Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρμόδιος Δρίκος: Το βασικό είναι να εμπνέεις εμπιστοσύνη

Απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα πολιτικής προστασίας, κοινωνικών παροχών και ενίσχυσης της ποιότητας ζωής δίνει ο νεότερος δήμαρχος στην ιστορία του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος. Ο 37χρονος γιατρός μίλησε στα «ΝΕΑ».

Ο νεότερος δήμαρχος στην ιστορία του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας. Πώς πείσατε την τοπική κοινωνία να σας εμπιστευθεί;

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για τη μεγάλη τιμή. Η ηλικία έχει δευτερεύοντα ρόλο. Το βασικό είναι να εμπνέεις εμπιστοσύνη, είτε είσαι νέος είτε μεγαλύτερος σε ηλικία. Ακούσαμε τις ανησυχίες των συμπολιτών, συζητήσαμε μαζί τους, το πρόγραμμά μας το φτιάξαμε όλοι μαζί.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του δήμου δεδομένων και των πληγών που κατά καιρούς αφήνουν στον δήμο έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά και πυρκαγιές;

Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε τα όσα τραγικά ζήσαμε τα τελευταία χρόνια να μην επαναληφθούν. Στόχος είναι να συνεχίσουμε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Χρειάζεται επίσης καλύτερη συνεργασία με τους εθελοντές. Μόνιμη παρουσία οχημάτων κατάσβεσης πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδ ο σε στρατηγικά σημεία. Συγκρότηση 24ωρης Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών. Επένδυση σε προηγμένα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης. Καλή συνεργασία με γειτονικούς δήμους και κυρίως με την Πολιτική Προστασία.

Θα ενισχύσετε τις κοινωνικές δομές;

Είναι μέγιστη προτεραιότητά μας. Στόχος είναι η δημιουργία των Δημοτικών Ιατρείων ώστε κάθε Δημοτική Ενότητα να έχει το δικό της, πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Ιατρείο, στελεχωμένο με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Θα ξεκινήσουμε το πιλοτικό πρόγραμμα «Tele-Care» για τη φροντίδα των ατόμων τρίτης ηλικίας στο σπίτι. Θα διασφαλίσουμε τη λειτουργία των κοινωνικών δομών, όπως τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φροντιστήρια και τα κοινωνικά φαρμακεία. Θα διοργανώσουμε κοινωνικά συσσίτια και προγράμματα συγκέντρωσης τροφίμων, ρουχισμού και παιχνιδιών και θα εντάξουμε τους συμπολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας σε ευρωπαϊκά προγράμματα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής. Θα στηρίξουμε τις πολύτεκνες οικογένειες μειώνοντας δημοτικά και ανταποδοτικά τέλη. Στοχεύουμε επίσης να ιδρύσουμε ένα Δημοτικό Παρατηρητήριο ενεργειακής φτώχειας, το οποίο θα μας επιτρέψει την υλοποίηση του προγράμματος ενεργειακής κοινότητας για την παροχή δωρεάν ενέργειας σε ευάλωτα νοικοκυριά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν δήμο όπου η κοινωνική δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη κυριαρχούν. Εναν δήμο όπου κανείς δεν μένει μόνος, κανείς δεν μένει πίσω.

Υπάρχει κάτι να κάνετε για να ευνοήσετε την τοπική επιχειρηματικότητα και να προσελκύσετε νέους κατοίκους;

Βασικός μας στόχος να δούμε τον δήμο μας να μεγαλώνει. Να θέλουν τα παιδιά μας να μείνουν εδώ, αλλά και να έρθουν νέοι κάτοικοι να ζήσουν και να επενδύσουν εδώ. Στο σχέδιό μας συμπεριλαμβάνονται η υποστήριξη σε τοπικές επιχειρήσεις, η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της ανάπτυξης τοπικών έργων υποδομής, περιβάλλοντος και τουρισμού. Η προώθηση του πολιτισμού, η αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου. Είναι επιθυμία μου και τα δικά μου παιδιά, όπως όλων των συμπολιτών μας, μεγαλώνοντας να έχουν στην περιοχή μας όσα έχουν και τα παιδιά στα πιο προνομιούχα προάστια της Αθήνας. Καθαρό περιβάλλον. Ασφάλεια. Καλά σχολεία. Πολιτιστικά ερεθίσματα. Επιλογές στην καθημερινότητά τους.

Related posts

Συνομιλίες Μητσοτάκη με Σολτς στην Αθήνα – Το πρωί της Πέμπτης ξενάγηση στην Ακρόπολη

admin

Θοδωρής Ρουσόπουλος: «Η Μάρα ”πλήρωσε” ότι εγώ έγινα πολιτικός και υπουργός»

admin

Αντώνης Σαμαράς για θάνατο και ταφή τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους

admin

Αποχώρησε η «Ομπρέλα» από τον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Κυπριακό: Η ΕΕ απορρίπτει την ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Μετασχηματισμό προαναγγέλλει ο Κασσελάκης και με αλλαγή ονόματος (;)

admin

Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη – Τι θα συζητηθεί

admin

Κεραμέως για σχολεία: Καμιά συζήτηση για κλείσιμο ή υποχρεωτική μάσκα λόγω της έξαρσης ιώσεων και κοροναϊού

admin

Μητσοτάκης στο Reuters: Κορυφαία προτεραιότητα το σύστημα υγείας

admin