Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντί για καμπανάκι, το σφυρί: Τα τέσσερα γνωστά ξενοδοχεία που βγαίνουν σε πλειστηριασμό (pics)

Αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αυτής της εβδομάδας, το οποίο θα ενεργοποιηθεί στο βαθμό που θα ανασταλεί η αποχή των συμβολαιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων για το θέμα της διαδικασίας ψηφιακής μεταβίβασης των ακινήτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, το μεσημέρι.

Το «Αλκυονίς»

Σε περίπτωση που τελικά πραγματοποιηθούν οι πλειστηριασμοί, ξεχωρίζει το ιστορικό ξενοδοχείο «Αλκυονίς» στον Ωρωπό που θα βγει για τρίτη φορά στο σφυρί, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Όσο για την τιμή εκκίνησης, εμφανίζει διακυμάνσεις…

Συγκεκριμένα, η αρχική τιμή για τον πλειστηριασμό της 5ης Ιουλίου 2023 είχε οριστεί σε 1,35 εκατ. ευρώ. Κατόπιν προσφυγής όμως, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών λίγες μέρες πριν το σφυρί έφερε την ανατροπή αποφασίζοντας τον υπερδιπλασιασμό της τιμής πρώτης προσφοράς στα 2,8 εκατ. ευρώ.

Στην δικαστική απόφαση ελήφθησαν υπόψη η τοποθεσία του ακινήτου, το οποίο βρίσκεται στην ακτογραμμή με πρόσωπο την θάλασσα και η εγγύτητα του σε σχέση με την Αθήνα, η παλαιότητα του ανεγερθέντος κτίσματος (1968), το γεγονός ότι η ασφαλιστέα αξία του ανερχόταν το 2016 στο ποσό των 2 εκατ. ευρώ, καθώς και ότι η περιοχή εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης. Με βάση αυτά το δικαστήριο έθεσε τον πήχη της εμπορικής αξίας του στα 2,8 εκατ. ευρώ.

Κατόπιν άγονου πλειστηριασμού που έγινε πρόσφατα το ξενοδοχείο επανήλθε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με προγραμματισμό για την ερχόμενη Πέμπτη με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει υποχωρήσει κατά 20%(ίση προς το 80% σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.3734/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών), στο ποσό ευρώ 2.240.000 ευρώ.

Το ξενοδοχείο «Αλκυονίς» το οποίο πρωτολειτούργησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60, αναπτύσσεται σε έκταση 4.051 τ.μ. μπροστά στην Ακτή Αμφιαρείου και είναι κατηγορίας 2 αστέρων. Στην σημερινή του κατάσταση περιλαμβάνει 86 δωμάτια, με 158 κλίνες και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, τρεις ορόφους και δώμα, συνολικής επιφάνειας 3.080,42 τ.μ.

Το υπόγειο, εμβαδού 359,22 τ.μ., περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους, αποθήκες ιματισμού κτλ. Το ισόγειο με χρήση χώρου υποδοχής, αίθουσας πρωινού, τουαλέτες και 8 μονόκλινα δωμάτια, είναι συνολικού εμβαδού 871,70 τ.μ. και αντίστοιχα οι τρείς όροφοι 616,50 τ.μ. έκαστος, οι οποίοι φιλοξενούν 2 μονόκλινα, 23 δίκλινα και 1 διαμέρισμα κάθε όροφος. Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν ήταν Γ’ κατηγορίας, αλλά μετά από ανακαίνιση που έγινε το 2004, αναβαθμίστηκε σε ξενοδοχείο 2 αστέρων.

Σύμφωνα με την αυτοψία βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης εξωτερικά, αλλά υπάρχουν μερικές φθορές σε ορισμένα σημεία του κτιρίου. Ακόμη, τα δωμάτια με πρόσοψη προς την παραλιακή οδό διαθέτουν θέα προς τη θάλασσα, ενώ ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με πράσινο και φυτεύσεις.

Το «Koala Hotel» στα Κολύμπια

Για την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του “Koala Hotel” στη Ρόδο. Και εδώ η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στα 1.470.000 ευρώ. Μετά από προσφυγή της εταιρείας, όμως, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου αποφάσισε την αύξηση της εκτίμησης και πρώτης προσφοράς στα 1.800.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου 2023, ωστόσο ο πλειστηριασμός ανεστάλη.

Πρόκειται οικόπεδο έκτασης 6.084 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Κολύμπια» της κτηματικής περιφέρειας Αρχαγγέλου, επί του οποίου υπάρχει ξενοδοχείο συνολικής επιφανείας 2.006,62 τ.μ.

Η περιοχή του ακινήτου είναι αραιοκατοικημένη και χαρακτηρίζεται από ξενοδοχειακές μονάδες, μονοκατοικίες και αδόμητες εκτάσεις γης. Πιο συγκεκριμένα το ακίνητο εντοπίζεται στα 1,5χλμ. από την παραλία των Κολυμπίων, 5χλμ. από την παραλία Τσαμπίκα και 750μ. από την Εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου.

Η μονάδα, που λειτουργεί ως ξενοδοχείο κλασσικού τύπου, Β΄ κατηγορίας, έχει συνολικά 50 δωμάτια, δυναμικότητας 102 κλινών και αποτελείται από:

α) Υπόγειο που περιλαμβάνει 8 δωμάτια, αποθήκη, μαγειρείο και τουαλέτα ανδρών και γυναικών, επιφάνειας 691,81 τ.μ.,

β) Ισόγειο που περιλαμβάνει χώρο υποδοχής, μπαρ, σαλόνι, γραφεία και 18 δωμάτια, συνολικής επιφάνειας 691,81 τ.μ. και

γ) Όροφο που περιλαμβάνει 24 δωμάτια επιφάνειας 623 τ.μ.

