Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Morgan Stanley: Υπερεπενδύσεις στην Κίνα και υποεπενδύσεις στην Ινδία

Απόδοση – Επιμέλεια: Εύη Σιμοπούλου

Η Κίνα είναι “υπερεπενδεδυμένη”, δήλωσε η Jitania Kandhari, διευθύνουσα σύμβουλος και αναπληρώτρια διευθύντρια επενδύσεων στη Morgan Stanley. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομία της χώρας είναι φορτωμένη με υπερβολικό χρέος και υπερπροσφορά αγαθών, όπως στον δοκιμαζόμενο τομέα των ακινήτων της. Αντίθετα, η Ινδία υποεπενδύεται, δήλωσε η Kandhari, δίνοντας στην οικονομία και τις αγορές της επενδυτικές ευκαιρίες.

“Η Κίνα είναι υπερεπενδεδυμένη. Είναι υπερδανεισμένη και έχει υπερπροσφορά. Και στη συνέχεια έχει αυτό το γεωπολιτικό σύννεφο πάνω της”, δήλωσε η Jitania Kandhari, αναπληρώτρια CIO της Morgan Stanley για τις λύσεις και τα πολλαπλά περιουσιακά στοιχεία και διευθύνουσα σύμβουλος. “Είναι υποεπενδεδυμένη επειδή οι επενδύσεις σε σχέση με το ΑΕΠ ήταν μειωμένες, και τώρα οι επενδύσεις και η μεταποίηση ελπίζουμε να ανακάμψουν με την Κίνα συν μία εκτροπή του εμπορίου που συμβαίνει εκεί”, δήλωσε η Kandhari στην εκπομπή “Squawk Box Asia” του CNBC.

Πρόσφατα οι εταιρείες ακολούθησαν μια στρατηγική “China plus one”, καθώς διαφοροποιούν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους σε μια προσπάθεια ανθεκτικότητας.

H Kandhari πρόσθεσε ότι η Ινδία είναι ανεπαρκής από άποψη κατοικιών και ακινήτων, ενώ “η Κίνα έχει περιττά κτίρια”.

Ο τομέας των ακινήτων της Κίνας έχει βυθιστεί στο χρέος και μαστίζεται από αδύναμες πωλήσεις. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών για τους 100 κορυφαίους κατασκευαστές βυθίστηκαν κατά περίπου το ένα τρίτο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, μετά από διψήφια αύξηση νωρίτερα μέσα στο έτος, σύμφωνα με την S&P Global Ratings.

“Η Ινδία αρχίζει έναν νέο κύκλο στην πλευρά των ακινήτων – made in India, work from India – με τα παγκόσμια κέντρα να εγκαθίστανται εκεί”, διευκρίνισε.

“Έτσι, η ιστορία της Ινδίας μοιάζει σίγουρα να έχει μέλλον”.

Τούτου λεχθέντος, η Kandhari θεωρεί ότι ορισμένοι θύλακες της Κίνας εξακολουθούν να είναι επενδύσιμοι, με βάση τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Η Kandhari δήλωσε ότι ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι επενδυτές είναι ότι το ασφάλιστρο κινδύνου τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά κινεζικά περιουσιακά στοιχεία έχει αυξηθεί, δεδομένων των γεωπολιτικών ζητημάτων, καθώς και της ονομαστικής ανάπτυξης της χώρας που έχει “καταρρεύσει”.

Η Κίνα έχει πληγεί από μια σειρά απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων, με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία να διαψεύδουν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες.

Related posts

Ρωσία: Το ΥΠΕΞ κάλεσε τους πρεσβευτές Γερμανίας, Δανίας και Σουηδίας για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

admin

Ρωσία: Νοσταλγοί του Λένιν τίμησαν τα 100 χρόνια από τον θάνατο του ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης

admin

Στόλτενμπεργκ: Η ουκρανική αντεπίθεση μπορεί να αναγκάσει τον Πούτιν να διαπραγματευθεί

admin

Γερμανία: Συνελήφθη αξιωματικός της Bundeswehr για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

admin

Τηλεφωνική συνομιλία του Ρώσου ΥΦΥΠΕΞ και του Τούρκου ομολόγου του για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας

admin

Κριμαία: Η ουκρανική επίθεση προκάλεσε “έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών”, αναφέρει η Ρωσία

admin

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ εκφράζει τη στήριξή του στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης

admin

Ρωσία: Η ανάμιξη από μη περιφερειακούς παράγοντες, όπως οι ΗΠΑ, στον Νίγηρα δεν αναμένεται να βοηθήσει

admin

ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε την απόφαση της Μόσχας να απελάσει δύο αμερικανούς διπλωμάτες

admin