Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 15χρονο με αυτισμό στην Καλιφόρνια

Ένα 15χρονο αγόρι με αυτισμό πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από αστυνομικό στην Καλιφόρνια, αφού του επιτέθηκε με εργαλείο κήπου, όπως φαίνεται στο βίντεο από κάμερα που έφερε στη στολή του ο βοηθός σερίφη της κομητείας του Σαν Μπερναντίνο.

Το περιστατικό έγινε περίπου στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν το Γραφείο του Σερίφη έλαβε επείγουσα κλήση στο 911 οικογενειακό καβγά στον οικισμό του Απλ Βάλεϊ της κομητείας.

Ο καταγγέλλων ανέφερε ότι ο 15χρονος Ράιαν Γκέινερ επιτέθηκε στην αδερφή του και έσπασε τζάμια και πόρτες στο σπίτι της οικογένειας.

Ο αστυνομικός που ήρθε αντιμέτωπος με τον έφηβο ανέφερε ότι ήταν οπλισμένος με ένα εργαλείο κήπου μήκους περίπου 2 μέτρων με αιχμηρό άκρο.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο του Σερίφη δείχνει τον 15χρονο, ντυμένο με γαλαζοπράσινη φόρμα, να βγαίνει από το σπίτι κρατώντας ένα εργαλείο και με τα δύο χέρια και μοιάζει να επιτίθεται στον αστυνομικό που του προτείνει το όπλο του και τον προειδοποιεί να αφήσει κάτω το εργαλείο, γιατί διαφορετικά θα τον πυροβολούσε.

Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι ο βοηθός σερίφη υποχώρησε και ο Γκέινερ τον κυνήγησε προσπαθώντας να του επιτεθεί με την κοφτερή λεπίδα του εργαλείου, προσθέτοντας ότι ο νεαρός επιτέθηκε στον αστυνομικό «χωρίς πρόκληση».

Σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά, ο Γκέινερ φέρεται να αγνόησε τις εντολές του βοηθού σερίφη και τελικά ο αστυνομικός άνοιξε πυρ και χτύπησε τον έφηβο. Στη συνέχεια, ο Γκέινερ μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όμως πέθανε τελικά από τα τραύματά του.

Γείτονες του νεαρού είπαν στα τοπικά μέσα ότι ο Γκέινερ ήταν αυτιστικός και πολύ γνωστός στην κοινότητα. Το Γραφείο του Σερίφη έχει ξεκινήσει την έρευνα για το περιστατικό. Ο σερίφης Σάνον Ντίκους σχολίασε ότι «οι ταχέως εξελισσόμενες, βίαιες συναντήσεις είναι από τις πιο δύσκολες, αφού απαιτούν αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου» για να υπερασπιστεί τη στάση του αστυνομικού, όμως χαρακτήρισε την απόφασή του να ανοίξει πυρ «απαίσια από άποψη ανθρωπισμού».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Related posts

H Παγκρήτια επανεξετάζει τη συμφωνία με τη Συνεταιριστική Χανίων

admin

Ο όμιλος Mantis επίσημος διανομέας των Καταναλωτικών Προϊόντων της 3Μ σε Ελλάδα-Κύπρο

admin

Νέο πρόγραμμα Full Cyber Protection από την Εθνική Ασφαλιστική

admin

EBITDA άνω των 330 εκατ. ευρώ για την Τιτάν το 2022

admin

Παράκτιοι και υποβρύχιοι καθαρισμοί σε όλη την Ελλάδα από P&G-ΑΒ Βασιλόπουλος

admin

Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για πλαστούς τίτλους σπουδών στον ΟΑΣΘ

admin

Σε πλήρη εξέλιξη ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ERGO

admin

Αλουμύλ: Στα €9,1 εκατ. τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Έλαστρον: Τη διανομή μερίσματος €0,262/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin