Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχωρεί ο Τζουμάκας: «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» – Ακέφαλο σώμα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Τσίπρα

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε ο Στέφανος Τζουμάκας, με σκληρό κείμενο παραίτησης που κατέθεσε στην γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Με καρφιά για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή μορφή του και η δήλωσή του έξω από το President όπου διεξάγεται η ΚΕ. «Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και όπως λένε στα μέρη μου το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακέφαλο σώμα και δεν έχει ηγεσία μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και πηγαίνει συνέχεια από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα και μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχει κλείσει ο πολιτικός του κύκλος».

Ο κ. Τζουμάκας χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: «Αποτελεί όνειδος για τη πολιτική και τη Δημοκρατία αυτό το ετερόκλητο συνονθύλευμα  που οδηγείται σε μια Νέα Δεξιά και λεγόταν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Ολόκληρο το κείμενο αποχώρησης του Στέφανου Τζουμάκα

Αδύνατη η υπέρβαση και η αποτροπή του σχεδίου διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αποχαιρετώ συναγωνιστές και συντρόφους.

Η χθεσινή «συνάντηση» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να ονομασθεί οτιδήποτε άλλο εκτός από Συνεδρίαση ΚΕ Προοδευτικού κόμματος. Πρωτοφανής πολιτική κατάπτωση. To θράσος και η απάτη ξεπέρασαν κάθε όριο στην ομιλία του εκπροσώπου των εναπομεινάντων. Μεθοδεύσεις και ίντριγκες από το  Προεδρείο.

Δεν έχει νόημα  εδώ και πολύ καιρό.

Αποτελεί όνειδος για τη πολιτική και τη Δημοκρατία αυτό το ετερόκλητο συνονθύλευμα  που οδηγείται σε μια Νέα Δεξιά και λεγόταν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά την αποχώρηση του Α. Τσίπρα είναι ένα ακέφαλο σώμα.  Ήταν η πρώτη πράξη για το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η  δεύτερη πράξη ακολούθησε  χθες, ο επιθανάτιος ρόγχος επιταχύνεται και θα οδηγηθούν οι εναπομείναντες σε νέα βαριά εκλογική ήττα στις Ευρωεκλογές. Μια ομάδα τιμωρών που δεν έχει καμία πολιτική επιδίωξη στηρίζει αυτή την ευτελή εξέλιξη. Χρησιμοποιούν  ένα τύπο από την Goldman Sachs για να καταλάβουν πόστα που τους στερούσαν οι εσωκομματικοί τους αντίπαλοι. Τους οποίους επίσης, έχω κατακρίνει από το 2019 ότι προέβαιναν σε αποκλεισμούς σε βάρος της ισότιμης συμπόρευσης και της διεύρυνσης.

Με αυτό το πρόσχημα όμως οι «μασκοφόροι» της δήθεν ανανέωσης είναι αδίστακτοι και δεν έχουν καμιά σχέση με τη προοδευτική παράταξη. Ρυπαίνουν το δημόσιο βίο. Είναι γνωστοί  σε κάθε νομό και σε κάθε περιοχή.

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Πράγματι χθες είδαμε τα νέα επιτεύγματα της πραγματικής «πέμπτης φάλαγγας» και της  παρακμής της. Είναι τα μαθήματα από τη Goldman Sachs, από το χρηματιστήριο της Wall Street στη NY, από τις  μπίζνες εφοπλιστών με αγοραπωλησίες tankers. Από το κόμμα του Τραμπ μέχρι τη CIA και το Πεντάγωνο. Οποία παρακμή…

Στην άλλη τους συνάντηση μπορούν να  συνευρεθούν σε καμιά αίθουσα των εφοπλιστών στη νότια Αθήνα και γιατί όχι και της Αμερικάνικης Πρεσβείας. Οι αλλοτριωμένοι είναι πάντα ικανοί για όλα.

Κρίμα για τους ευκολόπιστους που τρέφουν αυταπάτες. Το πιο θλιβερό μήνυμα για το τι μπορεί να εκτρέφει η αριστερά στους κόλπους της. Θέατρο, δολιότητες, ίντριγκές, μίσος διπλοπροσωπία.

Αυτό δεν είναι η Αριστερά των αγώνων μας.

Κάθε κόμμα συνταγματικά, πολιτικά και κοινωνικά έχει Ηγεσία.

Οι Ηγεσίες που έχουν αρχές και επάρκειες οδηγούν και συμβάλλουν σε μια  θετική προοπτική της κάθε παράταξης για τη βελτίωση των συνθηκών που διέρχεται η Χώρα και ο Ελληνικός Λαός.

Από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  θα οδηγηθεί σε διάλυση αν δεν αλλάξει Ηγεσία και Πολιτική.

