοι».

Related posts

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την Παραχώρηση του ΒΟΑΚ

admin

Νέο οργανωτικό σχήμα για τη Eurolife FFH

admin

Ο Όμιλος Ηρακλής συστήνει Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης

admin

Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του ΟΣΕ, το μήνυμα του προέδρου

admin

Οι πέντε στόχοι της Alpha Trust Ανδρομέδα

admin

ΑΔΜΗΕ: Επενδύσεις 6 δισ. στη 10ετία για την πράσινη μετάβαση

admin

Intracom: Στο 25,29% το ποσοστό του Σωκράτη Κόκκαλη μετά την ΑΜΚ

admin

Πειραιώς: Χαμηλότοκα δάνεια σε ΜμΕ μέσω Business Growth Fund

admin

Robert Gauci: Αναξιοποίητος θησαυρός η Εθνική Ασφαλιστική

admin