Image default
ΚΟΣΜΟΣ

SpaceX: Σωρεία εργατικών ατυχημάτων στον αγώνα δρόμου του Μασκ για τον Άρη

Στα όριά τους κινούνται οι υπάλληλοι της SpaceX για ανταποκριθούν στον έντονο ρυθμό εργασίας που έχει απαιτήσει ο Έλον Μασκ με στόχο την αποστολή στον Άρη.

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters,  έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 600 τραυματισμοί υπαλλήλων στις εγκαταστάσεις της SpaceX από το 2014, οι οποίοι σύμφωνα με το πρακτορείο είναι μόνο ένα μέρος του συνολικού αριθμού. 

Το Reuters εξέτασε αρχεία καταγραφής τραυματισμών και δημόσια αρχεία από τις έξι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Η SpaceX δεν είχε αναφέρει πολλά από τα δεδομένα τραυματισμών στο παρελθόν, κατά παράβαση των κανονιστικών προτύπων. Η έρευνα περιελάμβανε επίσης συνεντεύξεις με δεκάδες νυν και πρώην υπαλλήλους της SpaceX.

Μεταξύ  των αναφορών για τραυματισμούς που συγκέντρωσε το Reuters, πάνω από 100 εργαζόμενοι υπέστησαν κοψίματα ή τραύματα, 29 σπασίματα ή εξάρθρωση οστών, 17 είχαν συνθλίψει τα χέρια και τα δάχτυλά τους και εννέα είχαν κάποια μορφή σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της SpaceX που μίλησαν στο Reuters, το μη ασφαλές περιβάλλον δικαιολογείται από τον Μασκ από το γεγονός ότι η εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σωτηρίας της ανθρωπότητας από έναν πλανήτη που φθείρεται.

Ο Μασκ έχει επιταχύνει τις προθεσμίες εργασίας, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να εργάζονται πολλές ώρες με γρήγορους ρυθμούς.

Σύμφωνα με αναφορές εργαζομένων από την έρευνα, τα ανώτερα στελέχη της SpaceX παρέκαμψαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τις δοκιμές προϊόντων.

Αυτές οι παρακάμψεις οδήγησαν σε σοβαρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων που υπέστησαν κώμα και μερικές φορές ακόμη και σε θάνατο.

Οι εκπτώσεις στην ασφάλεια στο χώρο εργασίας στη SpaceX και η επιταχυνόμενη ταχύτητα της εργασίας αντικατοπτρίζουν την κούρσα των στη διαστημικής βιομηχανίας γενικά, όπου η SpaceX θεωρείται συνήθως ως ο κορυφαίος παίκτης.

Η SpaceX, η οποία κατασκευάζει πυραύλους και εκμεταλλεύεται το Starlink, έναν πάροχο δορυφορικού Διαδικτύου, γνώρισε ταχεία ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή αποτιμάται σε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Ορισμένοι αναμένουν ότι η εταιρεία θα βγει στο χρηματιστήριο μέχρι το 2027.

Related posts

Τρεις φιλοουκρανικές ομάδες Ρώσων λένε ότι συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στο Μπέλγκοροντ και το Κουρσκ

admin

Όρμπαν: Δεν θα στηρίξουμε την Ουκρανία μέχρι να αποκαταστήσει τα δικαιώματα της ουγγρικής μειονότητας

admin

Αποκλίσεις ΗΠΑ και Γαλλίας στην κρίση του Νίγηρα

admin

ΗΠΑ: Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές πυροβολήθηκαν κοντά στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ

admin

Τουρκία: Μετά την οριστική καταδίκη του σε ισόβια, ο Οσμάν Καβαλά καταγγέλλει την περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής

admin

Σουδάν: Γιατροί προειδοποιούν για εξάπλωση της χολέρας και του δάγκειου πυρετού

admin

Γάζα: Η Στοκχόλμη σχεδιάζει συνομιλίες με Ισραήλ και ΕΕ για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

admin

Ρωσία: Σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενους πυραύλους στο Μπέλγκοροντ

admin

Η Νορβηγία ετοιμάζεται να παραδώσει F-16 στην Ουκρανία

admin