Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Όσοι χειροκρότησαν τον Καραμανλή, είναι απολύτως υπεύθυνοι

«Τα χειροκροτήματα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, το ύφος του κ. Καραμανλή, οι χαρακτηρισμοί δείχνουν ότι το κόμμα που κυβερνά έχει μηδενική ενσυναίσθηση», σχολίασε την ομιλία του πρώην υπουργού Μεραφορών ο Νίκος Ανδρουλάκης, με νέα παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Όπως τόνισε, «μιλάμε για ένα έγκλημα που έχασαν 57 άνθρωποι τη ζωή τους και βλέπουμε χειροκροτήματα, χαμόγελα, γιατί; Για τον άνθρωπο που από το βήμα της Βουλής έλεγε ‘ντροπή’ σε όσους θέτουν ζητήματα σφάλειας για τους σιδηροδρόμους και. μετά από μερικές μέρες, έχασαν τη ζωή τους 57 άνυθρωποι. Αυτόν τον άνθρωπο σήμερα χειροκροτείτε. Σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σύστημα θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του, δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος».

Η φράση αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να απαντά χαρακτηριστικά: «Αν σας ενοχλεί ατή η άποψη, την άκουσα από βουλευτές σας, από υπουργούς σας, αλλά δεν φταίει αυτός που ήταν υποψήφιος, ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».

«Είστε απολύτως υπεύθυνοι όσοι χειροκροτήσατε τον Καραμανλή»

«Είπε πολλά και γλαφυρά ο κ. Καραμανλής. Κουβέντα για το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που είχε στο συρτάρι του, για το πόρισμα της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας – που βάσει αυτπύ προτείναμε προανακριτική επιτροπή – κουβέντα! Μας είπε βέβαια ότι ‘τι θέλατε, να μην υλοποιηθεί το έργο;’. Αυτό που πρότεινε η ευρωπαϊκή Εισαγγελία, το πρότεινε γιατί υπήρχε διαφθορά. Δώσανε 54 εκατομμύρια ευρώ για να υπάρχει ασφάλεια στον ελληνικό λαό να κινείται με τα τρένα και τα λεφτά αυτά δεν αξιοποιήθηκαν σωστά. Ή μήπως κάνει λάθος η Αρχή αυτή στο πόρισμά της; Τίποτα δεν είπατε επί της ουσίας. Αλαζονεία, απεριόριστη αλαζονεία», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβέρνησης σημείωσε: «Θέλω να πω στους βουλευτές τής ΝΔ ότι σήμερα, με το χειροκρότημά σας σε αυτή την τοποθέτηση, τη βαθιά προκλητική τοποθέτηση, επί της ουσίας, όλοι μαζί είστε υπεύθυνοι για την ανοχή, την συμπεριφορά και τις πράξεις του υπουργού, που από αυτό το βήμα δεσμευόταν για την ασφάλεια και μετά από μερικές ημέρες έχασαν 57 άνθρωποι τη ζωή τους. Είστε απολύτως υπεύθυνοι».

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί «διαπλοκής» του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας για όσα είπε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Και επειδή άφησε και αυτός υπονοούμενα για θυρωρούς της διαπλοκής, ποιας διαπλοκής; Της διαπλοκής που δύο υπουργοί της ΝΔ έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ; Δεν ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ούτε των υπολοίπων κομμάτων που υπέγραψαν να υπάρξει αυτή εδώ η διαδικασία, μαζί με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Οι δικοί σας υπουργοί ήταν. Για να δείτε ότι περιφρονείτε τη λογική και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Και για τα συμφέροντα, η γραμμή σας και η προπαγάνδα σας κυριαρχεί σε όλα τα media, διότι έχετε δημιουργήσει μια καθεστωτική νοοτροπία», υπογράμμισε.

«Εμείς όμως δεν κάνουμε πίσω, με το λόγο της αλήθειας, με τη συνέπεια, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πέσει άπλετο φως και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και ο κ. Καρανανλής και τα ‘γαλάζια’ παιδιά, που είναι υπεύθυνα που δεν υπήρξε τηλεδιοίκηση στην ώρα της για να σωθούν αυτοί οι συνάνθρωποί μας», ανέφερε καταληκτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Related posts

Ιδρύει νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος

admin

Οικονόμου: Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων

admin

ΠΑΣΟΚ: Εως και 10% ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι λέει το ΙΝΚΑ – Στο «κενό» οι υποσχέσεις Μητσοτάκη

admin

Live οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο CityHub

admin

«Θα γίνουμε γκαρσόνια ή θα πάμε στη Γερμανία» είπαν οι αγρότες στον Μητσοτάκη – Εισέπραξαν νέες υποσχέσεις

admin

Υπουργείο Άμυνας: Παράδοση Παναγιωτόπουλου στον Αλκιβιάδη Στεφανή – «Αποστολή εξετελέσθη»

admin

Εύα Καϊλή: Εκανε Πρωτοχρονιά στις φυλακές συντροφιά με την τηλεόραση

admin

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

admin

Το παρασκήνιο της ρήξης Αθήνας – Λονδίνου: Τι απαντά στα «ΝΕΑ» η Ντάουνινγκ Στριτ

admin