Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Disney: Τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά τα διαφημιστικά έσοδα απογοήτευσαν

Τα κέρδη της Disney ξεπέρασαν τις προσδοκίες, εν μέρει χάρη στα κέρδη του ESPN και τη συνεχή ανάπτυξη των θεματικών πάρκων, αλλά η μείωση των διαφημιστικών εσόδων απογοήτευσε, σύμφωνα με το CNBC.

Η μείωση των διαφημιστικών εσόδων προήλθε κυρίως από το δίκτυο ABC Network της Disney και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς που ανήκουν στη Disney, οι οποίοι κατέγραψαν χαμηλότερα έσοδα από πολιτικές διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να είναι ανοιχτή στην πώληση των τηλεοπτικών της περιουσιακών στοιχείων. 

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία πρόσθεσε 7 εκατ. νέους συνδρομητές στο Disney από το προηγούμενο τρίμηνο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των χρηστών της στα 150,2 εκατ., συμπεριλαμβανομένου του Hotstar. Η επιχείρηση streaming περιόρισε επίσης τις ζημίες της σε σύγκριση με πέρυσι.

Η Wall Street ανέμενε ότι η Disney θα ανακοίνωνε συνολικά 148,15 εκατ. συνδρομητές για το τρίμηνο. Η εταιρεία προώθησε την προσθήκη κινηματογραφικών τίτλων όπως το “Elemental”, η “Μικρή Γοργόνα” και οι “Φύλακες του Γαλαξία”: Vol. 3″, καθώς και η νέα σειρά Star Wars “Ahsoka” ως βασικό περιεχόμενο streaming κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου.

Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία από την ανακοίνωση της Disney:

Οι συνολικοί συνδρομητές του Disney διαμορφώθηκαν στους 150,2 εκατ. έναντι 148,15 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με το StreetAccount.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 264 εκατ. δολαρίων, ή 14 cents ανά μετοχή, για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από καθαρά κέρδη 162 εκατ. δολαρίων, ή 9 cents ανά μετοχή, κατά την περσινή περίοδο.

Εξαιρουμένων των απομειώσεων, η εταιρεία κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 82 cents ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 70 cents ανά μετοχή που ανέμενε η Wall Street.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5% στα 21,24 δισ. δολάρια, λίγο πιο κάτω από τις εκτιμήσεις, οι οποίες έκαναν λόγο για έσοδα 21,33 δισ. δολαρίων. Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική απώλεια εσόδων για τη Disney και η πρώτη φορά που σημειώνει διαδοχική απώλεια εσόδων από τις αρχές του 2018.

Είναι επίσης το πρώτο τρίμηνο που η Disney χρησιμοποιεί τη νέα της δομή χρηματοοικονομικής αναφοράς, η οποία τμηματοποιεί την εταιρεία σε τρία τμήματα – ψυχαγωγία, αθλητισμός και εμπειρίες. Η ψυχαγωγία περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες streaming και μέσων ενημέρωσης της Disney, ο αθλητισμός περιλαμβάνει το ESPN και οι εμπειρίες περιλαμβάνουν τα θεματικά πάρκα, τα ξενοδοχεία, τη γραμμή κρουαζιέρας και τις προσπάθειες της εταιρείας για το merchandising.

Το τμήμα εμπειριών της Disney είδε τα έσοδα να κάνουν άλμα 13% στα 8,16 δισ. δολάρια, καθώς κατά τη διάρκεια του τριμήνου τα πάρκα κατέγραψαν υψηλότερη επισκεψιμότητα και υψηλότερες τιμές εισιτηρίων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η εταιρεία ανέφερε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων στο θέρετρό της στη Φλόριντα και ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλότερα λειτουργικά έξοδα. Τα πάρκα αντιπροσώπευαν περίπου το 66% των συνολικών εσόδων του εν λόγω τμήματος.

Related posts

Saab: Αύξηση κερδών το δ’ τρίμηνο, ενισχύει το μέρισμα και αναθεωρεί ανοδικά τους στόχους

admin

Κίνα: Το Πεκίνο προωθεί τη σταθεροποίηση του περιβάλλοντος εργασίας

admin

Αίγυπτος: Το μεγαλύτερο κίνημα της φιλελεύθερης αιγυπτιακής αντιπολίτευσης δεν θα κατεβάσει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές

admin

Ισραήλ: Ο πόλεμος αυτός πρέπει να είναι “ο τελευταίος” στη Γάζα, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

admin

Παραδοχή Τουρκίας ότι έχασε drone στη βόρεια Συρία – Δεν κατονομάζει τις ΗΠΑ για την κατάρριψη

admin

Βραζιλία: “Βολές” Λούλα κατά Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα

admin

Ευρώπη: Πάνω από 230 προσωπικότητες ζητούν άρση των περιορισμών για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

admin

Πόλεμος στο Σουδάν: Μάχες στη Μερόη, μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας

admin

Το Ισραήλ και την Ιορδανία θα επισκεφθεί την Παρασκευή ο Μπλίνκεν

admin