Τη θέση μου την έθεσα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αμέσως μετα την μεγάλη εκλογική ήττα στις Δημοτικές εκλογές για ανάληψη πρωτοβουλίας από πολιτικούς  του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προκειμένου να απαλλαγεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από μια ηγεσία που ήδη έφερε την ήττα στις δημοτικές και προετοιμάζει την εκλογική συντριβή στις Ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  έχει πετύχει την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή κρίση  και  τον  συγκροτούν  αγωνιστές. Ωστόσο, σήμερα ένα διχασμένο κόμμα. Ανάμεσα σε αγωνιστές που έχουν πολιτικές επιδιώξεις και ανάμεσα σε αυτούς που έχουν προσωπικές επιδιώξεις και συσπειρώνονται σε μηχανισμούς. Η διαμάχη ανάμεσα στους ανθρώπους που αγωνίζονται για τη πολιτική και σε άλλους  του πολιτικού εκφυλισμού και της παρακμής  που τρέχουν για την εξουσία, τα πόστα  και τα αξιώματα, είναι πασίγνωστη και διαχρονική.

Αυτή η κρίση οξύνθηκε και ήλθε στην επιφάνεια με την αποχώρηση του Α. Τσίπρα.

Ήλθε στη επιφάνεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θέλει πολύ δρόμο για να εξελιχθεί από συστήματα αρχομανών και μηχανισμών σε Πολιτικό και Λαϊκό  κόμμα. Γιατί  οι  άνθρωποι της  εξουσίας   απεχθάνονται τη Πολιτική. Τη χρησιμοποιούν για προσωπικούς και ακόμα για ιδιοτελείς σκοπούς. Και ακόμα τη χρησιμοποιούν όχι για να γίνουν καλύτεροι αλλά για να φέρουν τους αντιπάλους τους σε δυσχερέστερη θέση. Είναι οι λεγόμενοι τιμωροί που στοχεύουν πρόσωπα αλλά είναι «όρνιθες» ενώπιον του Συστήματος  που λυμαίνεται τη χώρα και βλάπτει το ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Υπάρχουν βέβαια και οι καλόπιστοι που οι επιτήδειοι τους παραπληροφορούν για δήθεν  κινδύνους και εχθρούς για να έχουν οπαδούς χωρίς επίπεδο αλλά μόνο απαξίωση του Δημόσιου βίου. Θα πρέπει όμως, να θυμούνται ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Γιατί ποιος ενεργός πολίτης θα γινόταν εκδικητής κατά αρχών και αξιών;;

Σε ποια χώρα θα επέλεγαν πρόσωπα σε ηγετικές θέσεις, τα οποία:

– έχουν κατηγορηθεί για πλαστογραφία σε επιδόσεις γνώσεων;

– διακρίθηκαν στο παρασιτισμό και σε χρηματιστηριακό «τζόγο» και έχουν- κατά δήλωση τους- τόσο πλούτο που δεν χρειάζεται να εργασθούν. Ιδιαίτερα στη χώρα μας που έχει πικρή εμπειρία από το χρηματιστηριακό τζόγο και τη λαφυραγώγηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας;

-προέβαιναν σε αγοραπωλησίες πλοίων και tankers σε συναλλαγές εκατομμυρίων δολαρίων και δήλωσαν ότι ελάμβαναν δάνεια με προσωπική εγγύηση;; Η παραπληροφόρηση έχει όρια.

-συμμετείχαν σε οργανισμούς προώθησης εξοπλιστικών προγραμμάτων από τις ΗΠΑ σε τρίτες χώρες καθώς και χειραγώγησης των ΜΜΕ, όπως το Center for Strategic and International Studies (CSIS) υπό την αιγίδα κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπως το Πεντάγωνο και η CIA;

Στη Διοίκηση του ΔΣ του CSIS συμμετέχει και ο κ. Δρακόπουλος.

Ποιοι από το  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  και ποιον αποκαλούν «ψυχοπαίδι» του κ. Δρακόπουλου του ομίλου των εφοπλιστών Νιάρχου;

Για όλα τα ανωτέρω υπάρχουν δημοσιεύματα έγκυρα που δεν έχουν απαντηθεί.

Τελικά ποιος είναι ο ορισμός της απάτης και του τυχοδιωκτισμού;;

Ο από το πουθενά ρυπαίνει το δημόσιο βίο της χώρας. Η προοδευτική παράταξη δεν είναι Wall Street ούτε κλάδος Shipping με δάνεια κατόπιν …. «προσωπικών εγγυήσεων».

Κάθε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής  που  έχει αίσθηση  όχι μόνο του χθες αλλά και ενός μέλλοντος για την Αριστερά  και τον Προοδευτικό χώρο να  αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Κάθε στέλεχος και μέλος πρέπει επίσης, να πράξει το ίδιο.

Το εν λόγω ζήτημα αφορά στην ασφάλεια της χώρας. Και όσοι έχουν διαχειριστεί διακρατικές υποθέσεις, ξέρουν τι εννοώ.

Το Νοέμβρη του ‘73 αρκετοί βάλαμε το κεφάλι μας στο «ντορβά» για την Εθνική ανεξαρτησία και για Συνταγματικούς κανόνες. Και τώρα δε θα μείνουμε αμέτοχοι. Η εκτρωματική αυτή εξέλιξη στο ΣΥΡΙΖΑ, σύμπτωμα της επιχείρησης διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Το τυχοδιωκτισμό και το καιροσκοπισμό το πλήρωσε ακριβά η προοδευτική παράταξη και η χώρα.

