Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απομάκρυνση Κικίλια ζητάει ο Παπαδημητρίου

Εκτροχιάστηκε η κατάσταση μεταξύ του Μπάμπη Παπαδημητρίου και του Βασίλη Κικίλια με εκατέρωθεν χτυπήματα πάνω και κάτω από τη ζώνη σε ένα μπρα ντε φερ που κανείς δεν μπορεί να βγει κερδισμένος.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής όταν ο Βασίλης Κικίλιας δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή του για τον χαρακτηρισμό «μπασκετμπολίστας-υπουργός» που χρησιμοποίησε για το πρόσωπό του ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Ο υπουργός είπε ότι πρόκειται για «υποτιμητικό και προσβλητικό» χαρακτηρισμό από τον «βουλευτή για ένα φεγγάρι (..)».

Αμέσως μετά τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά. Η έκρηξη του Βασίλη Κικίλια προκάλεσε την αντίδραση του Μπάμπη Παπαδημητρίου που προχώρησε σε βαρύτατες καταγγελίες.

«Υπήρξα, σήμερα το πρωί, πίσω από τις κάμερες, θύμα απειλών, ύβρεων και σωματικής σκοπούμενης βίας από τον Βασίλη Κικίλια (…). Ο παρών στο στούντιο υπουργός -μπασκετμπολίστας στα νιάτα του-, όταν έπεσαν οι διαφημίσεις, εκτός αέρα δηλαδή, κατευθύνθηκε προς το μέρος των δημοσιογράφων με άγριες διαθέσεις. Αμέσως και σε απειλητικό τόνο, με κατηγόρησε ότι προσβάλω τους αθλητές και μου ζήτησε να μη τους πιάνω στο στόμα μου (…)», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι ο υπουργός κινήθηκε προς το μέρος του επιθετικά «αναγκάζοντας συνάδελφο δημοσιογράφο να σπεύσει ανάμεσά μας για να εμποδίσει αυτό που όλοι φοβήθηκαν».

Στην ανάρτησή του, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, καταλήγει με μια προτροπή προς τον Βασίλη Κικίλια: «Ας κάνει τη σοβαρή δουλειά που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός κι ας μάθει να σέβεται τους άλλους…».

Η απάντηση του υπουργού

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που μόνο πυροσβεστική δεν ήταν. «Ο κ Παπαδημητριου αναλυτής-σχολιαστής και αφ υψηλού κριτής των πολιτικών στους οποίους εντάχθηκε αλλά δυστυχώς δεν επανεξελέγη, έχει μπερδευτεί : Νομίζει ότι μπορεί να απαξιώνει και να ειρωνεύεται ακόμη και επί προσωπικού, χωρίς αντίλογο με την υπεροψία διορισμένου κήνσορα. Κι όταν συμβεί να του απαντούν πρόσωπο με πρόσωπο καταφεύγει σε συκοφαντίες : Η υπεροψία δίνει τη θέση της στην δειλία και το ασύστολο ψέμα» έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επικράτησε νηνεμία αλλά για λίγο…

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, επανήλθε (ONE) και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δέχθηκα κανονικό μπούλινγκ, έπρεπε να απαντήσω» συντηρώντας την κόντρα που εξελίσσεται σε… σαπουνόπερα.

Αφού περιέγραψε την ένταση που υπήρξε στο τηλεοπτικό πλατό του ΣΚΑΪ, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός, εμφανώς οργισμένος, του είπε ότι είναι ένα «τίποτα» ενώ τον χαρακτήρισε «αποτυχημένο». Τότε παρενέβη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου και τους απομάκρυνε. Το επεισόδιο ωστόσο δεν έληξε.  Ο Βασίλης Κικίλιας επανήλθε, την ώρα που ο Μπάμμπης Παπαδημητρίου αποχωρούσε. «Ήταν όρθιος πάνω μου, είναι και ψηλός, ένιωσα βία» υποστήριξε ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής λέγοντας ότι η παρουσία του Δημήτρη Οικονόμου απέτρεψε τα χειρότερα.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, απασφάλισε. Αναρωτήθηκε αν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι ένας υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Το έκανε σε εμένα. Αν σε εμένα τολμάει να κάνει αυτά σε έναν άλλο άνθρωπο, έναν υπάλληλο, έναν άλλο πολίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πως συμπεριφέρεται» αναρωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας «είναι λογικό να έχει αυτόν τον τίτλο;» και απαντώντας ο ίδιο στο ερώτημα που έβαλε, είπε: «Κατά τη δική μου γνώμη, όχι» σε μία έμμεση παραίνεση απομάκρυνσης του Β. Κικίλια από την κυβέρνηση.

Related posts

ΚΚΕ για Μητσοτάκη: Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν θα «κουκουλώσει» τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες

admin

Συνέδριο για τις Ανεξάρτητες Αρχές και το κράτος δικαίου

admin

Στίγκας: «Με ενοχλεί οι γκέι να φιλιούνται δημοσίως»

admin

Με στρατηγική ιδεολογικής συνέπειας στην ΚΟ

admin

Ανδρουλάκης: Καταθέτω πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης – Να μπει τέλος στην ασυδοσία Μητσοτάκη

admin

Daddies

admin

ΚΚΕ: Συνυπογράφει κείμενο – καταγγελία με το ΚΚ Ισραήλ για τη δίωξη αριστερού βουλευτή της Κνεσέτ

admin

Μητσοτάκης στο MEGA: Η σχέση του με τα παιδιά και οι… πρόβες ομιλίας

admin

«Σφάζονται» Σπαρτιάτες στην… ποδιά του Κασιδιάρη

admin