Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ryanair: Πλήγμα στα κέρδη από το “εμπάργκο” των ταξιδιωτικών πρακτόρων

Στην υποβάθμιση των προβλέψεων της για τα κέρδη της μέχρι το τέλος Μαρτίου προχώρησε η Ryanair μετά την απροσδόκητη διακοπή πώλησης εισιτηρίων από μερικούς διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες τον Δεκέμβριο που ανάγκασε την αεροπορική εταιρεία να μειώσει τους ναύλους της και ανέβασε το κόστος ανά επιβάτη.

Η Ryanair κατηγορούσε για χρόνια τις ιστοσελίδες ότι προσθέτουν παράνομες επιπλέον χρεώσεις και είχε ξεκινήσει μια σειρά δικαστικών υποθέσεων εναντίον τους, αλλά φαινόταν να αιφνιδιάστηκε όταν σταμάτησαν να πωλούν εισιτήρια της αεροπορικής εταιρείας.

Η αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό επιβατών, προέβλεψε κέρδη μετά από φόρους μεταξύ 1,85 και 1,95 δισεκατομμυρίων ευρώ (2 δισεκατομμύρια έως 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για το οικονομικό έτος έως τις 31 Μαρτίου.

Αυτό είναι χαμηλότερο από την πρόβλεψή του Νοεμβρίου για 1,85 δισεκατομμύρια και 2,05 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά θα εξακολουθούσε να ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ των 1,45 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2018. Οι μετοχές της Ryanair σημείωσαν πτώση 2% στις αρχές της διαπραγμάτευσης.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο έως το τέλος Δεκεμβρίου, ήταν 15 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερα από τα 49 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της εταιρείας.

Οι συνέπειες από την κίνηση των ταξιδιωτικών πρακτόρων έχουν αρχίσει να “σβήνουν”, υποστήριξαν αξιωματούχοι της εταιρείας με αρκετούς πράκτορες να πλησιάζουν την αεροπορική εταιρεία για να εξασφαλίσουν νέες, πιο διαφανείς συμφωνίες.

Η κίνηση το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 7% σε 41,4 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ οι μέσοι ναύλοι ήταν 13% υψηλότεροι από πέρυσι, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Related posts

Scope: Σε κίνδυνο το BBB+ της Ιταλίας από τα συνεχώς αυξανόμενα ελλείμματα

admin

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος σκότωσε δύο ανθρώπους στην περιφέρεια του Χαρκόβου

admin

Η Δανία ανακοίνωσε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 780 εκατ. ευρώ

admin

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Αμβούργου, καθώς ένοπλο άτομο διέσχισε την πύλη

admin

Allianz: Μεγάλος κίνδυνος πλέον να το παρακάνουν με τα επιτόκια Fed ή ΕΚΤ

admin

Στο Ελσίνκι έφτασε ο Μπάιντεν – Στις 27 Ιουλίου συναντά τη Μελόνι

admin

Το Ισραήλ ενέκρινε τη χρήση του Starlink σε κνητό νοσοκομείο εκστρατείας στη Λωρίδα της Γάζας

admin

Χαμάς: Το Ισραήλ δολοφόνησε φυλακισμένο ανώτερο στέλεχός μας – Στους δρόμους οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη

admin

Λαβρόφ: Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να μετατραπεί σε περιφερειακή κρίση

admin