Δεν είναι απλώς ιδεολογικό το θέμα. Αφορά σε βασικές αρχές για το Δημόσιο βίο. Αφορά στο Σύνταγμα και στο Δίκαιο.

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχουν την εύνοια συγκεκριμένων καναλαρχών;;

Στις ΗΠΑ οι πλούσιοι έχουν λέσχες. Μια από αυτές είναι ορισμένων Ελλήνων που την αποκαλούν Million Dollars. Λέσχες που  χρηματοδοτούν και πολιτικούς και ιδρύματα.

Βοά η πιάτσα της ξένης διπλωματίας της Αθήνας  για τις προτιμήσεις προσώπων και εξελίξεων σε μια σειρά από χώρες, όπως και στην Ελλάδα.

Με τον Αλέξη Τσίπρα έχω συνεργασθεί  καθόλη τη περίοδο από το 2012 και μετά. Και  έκανα προτάσεις που ορισμένες έγιναν δεκτές και σε κυβερνητικό επίπεδο, όπως η συγκρότηση  των 13 Περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων. Για την προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Για την πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία καθότι η απλή αναλογική θα οδηγούσε σε αποτυχία.

Καθώς και για άλλες πολιτικές επιλογές και πρωτοβουλίες. Είχαμε συμφωνίες αλλά και διαφωνίες, όπως σε κάθε δημοκρατική συνεργασία. Με τίμησε με την επίσημη πρόσκληση του το 2019 να δημιουργήσουμε μια νέα Στρατηγική  Διεύρυνσης και Εναλλακτικής Λύσης. Τη συμπόρευση ορισμένοι δεν την ήθελαν. Από όλες τις πλευρές.

Δεν συμφώνησα με την επιλογή του Α. Τσίπρα που αποχώρησε μετα την ήττα και κατά τη γνώμη μου πρέπει να επανεξετάσει τη θέση του. Προκάλεσε κρίση Ηγεσίας, κρίση πολιτικής και έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους «φύλαρχους» να προωθήσουν διχαστικούς φανατισμούς που μου θύμισαν  τις εποχές του αυριανισμού.

Χρειαζόμαστε εδώ και καιρό  αλλαγή πορείας, με Αξιοπιστία, Επάρκεια και Λύσεις.

Χρειαζόμαστε υπέρβαση για ανάστροφη πορεία ανασύνταξης  πριν τις Ευρωεκλογές.

Ως ύστατη προσπάθεια για την αξιόπιστη πολιτική υπόσταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χρειάζεται Πρόγραμμα Πολιτικού και Λαϊκού κόμματος και όχι φαινόμενα παρακμής.

Για όσους διατείνονται ότι προσβλέπουν στον Ιούνιο μετα τις Ευρωεκλογές, το λένε χάριν εντυπώσεων καθότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα έχει πολιτικά τελειώσει. Οι υστεροβουλίες είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων χωρίς αρχές. Η αυτοκριτική είναι χρήσιμη αλλά δεν αρκεί.

Η χώρα μπαίνει σε ύφεση όπως και όλη η Ευρωζώνη. Πιέσεις ασκούνται για νέο κύκλο λιτότητας. Η περιοχή μας είναι σε δοκιμασία όπου συγκρούονται δυνάμεις  γνωστών συμφερόντων.  Χρειαζόμαστε γνώση, αξιοπιστία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Η Ελλάδα και ο  Ελληνικός λαός έχουμε συμφέροντα και η Προοδευτική παράταξη έχει ιστορία προσφοράς και αγώνων. Δεν θα γίνουμε ουραγοί.

Χωρίς αυτά τα ελάχιστα και βασικά κάθε άνθρωπος που προτάσσει το δημόσιο συμφέρον και αρχές δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτή τη παρωδία αλλά και την πολιτική κατάπτωση του προοδευτικού κινήματος.

Related posts

Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Διδασκόμαστε από την εμπειρία, διορθώνουμε κάθε αστοχία

admin

Τσαβούσογλου: Η πρόταση των έξι σημείων για να ξεκινήσει ο διάλογος με την Ελλάδα

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Μετωπική εφ’ όλης της ύλης με Στέφανο Κασσελάκη

admin

Κοντά στους ομογενείς για την επιστολική ψήφο ο Τάκης Θεοδωρικάκος – Περιοδεία σε Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία

admin

Φάμελλος: Η αριστεία Μητσοτάκη είναι ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι

admin

Πώς φτάσαμε στο «διαζύγιο» του Λοβέρδου με τον Ανδρουλάκη

admin

Δένδιας για Χρυσή Αυγή: Απαιτείται εγρήγορση σε όσους προσέβαλαν τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών

admin

Ποια Αριστερά;

admin

Η άγνωστη επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

admin