Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απόστολος Βακάκης: «Η Ελλάδα κινείται με ρυθμό παραπληγικού σαλιγκαριού»

Την ανάγκη η Ελλάδα να κινηθεί πιο γρήγορα για να επιτύχει μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη υπογράμμισε ο Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής της Jumbo, προ της έναρξης της σημερινής έκτακτης ΓΣ των μετόχων της εταιρείας.

Ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της Jumbo ο οποίος συχνά προσελκύει την προσοχή λόγω των τοποθετήσεων του, εξέφρασε την άποψη πως η χώρα εκπέμπει επενδυτική αισιοδοξία αλλά στην πραγματικότητα κινείται με ρυθμούς «παραπληγικού σαλιγκαριού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Παράλληλα, στηλίτευσε τη πολιτική των επιδομάτων και των μέτρων στήριξης αναφέροντας πως «το να μοιράζεις τα λεφτά των άλλων είναι εύκολο, αλλά αυτό κάποτε τελειώνει«, ζητώντας παράλληλα να μείνει έξω η οικονομία από το πολιτικό παιχνίδι, ενώ χρησιμοποίησε και το παράδειγμα της… Μυκόνου για να υποστηρίξει τη σημασία της διαχείρισης μιας επιτυχίας σε οικονομικό επίπεδο και την ανάγκη ενίσχυσης και βελτίωσης λειτουργιών και υποδομών.

Αναλυτικά ο κ. Βακάκης ανέφερε: «Λένε πως να μαντεύεις το μέλλον είναι μάταιο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προνοείς. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα εκεί που νομίζεις ότι έχεις επιτυχία, τελικά αποτυγχάνεις. Δείτε το παράδειγμα της Μυκόνου, ένα νησί με τεράστια ανάπτυξη αλλά χωρίς αντίστοιχη βελτίωση των υποδομών. Πρώτα έγινε οικονομικά απρόσιτη για τους Έλληνες και μετά οι ξένοι διαπίστωσαν ότι αυτό που προσφέρει για τα χρήματα που δίνουν, είναι μη ανταγωνιστικό και επέλεξαν άλλους προορισμούς. Έπρεπε να προνοήσουν αυτό που συνέβη. Δεν το έκαναν και έτσι η επιτυχία σταδιακά εξελίχθηκε σε αποτυχία.

Το ίδιο και με την Ελλάδα. Εκπέμπουμε επενδυτική προδιάθεση και επενδυτική αισιοδοξία, αλλά κινούμαστε με ρυθμούς παραπληγικού σαλιγκαριού. Πώς θα ανταγωνιστούμε άλλες χώρες; Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα. Να αυξήσουμε την παραγωγικότητα για να μπορούμε να μοιράζουμε τα οφέλη. Το να μοιράζεις τα λεφτά των άλλων είναι εύκολο, αλλά αυτό κάποτε τελειώνει. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η οικονομία πρέπει να μείνει έξω από το πολιτικό παιχνίδι»

--.GR

Related posts

Επίδομα θέρμανσης: Τα πέντε SOS που πρέπει να γνωρίζουν οι διαχειριστές στις πολυκατοικίες

admin

Allied Shipbroking: Κυρίαρχοι οι Έλληνες εφοπλιστές στις αγορές και ναυπηγήσεις πλοίων το 2023

admin

Παγκόσμια Τράπεζα: Εκτιμά ότι το «σοκ» από την άνοδο των τιμών θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια

admin

Άδεια καλοκαιριού: Τι δικαιούνται οι εργαζόμενοι, υπολογίστε τις ημέρες με ένα κλικ

admin

Σκυλακάκης: «Τα νέα τιμολόγια θα είναι φθηνότερα ή στην περιοχή των χρεώσεων με τις επιδοτήσεις»

admin

Τουρισμός για Όλους 2024: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα – Τα κοινωνικά κριτήρια

admin

e-ΕΦΚΑ: Τουλάχιστον 500 αιτήσεις για να αναλάβουν λογιστές, δικηγόροι συνταξιοδοτικές υποθέσεις

admin

«Παράθυρο» για επέκταση της επιδότησης παγίων δαπανών και στο 2022 από τον Σταϊκούρα

admin

Τζεντιλόνι: Η αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα αντισταθμίζει τον πληθωρισμό – Δεν επηρεάζει τα δημόσια οικονομικά

admin