Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jumbo: Σταθερό guidance για την κερδοφορία του 2023

Διατηρεί το guidance για αυξημένη κερδοφορία κατά 15% το 2023 ο όμιλος Jumbo, με τον πρόεδρο ωστόσο του ομίλου Απ. Βακάκη να προειδοποιεί για ελαφριά απόκλιση στο τζίρο έως το τέλος τη χρονιάς. Κατά τον ίδιο, τόσο η αδυναμία λειτουργίας 2 καταστημάτων στη Θεσσαλία αλλά και η κόπωση στην εγχώρια ζήτηση θα στοιχίσουν ενδεχομένως κάποιες μονάδες πωλήσεων έναντι του στόχου για αύξηση 12% έναντι του 2022.

Ο ίδιος στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης Γ.Σ. των μετόχων για την έγκριση έκτακτης χρηματικής διανομής στάθηκε και πάλι στο ζήτημα των τιμών, σημειώνοντας πως ο όμιλος έχει ήδη περάσει μείωση 10%-15% έναντι της περυσινής χρονιάς, ως απόρροια των αποπληθωριστικών τάσεων. «Αρδεύουμε τζίρο από τη μεγάλη «λίμνη» των καταναλωτών το διαθέσιμο εισόδημα των οποίων μειώνεται» ανάφερε ο κ. Βακάκης εξηγώντας πως  άξονας της στρατηγικής της εταιρείας παραμένει η γεφύρωση τιμών με το πραγματικό spending. 

Ο όμιλος εστιάζει στην αύξηση της παραγωγικότητας του όπως τόνισε ενώ σε επίπεδο CAPEX συγκρατεί το άνοιγμα νέων καταστημάτων προκειμένου να πετύχει τις «σωστές» τιμές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να προσθέσει στο δίκτυο 2 νέα καταστήματα Jumbο, στη Ρουμανία (εγκαινιάζεται σήμερα) και στη Βουλγαρία (αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο Νοέμβριο). 

Σε ό,τι αφορά τη μερισματική πολιτική και τη νέα διανομή, ο κ. Βακάκης σημείωσε πως τα πλεονάζοντα κεφάλαια στο ταμείο της εταιρείας δεν είχαν λόγο «να κάθονται» αναξιοποίητα, ενώ παραλλήλως ανάφερε πως επισπεύστηκε η διανομή προκειμένου να προλάβει μια ενδεχόμενη αύξηση φορολογίας μερισμάτων. Σε κάθε περίπτωση, το  ασφαλές ποσοστό μετρητών επί του τζίρου για την εταιρεία αναμένεται να διατηρηθεί  μεταξύ 20%-22%, κοινώς πέριξ των 200 εκατ. ευρώ.

Related posts

Εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» στην Κόρινθο

admin

Άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς πραγματοποίησε ο ΟΛΠ

admin

Autohellas: Αύξηση 53% στον κύκλο εργασιών τριμήνου

admin

Ψάχνει ιδιοκτήτη το πρώην Grande Mare στις Μπενίτσες της Κέρκυρας

admin

Πάνω από 1.500 σημεία φόρτισης ηλεκτρονικών οχημάτων από την ΔΕΗ blue

admin

ΜΑΞΙ: Ανάχωμα στην κρίση επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ

admin

ΑΒΒank: Προς πώληση ποσοστό 7%, το αίτημα στην ΤτΕ

admin

Πειραιώς: Χρηματοδότηση της εταιρίας DASTERI με κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης

admin

Great Place to Work για τρίτη συναπτή χρονιά η Kafea Terra

admin