Στον περιβάλλοντα χώρο έχει πισίνα επιφάνειας 120 τ.μ. περίπου και μπαρ.

Το «Hotel Galini» στη Χερσόνησο

Στην Κρήτη βρίσκεται το επόμενο ξενοδοχείο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να βγει σε επαναληπτικό πλειστηριασμό την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το «Hotel Galini» στη Χερσόνησο.

Το ακίνητο έχει ανεγερθεί περί το 1980 και με βάση την εξωτερική αυτοψία ο βαθμός συντήρησης του κρίνεται μέτριος. Ο σκελετός του κτιρίου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και η πλήρωση της τοιχοποιίας από οπτοπλινθοδομή. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς το εν λόγω ξενοδοχείο έχει πάψει να λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια και νοικιάζεται από άλλη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα για τη διαμονή του προσωπικού της.

Πρόκειται ειδικότερα για ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 5.841,40 τ.μ. το οποίο είναι επίμηκες και βρίσκεται στην τοποθεσία «Φρούδια» της κτηματικής περιφέρειας του οικισμού «Χερσόνησος» της δημοτικής ενότητας Χερσονήσου της περιφέρειας του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου.

Το ακίνητο βρίσκεται εκτός σχεδίου και σε απόσταση των 600 μέτρων περίπου, από τη θάλασσα, είναι δε άρτιο και οικοδομήσιμο ενώ μέσα έχει αναγερθεί τμηματικά ένα κτιριακό συγκρότημα που στεγάζεται και λειτουργεί- με βάση σχετική άδεια του ΕΟΤ- επιχείρηση κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος, τάξεως δύο αστεριών με το διακριτικό τίτλο «Hotel Galini».

Αποτελείται από ένα διώροφο κτίριο, με υπόγειο, που περιλαμβάνει 47 δίκλινα δωμάτια και 4 μονόκλινα, δυναμικότητας 98 κλινών. Εκτός των δωματίων, το διώροφο κτίριο περιλαμβάνει, στο ισόγειο, χώρο υποδοχής ( reception), σαλόνι, τραπεζαρία (αίθουσα πρωϊνού) ένα μπαρ και κουζίνα.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για τον επικείμενο πλειστηριασμό έχει οριστεί στα 1.280.000 ευρώ, δηλαδή σε ποσό ίσο προς το 80% της ορισθείσας με την υπ’ αριθμόν 868/837/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου των 1.600.000 ευρώ.

Το “Dovitel” στα Ιωάννινα

Για την ίδια μέρα, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει και το σφυρί για το ξενοδοχείο “Dovitel” στα Ιωάννινα.

Το ακίνητο βρίσκεται σε οικόπεδο εντός της κοινότητας Περάματος του Δήμου Ιωαννιτών και απέχει περίπου 5 χλμ από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων κοντά στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Τρικάλων.

Το οικόπεδο έχει επιφάνεια 1.479 τ.μ. και βρίσκεται στη θέση «Γορίτσα».

Εντός του οικοπέδου υπάρχει ξενοδοχειακή μονάδα η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, Α και Β όροφο, επιφάνειας 122 τμ. στο υπόγειο – όπου υπάρχουν βοηθητικοί χώροι και λεβητοστάσιο – και 1166,91 τ.μ. – ως χώροι κύριας χρήσης – στους λοιπούς ορόφους (435,01τμ. στον ισόγειο όροφο, 365,95τμ. στον Α όροφο και 365,95 τ.μ. στον Β όροφο).

Πρόκειται για ξενοδοχείο κλασσικού τύπου 3 αστέρων το οποίο ανακαινίστηκε το 2013 δυναμικότητας 55 κλινών και 29 δωματίων.

Κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τριώροφο ξενοδοχείο με τον τίτλο Dovitel εντός τοπικής κοινότητας Περάματος Δήμου Ιωαννιτών. Το ακίνητο έχει φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα , τοιχοπληρώσεις από οπτοπλινθοδομή τμηματικά επιχρισμένες, βαμμένες, τμηματικά επενδυμένες από πέτρα της περιοχής.

Η επικάλυψη των κτιρίων γίνεται με στέγη από σκούρο κεραμίδι και διαθέτει εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου νέας γενιάς.

Επίσης, υπάρχει διαμορφωμένος περιβάλλων χώρος με τοιχία σκυροδέματος επενδυμένα από διακοσμητική λιθοδομή, γκαζόν, πλακόστρωση , λιθόστρωση, ασφαλτόστρωση και εξωτερική πέργκολα.

Η τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό έχει οριστεί στις 741.000 ευρώ.

--.gr

Related posts

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Οι 27 διατηρούν αμετάβλητο τον στόχο ενόψει 2030

admin

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία

admin

Σταϊκούρας: Τα 12 μέτρα που «τρέχουν» για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

admin

Εντι Ράμα: Πρόσκληση σε Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Αλβανία

admin

Συντάξεις: Tι να περιμένουν οι συνταξιούχοι μετά τις εκλογές

admin

Στις αγορές με νέο 15ετές ομόλογο βγαίνει η Ελλάδα

admin

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις πολυκατοικίες

admin

Eurogroup: Η Ευρώπη ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την απειλή των οφειλών που αφήνει πίσω της η πανδημία

admin

Δώρο Πάσχα: Μέχρι σήμερα η πληρωμή του – Τι κάνουν οι εργαζόμενοι αν δεν το λάβουν

admin