Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Αυξάνει τις δράσεις της στην Ελλάδα ενόψει της μεγάλης επένδυσης με τα data center

Αυξάνει το αποτύπωμα και τις δράσεις στην ελληνική αγορά η

Google

 ενόψει της προ έτους εξαγγελθείσας επένδυσης της στη χώρα μας για τη δημιουργία του πρώτου

«Google Cloud Region»

στην ΝΑ Ευρώπη. Ενός συμπλέγματος από data centers που θα ανοίξουν πλήρως τις δυνατότητες των τεχνολογιών cloud, που έχει αναπτύξει η πολυεθνική, στις ελληνικές εταιρείες, Οργανισμούς και Δημόσιο και θα αναδείξει την Ελλάδα σε περιφερειακό κέντρο στο δίκτυο της πολυεθνικής.

Χθες η Google, κατά την επίσημη εκδήλωση των εγκαινίων του διεθνούς κόμβου για την κυβερνοασφάλεια («Google Safety Engineering Center») που δημιούργησε στη Μάλαγα της Ισπανίας, ανακοίνωσε την ενεργοποίηση ενός προγράμματος δωρεάν εκπαίδευσης και πιστοποίησης φοιτητών πάνω στην κυβερνοασφάλεια για οκτώ ευρωπαϊκές χώρες. Στις χώρες αυτές συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα και όχι τυχαία, μιας που στελέχη της εταιρείας εξηγούσαν στο banksnews-.gr ότι η χώρα μας έχει αναβαθμιστεί στους ευρύτερους σχεδιασμούς που κάνει η πολυεθνική.

Κάτι εξάλλου που αναμένεται να υπογραμμιστεί και κατά τη σημερινή εκδήλωση στην Αθήνα για τα 15 χρόνια της ελληνικής θυγατρικής του τεχνολογικού κολοσσού στη χώρα μας, παρουσία του πρωθυπουργού.

Malaga
Απ’ τα χθεσινά εγκαίνια του διεθνούς κόμβου για την κυβερνοασφάλεια της Google στη Μάλαγα, όπου ανακοινώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά και Έλληνες φοιτητές

Σε ό,τι αφορά το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός του είναι 10 εκατ. δολ., θα γίνει σε συνεργασία με τον οργανισμό «European Cyber Conflict Research Incubator», και θα «τρέξει» μέσω οκτώ πανεπιστημίων. Ένα σε κάθε χώρα (σσ οι άλλες είναι Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ρουμανία και Ουκρανία). Ήδη από χθες η Google άνοιξε τη διαδικασία υποδοχής αιτήσεων προκειμένου να επιλεγούν τα συγκεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα, στο καθένα απ’ τα οποία θα χορηγηθεί 1 εκατ. δολ.

Στόχος του προγράμματος, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του πολυεθνικού κολοσσού κ. Κεντ Γουόκερ, είναι η εκπαίδευση άνω των 1600 φοιτητών μέσα στην επόμενη τριετία και παράλληλα η υποστήριξη πάνω από 3200 τοπικών οργανισμών πανευρωπαϊκά σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Οι τελευταίοι ουσιαστικά θα υποστηριχθούν ώστε να είναι προετοιμασμένοι καλύτερα απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις απ’ τους φοιτητές στο πλαίσιο της πρακτικής εξάσκησης τους.

Το πρόγραμμα όμως δεν αποσκοπεί μόνο στην εκπαίδευση αλλά θα χρηματοδοτήσει και τη δημιουργία της πρώτης πανευρωπαϊκής κοινότητας εκπαιδευτών κυβερνοασφάλειας και ακαδημαϊκού προσωπικού στα πανεπιστήμια.

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κενό από ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια, που φτάνει τους 500 χιλ. ανθρώπους, και οι επιχειρήσεις σήμερα δυσκολεύονται να βρουν επαγγελματίες του είδους. Το πρόγραμμα σεμιναρίων κυβερνοασφάλειας ανταποκρίνεται σε αυτή την πρόκληση δίνοντας την ευκαιρία σε φοιτητές την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν, δεξιότητες κυβερνοασφάλειας, ασχέτως του αντικειμένου των σπουδών τους», σημείωσε ο κ. Γουόκερ. «Το να δίνεις στον κόσμο τα εργαλεία και τα μέσα να προστατεύσουν τον εαυτό τους διαδικτυακά καθιστά τον καθένα μας πιο ασφαλή», συμπλήρωσε.

Φωτογραφίες: Christian FrancoΕιδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Σούνακ: Ατυχές γεγονός, δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με Βρετανία, θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά

Μαθητές γυμνασίου στο Ηράκλειο βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα σχολείου

Δείτε βίντεο με σωματοφύλακες ράπερ να χτυπούν άγρια νεαρό που ζήτησε να βγει μαζί του φωτογραφία

Related posts

Λιανεμπόριο: Για «πόλεμο» προσφορών με εκπτώσεις έως και 70% ετοιμάζονται οι έμποροι

admin

Λαγκάρντ: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για νέα αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

admin

Υπουργείο Οικονομίας: «Λουκέτο» μέχρι 1 μήνα σε επιχειρήσεις και δημοσιοποίηση στοιχείων για ποτά «μπόμπες»

admin

Πετρέλαιο: Το ενδεχόμενο επίθεσης του Ιράν εναντίον του Ισραήλ βάζει «φωτιά» στις τιμές – Στα $90 το Brent

admin

Αλέξης Μητρόπουλος: Η λύση στο δημογραφικό πρόβλημα μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από το ασφαλιστικό και το εργασιακό 

admin

Shopflix, ΔΕΗ και Quest διεκδικούν την Κωτσόβολος

admin

Τα δύο πρώτα νομοσχέδια για τους εργαζόμενους συνταξιούχους και τα επαγγελματικά ταμεία

admin

Σταϊκούρας: Στηρίζουμε την αγορά ακινήτων με μόνιμες μειώσεις φόρων και στοχευμένες παρεμβάσεις

admin

ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Τι πληρώνεται μέχρι και την Παρασκευή

admin